1/4 sayfa
|
Pardus 2008 yayınlandı
27 Haziran 2008
Pardus'un yeni sürümü yayınlandı
TÜBİTAK'ın geliştirdiği Ulusal İşletim Sistemi Pardus'un birçok yenilik barındıran yeni sürümü çıktı

TÜBİTAK'ın geliştirdiği Ulusal İşletim Sistemi Pardus'un birçok yeniliği barındıran yeni sürümü yayınlandı.
![]() DEV KAMPANYA, |
| Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun |
| ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ |
Bu konuda okuyacaklarınız:
Pardus 2008'i indirmek için tıklayın...
Kullanıcılar, "özgür yazılım" Pardus'un son sürümünü, yazılımın resmi internet sitesi olan www.pardus.org.tr adresinden bugünden itibaren bilgisayarlarına ücretsiz olarak kurabilecek.
Pardus 2008'e eklenen "Göç Aracı" yazılımıyla kullanıcılar, aynı bilgisayarda yüklü Windows işletim sisteminin ayar, belge ve adres defterlerine kolaylıkla ulaşabilecek.
Pardus'un son versiyonunun bir başka göze çarpan özelliği ise eski sistem ayarlarına dönebilmek için sistem geri yükleme noktası oluşturma özelliğinin eklenmesi. Böylece bilgisayarına herhangi bir yazılımı yükleyen kullanıcılar, bir sorunla karşılaştıklarında bilgisayarlarının sistem ayarlarını, söz konusu yazılım yüklenmeden önceki herhangi bir tarihe geri döndürebilecekler.
Pardus'un son sürümü Pardus 2008 ile ilgili bilgi veren Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, Pardus'a son sürümle birlikte getirilen yeniliklerin, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünde (UEKAE) görevli çekirdek geliştirici kadro haricinde özgür yazılıma gönül veren ciddi bir kitlenin de desteğiyle gerçekleştiğini ifade etti.
Pardus'un, TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen, Linux temelli ve özgür yazılım lisansı ile dağıtılan ulusal işletim sistemi olduğunu anlatan Tekman, UEKAE'nin, bilgi güvenliği konusunda Türkiye'nin en yetkin merkezi olduğunu söyledi.
Kullanıcılar, "özgür yazılım" Pardus'un son sürümünü, yazılımın resmi internet sitesi olan www.pardus.org.tr adresinden bugünden itibaren bilgisayarlarına ücretsiz olarak kurabilecek.
Pardus 2008'e eklenen "Göç Aracı" yazılımıyla kullanıcılar, aynı bilgisayarda yüklü Windows işletim sisteminin ayar, belge ve adres defterlerine kolaylıkla ulaşabilecek.
Pardus'un son versiyonunun bir başka göze çarpan özelliği ise eski sistem ayarlarına dönebilmek için sistem geri yükleme noktası oluşturma özelliğinin eklenmesi. Böylece bilgisayarına herhangi bir yazılımı yükleyen kullanıcılar, bir sorunla karşılaştıklarında bilgisayarlarının sistem ayarlarını, söz konusu yazılım yüklenmeden önceki herhangi bir tarihe geri döndürebilecekler.
Pardus'un son sürümü Pardus 2008 ile ilgili bilgi veren Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, Pardus'a son sürümle birlikte getirilen yeniliklerin, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünde (UEKAE) görevli çekirdek geliştirici kadro haricinde özgür yazılıma gönül veren ciddi bir kitlenin de desteğiyle gerçekleştiğini ifade etti.
Pardus'un, TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen, Linux temelli ve özgür yazılım lisansı ile dağıtılan ulusal işletim sistemi olduğunu anlatan Tekman, UEKAE'nin, bilgi güvenliği konusunda Türkiye'nin en yetkin merkezi olduğunu söyledi.
Sonraki Sayfada:
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 54 yorum
kota :(((
| 27 Haz 2008 19:40 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
bu sürümü kullanan arkadaşlardan yorum alalım.
| 27 Haz 2008 19:23 | ![]() | ![]() |
Sağ ol Tübitak, sağ olun geliştirici gençler.Sizlerin gayreti olağanüstü.Bizlere böyle enfes bir sistem hediye ettiğiniz için...Sağ olun...
| 27 Haz 2008 19:22 | ![]() | ![]() |
Öncelikle bu işletim sistemi için teşekkürler. Çok güzel bir çalışma, daha önce de belirttiğim ve yine belirteceğim en önemli nokta; bu işletim sistemi için kurulan programların kolayca kurulabilmesini sağlamak konusundaki çalışmalarını izlememiz gerekir. Eğer ben istediğim programı bilgisayarıma kurup çalıştırabilirsem o zaman bu işletim sistemini herkese tavsiye edeceğim!
Pardus çalışan ve geliştiricilerine başarılar!
Pardus çalışan ve geliştiricilerine başarılar!
| 27 Haz 2008 18:52 | %25 | ![]() | ![]() | %75 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Ekran kartı tavsiyeleriniz?
- Assasins creed 2 beyaz ekran sorunu
- Pc Toplayacağım Parçaları Nerden ...
- Sizce pc iyimi veriyorum siparişi
- Kasa+Monitör öneriniz?
- Oyun & Performans Pc Öneri ...
- bu sisteme ATi Radeon HD 5970 ...
- Üye Olmam Gereken Kalan Tek ...
- windows 7 ısınma
- Sizce bu sistem nasıl ? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Makale: Linux'u çekici kılan 7 neden
- Haber: Google'dan Chrome OS ne zaman?
- Haber: XP görünümlü Kızıl Yıldız işletim sistemi...
- Haber: Ubuntu 10.04 LTS: Yepyeni bir Ubuntu geliyor!
- Haber: Chrome OS nasıl açılacak?
- Haber: Linux Mint 8: Helena indirmeye hazır!
- Haber: Bu sefer tersi: Windows XP görünümlü Ubuntu
- Haber: Netbook için ilk Chrome OS denemesi; indirin!
- Haber: Alternatif işletim sistemi: GoblinX
- Haber: Google Chrome OS rakiplerine karşı...
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 2Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 3İnternetten para kazanmak!
- 4İnternette gizli kota skandalı!
- 5Karanlık internetin arama motorları!
- 68 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 7Kaya gibi dizüstü!
- 8CHIP Online ve Aresis'den webmaster'lara...
- 9Yeni Chrome hazır; İndirin!
- 10Facebook sayfanıza kim bakmış?
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Sessiz bir bilgisayar rehberi!
- 2iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 3Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 4Veri kurtarma rehberi
- 5Google'dan kaçış planınız burada...
- 6Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 7Tüm işletim sistemleri ve en iyi cepler...
- 8TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 9Altı çekirdeğin gücü: Intel Core i7 980X
- 10Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 9 yeni nesil canavar!
- Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Bu kameraya şaşıracaksınız!
- Film de çekebilen fotoğraf makinası!
- Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!
- Sony'nin oyuncağına ağır eleştiriler...
- İşlemcilerde büyük devrim!
- Google'ın cep telefonunda şok üstüne şok!
- D-Smart HD ile tanışın!
- Dosya paylaşımına yasal diyen ülke...
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
Dijital Fotoğraf Kursu
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Compishco
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromeplus 1.3.8.1sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
- Bugatti Veyron da neymiş?