"En az" çevre dostu
28 Haziran 2008, 05:44

Nintendo "en az" çevre dostu seçildi

Selim Öztürk
Greenpeace tarafından yapılan çevre araştırmasında "en az" çevre dostu şirket açıklandı...
Nintendo "en az" çevre dostu seçildi
Açıklanan rapor, Greenpeace - Nintendo kavgasına neden oluyor.

DEV KAMPANYA,
HERKES KAZANACAK

Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun
ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ
Dünyanın dev elektronik şirketleri arasında 'en çevreci' şirketler belirlendi. Buna göre Nintendo, listenin son sırasında yer alarak 'en az çevreci şirket' oldu.

Greenpeace tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Nintendo için gerçekten çarpıcı oldu. Şirketlerin üretimde esnasında çevreye karşı göstermiş oldukları aktiviteleri baz alan Greenpeace, Nintendo'yu listesinde son sıraya koydu.

Bunun üzerine Nintendo tarafından yapılan açıklamada, Greenpeace tarafından yapılan araştırmaya yeterli veriyi sağlamadıkları için böyle bir sonuçla karşılaştıkları belirtildi. Şirketin resmi açıklaması şöyle: "Greenpeace, araştırmasında şirketlerin Greenpeace'e sağladığı verilerden yola çıkarak sıralamayı düzenledi. Nintendo, bu araştırmada yer almayı tercih etmediği için de listenin son sırasında yer aldı."

Greenpeace ise Nintendo'nun savının doğru olmadığını vurguladı. Greenpeace'den yapılan açıklama ise şöyle: "Biz 2007 yılından bu yana düzenli olarak bu tür araştırmaları yapıyoruz, ancak Nintendo, bize yeterli bilgiyi hiçbir zaman ulaştırmadı. Sonuç olarak, Nintendo'nun web sitesinden faydalanılmak zorunda kalındı."
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Alıntı: (28 Haziran 2008 Cumartesi, 08:16)
"Nintendo gerçekten çevreci ise neden katılmamış?"

İşte asıl önemli olan soru bu.

Madem Greenpeace'ın araştırmasını sallamıyorsun neden sonuncu olduğunda mazeret sunuyorsun. Diyelim ki "Nintendo, bu araştırmada yer almayı tercih etmedi" saklayacak birşeyi mi var?
02 Tem 2008  01:58Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
"Nasıl çevreci değil yaa. Ağaçları kesip Nintendo Wii mi yapıyomuş:D" arkadaş şaka yapmış herhalde ?
01 Tem 2008  14:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Yaptığınız yoruma olumsuz oy verdim. Sebebi de şu: Söz konusu ürünün üretimi sırasında kullanılan maddeler yüzünden Nintendo firması son sırada yer almış olmalı. Malumunuz kimyasal maddeler hem doğaya hem de insanlara zarar verir!
30 Haz 2008  15:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
PESSIMIST yazmış:
Nasıl çevreci değil yaa. Ağaçları kesip Nintendo Wii mi yapıyomuş:D Nasıl son sıraya yerleştirdiler?
28 Haz 2008  18:21%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Tam bir saçmalık.Greenpeace'i her zaman savunurum ancak Nintendo buna katılmak istemediği için onu son sıraya koymak?Ayıp ayıp.Ancak şu ihtimalde var.Nintendo gerçekten çevreci ise neden katılmamış?
28 Haz 2008  08:16%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Inca IUDS-300

Feel Hurricane H-500B-F25

Inca IUDS-300Küçük boyutlarına karşın 802.11n ile 300 Mbit hız sunan bir adaptör.
17 Mart 2010 Çarşamba
Feel Hurricane H-500B-F25Feel'in her şey dahil kasasında 500 Watt'lık güç kaynağı ve fan kontrolcüsü yer alıyor.
15 Mart 2010 Pazartesi

Icy Box IB-3221STU-B

Haier T5B

Icy Box IB-3221STU-Bİstediğiniz kapasitede disk takabilmenize karşın aktarım hızı USB 2.0'ın limitlerinde.
14 Mart 2010 Pazar
Haier T5BFiyatından beklenmeyecek özellikler sunan çok başarılı bir ürün.
13 Mart 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online’dan muhteşem kampanya!

Tıklayan herkes kazanacak...

 
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!

Hemen Tıklayın

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Türkiye'nin ilkleri

Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mart 2010


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler