Nokia 5800 vs LG Arena, iPhone, Samsung S8300
3 Haziran 2009

5800'ü tahtından indirin!

Kasım Soyyiğit
Türkiye'nin en kapsamlı karşılaştırması: Nokia 5800, LG Arena, iPhone ve Samsung S8300 kapışıyor...
5800'ü tahtından indirin!
Nokia 5800'ün rakipleri: Apple iPhone 3G 16GB, LG KM900 Arena ve Samsung S8300

DEV KAMPANYA,
HERKES KAZANACAK

Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun
ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ

Bu konuda okuyacaklarınız:

Yılın başından beri Nokia'nın dokunmatik ekranlı modeli 5800 XpressMusic top model listelerinin zirvesinde yer alıyor. Biz de şampiyonun karşısına aynı klasmanda yer alan 3 top modeli çıkarıyoruz. Şampiyonumuza meydan okuyan modeller: Apple iPhone 3G 16GB, LG KM900 Arena ve Samsung S8300 Ultra Touch.

Öyle görünüyor ki Nokia 5800 XpressMusic hala rakipsiz gibi... Cep telefonu değerlendirme listelerinde hala en tepedeki yerini koruyan aygıt, kullanıcılar arasında da oldukça popüler. Peki, Fin yapımı bu cep telefonu farklı disiplinlerde güçlü rakiplerine karşı ne durumda?

Meydan okuyanlar
Nokia 5800 XpressMusic'in karşısına dört model çıkartıyoruz: Apple iPhone 3G 16GB, LG KM900 Arena ve Samsung S8300 Ultra Touch. Rakipler oldukça popüler olan modellerden seçildi; hepsinin dokunmatik ekranı bulunuyor ve zengin donanım özelliklerine sahipler.

Karşılaştırma
Toplamda 9 farklı kategoride (örnek olarak: mültimedya fonksiyonları, günlük kullanım ya da Fiyat-Performans karşılaştırmasında) Nokia kendini ispatlamalı. Sadece genel bir değerlendirme yapılmayıp faklı disiplinlere özel karşılaştırma yapıldığı için modeller farklı disiplinlerde üstünlük sağlayabilir.

Değerlendirme şu şekilde yapıldı: Her disiplinde ayrı olmak kaydıyla, adaylar sıralamalarına göre puan alıyorlar. Puanlama şu şekilde olacak: Birinci 4 puan, ikinci 3 puan, üçüncü 2 puan ve dördüncü 1 puan. Eğer iki aday aynı sırada yer alırsa, aynı puanı alırlar. Örnek olarak: Eğer iki aday birlikte birinci sırayı almış ise, her ikisi de dörder puan alır. Sonunda bütün puanlar toplanacak ve kazanan açıklanacak. Hazırsanız başlayalım...

Sonraki Sayfada:

Disiplin 1: İlk izlenim
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 58 yorum
12345678910Sonraki»
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
8300ın dokunmatiği kötü diolar doğrumu almayı düşünüorumda ltfn yardımcı olun ya kafam karstı
30 Kas 2009  21:24%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
5800 derim başka birşey dememm...
07 Kas 2009  22:58%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
samsung s8300 kotu bi tercihmi yanı of yhaaa
30 Eyl 2009  22:15%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Boş boş tartışma yaratıyorsunuz iphone nun dokunmatiği gerçekten iyidir ama o kadar paranın hakkını verecek bir telefon değil.5800 xpressmusic dokunmatiğini kullananlar memnun değil heleki birde iphone gibi bir telefondan 5800 xpressmusic e geçtiyseniz.Neyse bence herkes cebine uygun telefonu alsın herkesin kafası rahat olsun ben şahsen sıfır bir iphone almazdım zaten almadımda.Nokia 5800 xpressmusic i düşünüyordum.Tabiki seçim sizin her telefonun bir özelliği diğerinden iyi.Biri müzikte iyidir biri kamerada biri internet de işte seçim sizin sizin yaptığınız boş tartışmalar hiç bir yere gitmez.Anca büyük firmalar kazanıyor böle yaptıkça ne kadar çok benzer telefondan çıkarsa o kadar çok fiyat düşer bizde cebimize göre olan telefonu alırız.Neyse bana katılacak arkadaşlarımada katılmayacak arkadaşlarımada teşekkürler ediyorum.
25 Haz 2009  14:33%86Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%14
güzel bir test hepsini okudum.. elinize sağlık...
15 Haz 2009  19:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Maxflash SSD128GNOB-HSM1

Logitech G35

Maxflash SSD128GNOB-HSM1Şimdiye kadar test ettiğimiz SSD'ler arasında en yüksek performansı sunan ürün.
21 Mart 2010 Pazar
Logitech G35Oyunlarda 7.1 Dolby çevresel sesin keyfini çıkartın -tabi bütçeniz elverdiği sürece.
20 Mart 2010 Cumartesi

Jabra BT2080

Inca IUDS-300

Jabra BT2080Uzun konuşma süresi ve şık tasarımı ile başarılı bir Bluetooth kulaklık.
19 Mart 2010 Cuma
Inca IUDS-300Küçük boyutlarına karşın 802.11n ile 300 Mbit hız sunan bir adaptör.
17 Mart 2010 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Türkiye'nin ilkleri

Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online’dan muhteşem kampanya!

Tıklayan herkes kazanacak...

Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!

Hemen Tıklayın

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mart 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler