Özel inceleme: En iyi virüs tarayıcılar
2 Haziran 2008

En hızlı virüs engelleyiciler

İlker Düzgören
Yeni nesil virüsler ve zararlı yazılımlarla en iyi şekilde savaşan koruma yazılımlarını inceledik.
En hızlı virüs engelleyiciler
Klasik virüs tarayıcıları, yeni virüsleri temizlemede oldukça yavaş kalıyorlar.

Bu konuda okuyacaklarınız:

Şimdiye kadarki virüs tarayıcıları, yeni virüslere karşı korumayı, ancak veritabanları güncellendikten sonra sağlayabiliyordu. Bazen saatler, bazen günler alan yeni güncellemeler yüzünden hızlı koruma sağlamak pek mümkün olmuyordu. Virüslere karşı geliştirilen yeni bir silah, bu durumu kökünden değiştirecek: Davranışa dayalı analiz yapabilen virüs tarayıcıları. CHIP Online, yeni nesil virüs tarayıcılarını sizin için inceledi.

Zararsız e-postaların içine gizlenirler, zararlı web siteleri veya dosyalarla bilgisayarınızı ele geçirirler: Virüsler, trojanlar ve diğer tüm malware'lerin davranışı budur. AV-Test'in raporuna göre geçtiğimiz yıl ortaya çıkan zararlı dosyaların sayısı 5.5 milyonu buldu. Bu sayı, 2006'nın iki katına, ay bazında ise 2005'te tüm yıl boyunca ortaya çıkan zararlı dosyalara eşit! Gittikçe büyüyen bu dalgaya antivirüs yazılımı üreticileri yeni bir silahla karşı koyma yolunda: Davranışa dayalı analiz. Yeni araçlar ile, bir dosyanın zararlı olup olmadığı, imzası, dosya ismi veya belirli bir çalışma yöntemine sahip olmasının yanında, davranışı ile de ortaya çıkabilecek.


Antivirüs uzmanlarının bu yeni stratejiyi kullanmalarındaki sebep, virüsleri hazırlayanların, sürekli değişen dosya sürümleri ve isimleri ile, antivirüs yazılımlarını yanıltması. Bir firma koruma dosyasını hazırlayana kadar, virüs tamamen yeni bir şekle girmiş olabiliyor.

CHIP Online, bu yeni silahın gerçekten işe yarayıp yaramadığını test etti. Bir insanın kolayca fark edebileceği bir durumu, bilgisayarın fark edebilmesi, ancak bu durumu öğrenmesi ile mümkün oluyor. Örneğin bir yazılım, Windows'un güvenlik ayarlarını kendiliğinden değiştirirse, bu yazılımın büyük ihtimalle zararlı olduğu söylenebilir. Ancak program, kullanıcının onayı ile bu ayarları değiştiriyorsa, virüs yerine bir ince-ayar (tuning) yazılımından da söz etmek mümkündür. Analiz araçlarının, bu ikisi arasındaki farkı görmeleri gerekiyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 388 yorum
12345678910Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
Tabikide Tarafsız Bir Antivirüs.. Tek Başına İktidar Gibi
MİCROSOFT SECURİTY ESSENTİALS
18 Mar 2012  14:44%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
en iyisi virüs programsız :D
01 Mar 2012  19:29Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
EN İYİSİ COMODOOOOOOO SUSUN:)
16 Tem 2011  13:03%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
dogru söylemişşin gardas valla bak
02 Mar 2011  22:11Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
en ii Kasperksy konuşmayın lan
19 Oca 2011  16:06%62Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%38
12345678910Sonraki»


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

 
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu