Oyun endüstrisinin karanlık tarafı
1 Haziran 2008

Battlefield cephesi

Selim Öztürk
Oyun endüstrisinin hiç bilmediğiniz karanlık yönünü öğrenmek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre
Battlefield cephesi

Bu konuda okuyacaklarınız:

Günümüzde teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor ve teknoloji geliştikçe kendi kurallarını da yaratarak beraberinde getiriyor. Yayıncılar ise teknolojinin gelişmesiyle beraber teknolojiyi sonuna kadar kullanma konusunda oldukça istekli görünüyor.

Bu haberimizde konu edeceğimiz 5 önemli olay ile oyun dünyasındaki radikal değişimi yakından tanıma fırsatını yakalayacaksınız.

1. Battlefield

Oyun piyasasında birkaç yıldır ismini duyurmayı başaran Battlefield, multiplayer oyunları arasında önemli yeri olan bir isim. Oyunda multiplayer modda oynamak için pek çok insan online olmak durumunda ve bu da takım oyununu beraberinde getiriyor.

Oyunun normal versiyonunun yanında bir de 'gold' versiyonu bulunuyor ve oyuna ekstra silahlar da katıyor.

Peki o halde problem nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere oyunun Gold versiyonunda para konuşuyor. Oyunda rakiplerden daha kuvvetli olabilmek için gerçek paranın geçerli olması ve bunu oyuncuların cebinden ödeyebilmesi, Battlefield severleri kızdırmışa benziyor. Yani aslında Battlefield, bu haliyle gerçek hayata oldukça yaklaşmış durumda, çünkü gerçek paranın geçerli olduğu bu oyunda güçlenebilmek için oyun içinde herhangi bir çaba göstermeksizin cebinizdeki paranızla olayı çözüyorsunuz.

Her şeye rağmen, oyunun normal sürümünde eğer yüksek aşamalara ulaşabilirseniz, yeni silahlara ulaşma şansınız var.

Ancak dikkat edildiğinde, gerçek para ile oyunda güçlenen ve yeni silahlar edinen oyuncuların oynadığı oyun diskinde bu silahların zaten mevcut olması. Diğer bir deyişle, oyunu satın aldığınızda, tüm bu silahların ve oyundaki hemen her şeyin ücretini peşin olarak ödemiş oluyorsunuz. Sadece daha fazla para vermeden oyunda her şeyi kullanmanıza izin verilmiyor. Kendiniz de bunu bizzat deneyebilirsiniz. Örneğin bir şey satın alın ve bu sizin olsun. Ardından bunu elinize alın. Oyunun testçilerine göre silahların kilidini çözen insanların oyun içindeki normal silahları kullananlara nazaran bariz üstünlüğü söz konusu.

EA ise bu konuda sadece bu durumun bir pazarlama deneyi olduğunu söylemekle yetiniyor ve yaptıklarının karlılığı ile ilgileniyorlar. Ancak oyunseverlerin bu durumdan oyunun yapımcısı kadar mutlu olduğu söylenemez.

* Battlefield olayındaki durum şu olaydan farksız aslında: İçinde kliması olan bir araba satın alıyorsunuz ve sonradan anlıyorsunuz ki bu klimayı çalıştırabilmek için aktive etmek ve aktive etmek içinse ekstra para ödemeniz gerekiyor.

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
bir ara world of warcraftı yükliycektim vazgeçmiştim iyi kide vazgeçmişim
12 Haz 2008  15:41%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Blizzard'in tarama yapmasina gerek yok Microsoft zaten bunu her zaman yapiyor :)
02 Haz 2008  23:59Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
en çok dikkatimi çekem EA nın spor oyunlarında yaptıkları oldu.
allahtan futbol oyunlarında yapamıyor bunu.
çünkü karşısında dev gibi bir KONAMİ var.
01 Haz 2008  12:51%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
İnanılır gibi değil... ben de gamespot'u ciddiye alıp incelemelerine bakardım..
01 Haz 2008  12:04%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
ben arabamda klima istemem saten :) yazın camı açarım kışın radyatörün önünü kapatırım olay çözülür. yani iş ine warezcilere düşüyor. yaşasın küresel paylaşım.
01 Haz 2008  11:23%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
12Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Gigabyte GM-M8000

Gigabyte GA-EX58-UD3RAnakart teknolojisinde gelinen son nokta.
Bugün, 10:30
Gigabyte GM-M8000Dünyanın en iyi lazer algılayıcılarından birine sahip.
03 Temmuz 2009 Cuma

Gigabyte GA-EP55A-UD4P

Genius Navigator 905BT

Gigabyte GA-EP55A-UD4PP55 yongasetine sahip olan ürün SATA 3 ve ONFI arabirimine sahip.
02 Temmuz 2009 Perşembe
Genius Navigator 905BTEk uygulamalar içeriyor.
01 Temmuz 2009 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

 
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: WinX DVD Ripper İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 80 yeni duvar kağıdı

YENİ: Birbirinden güzel 80 farklı duvar kağıdını bu galerimizde bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Windows Live Özel

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Temmuz 2009


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler