İnternet 15 yaşında
1 Mayıs 2008, 08:33

Mutlu Yıllar: İnternet 15 yaşına giriyor

Halil Mollaoğlu
Belki de çoğu insan için olmazsa olmaz hale gelmiş olan İnternet ağı 15. yaşına girmekte...
Mutlu Yıllar: İnternet 15 yaşına giriyor
Büyük resmi görmek için tıklayınİnternet: Mutlu Yıllar!
Bilgi edinmek, alış veriş yapmak, oyun oynamak: İnternet ağı birçok kişinin günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Şu anki formunda internet neredeyse 15 yaşında.

90'lı yılların başına kadar internet, ordunun ve özel bilgilere sahip bilim adamlarının oyun sahası idi. 1990 yılının Ekim ayında İngiliz bilgisayar uzmanı Tim Berners-Lee, interneti bugün herkesin erişebileceği hale getiren World-Wide-Web projesine başladı.

Berners-Lee 1991'de ilk yazılımını yayımladı, 30 Nisan'da ise yazılımı ücretsiz kullanıma sundu. Yazılım üç temel standardı baz alıyordu: İlki Hypertext Markup Language (HTML), ikincisi bir sayfa tanımlama dili üçüncüsü ise Uniform Resource Locator (URL) ve aktarım protokolü http.

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
internet süper bi olay kardeşim kıbrısta ünide görüntülü konuşuyoruz msn üzerinden harika ülkem matba gelmesiyle kaybettigi yılları internetle geri kazanıyor buna seviniyorum
02 Mayıs 2008 Cuma, 13:22%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Bakalım internet kaç yaşında ölecek IP kalmayacak bu gidişle :D
02 Mayıs 2008 Cuma, 02:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Internet sayesinde kız kardeşimle Almanya'dan sesli ve görüntülü görüşebiliyorum ne güzel :D

Max_Real Qnx
01 Mayıs 2008 Perşembe, 22:18Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
ati_sasa yazmış:
vay bea, 15 yılda bu kadar gelişen bir sistem bir 15 yıl sonra bakalım neler olacak...
01 Mayıs 2008 Perşembe, 22:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
İnternetsiz bir hayat düşünemiyorum.Bence internet kuyruksuz kedi gibi bişey...
01 Mayıs 2008 Perşembe, 12:46Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Mükemmel fotoğraflar

Dev fotoğraf arşivi flickr'dan seçilmiş, birbirinden güzel hikayeler anlatan dijital fotoğraflar.

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • netOne Telekom
  • Turhost