2 Temmuz 2008

Savaş ve mücadele

Savaş ve mücadele
Büyük resmi görmek için tıklayınşişman zombiler patladıklarında içlerinden onlarca yılanımsı yaratık etrafa saçılıyor.
Ak saçlı ve sakallı, kaslı yarı çıplak barbar yer altına inen basamaklarda durup havayı kokladı. Burası yaratık kokuyor dedikten sonra iki elinde iki balta yürüdü. Yüzüklerin efendisinde Balrog'un çıktığı Khazad-dum'a, daha doğrusu Moria'ya benzer bir zindan burası. Dibi görünmeyen çukurların üzerindeki dar yollara sular akıp aşağılara süzülüyor. Yanlardan yaratıklar sürü halinde tırmanıp barbarın çevresini sarmaya başlıyor ve o derinliğin sırf dekor olmadığını anlıyoruz. Barbarın zıplayarak yaptığı vuruşlar Diablo 2'de de vardı ama bu kadar baba değildi! Barbar atlıyor sıçrıyor, bağırıyor baltalarını savurup yaratıkları parça pinçik edip dört bir yana savuruyor! Yapımcılar God of War gibi oyunları da çok sevdiklerini de açıkça söylüyorlar. Barbar bundan daha gaz olamazdı.

Vurdukça parçaladıkça düşmanların parçaları ve kanları savruluyor. Duvarlar yıkılıyor, hatta duvarları biz düşmanların üzerine yıkabiliyoruz. Geçeceğimiz bir köprü çökebiliyor ve biz karşıya atlayıp devam edebiliyoruz! Masalar, kütüphaneler ve çevredeki eşyalar parçalanabilir ve zaten savaşların harareti içerisinde etrafta deli bir yıkım oluşuyor. Oyunun henüz oynanabilir bir demosu yok ama oyun içi görüntüler ağız sulandırıyor. Bu arada biz yukarılardan giderken aşağıda, çok aşağıda gölgeler arasında ilerleyen dev gibi bir yaratık bir an geçip gidiyor.

Savaş iksir içip dayanma savaşından ziyade haldır haldır yer değiştirip önemli düşmanları avlamaya, taktik kasmaya dönüşmüş. Oyun içi videolarda bu çok net anlaşılıyor. Düşmanları öldürdükçe bazılarından düşen kırmızı küreler bizi Diablo 2'deki iksirlerin hızına benzer bir hızda iyileştiriyor.

Altta sağlık ve mana barlarımız yerli yerindeler. Arabirim gerçekten küçük ve iyi tasarlanmış duruyor. Hotbar'da yetenekler sıralı ve üstte envanter vb için küçük tuşlar yer alıyor. En büyük değişiklik sıra sıra dizili iyileştirme ve mana iksirleri yok, bunlar için iki slot var ve üzerlerinde kaç iksir olduğu yazıyor. World of Warcraft'taki gibi hotbarı ayarlayabiliyorsunuz.

Esas güzellik farenin tekerleği ile yetenekleri hızla değiştirip sağ tuşla kullanmak. Ardarda çok farklı vuruşlar ile savaş tekdüzelikten çok uzak. Aksın yaratıklar! NasılsaWhirlwind var! Evet barbar kendi çevresinde döne döne yaratık sürülerine dalıp bir kıyma makinesi gibi çalışıyor ve izlemeye doyum olmuyor. Yapımcılar karakterleri tasarlarken nasıl dengeleriz diye hiç düşünmedik, sadece güçlü, kullanması ve izlemesi zevkli, karakterlerin kendilerine has yetenekleri olsun istedik diyorlar.

İncelemenin devamı için: LEVEL Online

Sonraki Sayfada:

Diablo 3 Kısa künyesi
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 31 yorum
1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
diablo 1 dünya oyun piyasasına bir çağ açmıştı zannedersem 1999 daydı bu ve diablo 2 ise dünya oyun piyasasına bir kez daha yani bir çağ başlatmış ve bir çok online oyuna ilham olmuştu örn Knight , Silkroad gibi .. eğer blizzard tekrar çok çalışır ve mükemmel bir oyun yaratırsa bu oyun hiç bir oyuna paha biçilemez derim ben :D
12 Aralık 2008 Cuma, 23:10Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
cıksın artık....
15 Kasım 2008 Cumartesi, 16:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hiç gülesim yoktu ama "karpal tünel veba gibi yayılacak" ifadesini görünce çok şaşırdım ve güldüm. median sinirin el bileğindeki geçidinde sıkışmasıyla ortaya çıkan bu problemin burda geçmesi çok ilginç geldi:)
ben hiç yaşamadım ama bir tıp öğrencisi olarak bilmek zorundayım. bunu burda görmek güzel olduğu kadar, oyuncuların sıkıntılarından birini de öğrenmek ilginç oldu
14 Kasım 2008 Cuma, 10:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Arkadaşlar Blizzarda biraz guvenmek lazım sonuç olarak her nekadar biraz eksikleride olsa Diablo I-II de onların eseri ve sanırım burada ki herkez dioblo sapkını =] Henüz olumlu da olsa olumsuzda olsa yorum yapmak için çok erken olduğunu düşünüyorum. Oyun çıkınca hep birlikte goreceğiz ama ben şahsen belirtmek isterim ki Blizzard deneyimlerine guvenmekteyim ve umuyorum bekletilerimizi karşılayacak ve belkide çok üstüne çıkacak bir oyun olacaktır.!
18 Ekim 2008 Cumartesi, 16:01Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hayatımda mutlu oldugum nadır anlardan bırıdır bu olay
14 Ekim 2008 Salı, 15:03Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Sapphire HD 4830 - 512 MB

Sony Vaio VGN-CS118E

Sapphire HD 4830 - 512 MBFirmaların referans sistemlerde kendi tasarımları ile nasıl daha iyi sonuçlar alabilecekleri gösteren bir ürün.
08 Ocak 2009 Perşembe
Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
07 Ocak 2009 Çarşamba

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Samsung Sens X360

VIZO Xena II VZ-NLC-110Eğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
06 Ocak 2009 Salı
Samsung Sens X360İncecik tasarımıyla oldukça şık görünen X360, gerek iş gerek eğlence amaçlı olsun tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak keyifli bir ürün.
05 Ocak 2009 Pazartesi
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Yepyeni Aero duvar kağıtları

Windows Vista masaüstlerini şenlendirmek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli duvar kağıtları.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Terminatör 4ün yeni ve detaylı fragmanı
Terminator 4, yaklaştıkça daha detaylı fragmanı da sinemaseverlere sunuldu.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ocak 2009

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler