PS3 kırıldı mı?
24 Ağustos 2008, 00:02
PlayStation 3'ün kırılmasında son durum
Recep Baltaş
Cracker'ların kopya koruma mekanizmasını kırmak için canla başla savaştığı PS3'te yeni gelişme...

Japon şaheseri: PS3'ün hala kırılamamış olması altında yatan teknolojinin gücünü gösteriyor.
Çıktığı günden beri Cracker'ların gözdesi olan PlayStation 3 hala kırılamadı. BluRay biçimindeki oyunların Sony tarafından hem şifrelenmesi, hem de özel bir yöntemle dijital olarak imzalanması kopya koruma yönteminin kırlmasını inananılmaz bir biçimde zorlaştırıyor. Üstüne üstlük oyunların yazıldığı diskler piyasada bulunmayan özel BluRay diskler olunca Cracker'lar alternatif yöntemlere yönelmek zorunda kalıyorlar.
Cracker'ların bu aşamada üzerinde en çok kafa patlattıkları yöntem ise cihazı servis moduna sokup sistem dosyalarına erişebilmek. Fakat bu yöntem de sır gibi saklandığı için Cracker'lar daha başka yöntemlere el atıyor.
Geçtiğimiz günlerde bir Cracker Warhawk adlı oyunun özel bir kopyasını PS3'ün sabit diskinden çalıştırabildiğini belirten bir yazı yayınladı. Cracker'ın ps3hax.net'te bildirdiği üzere şu anda bu yöntem deneme aşamasında. Bütün testler bittiği zaman nihai sürümü yayınlayacağını bildiren Cracker herkesi heycanlandırdı.
Cracker ayrıca yaptığı çalışmanın sahte olmadığını ıspatlamak için de bir video yayınladı. Video'da Motorstorm adlı oyuna ait disk takılı iken, Warhawk adlı bir başka oyun sabit diskten çalıştırıyor.
Yöntem şu anda sadece bazı oyunlar için geçerli olsa da, Cracker, bu yöntemi diğer oyunlarda da kullanmak için yaklaşık bir haftadır test yaptığını açıkladı.
Cracker'ların bu aşamada üzerinde en çok kafa patlattıkları yöntem ise cihazı servis moduna sokup sistem dosyalarına erişebilmek. Fakat bu yöntem de sır gibi saklandığı için Cracker'lar daha başka yöntemlere el atıyor.
Geçtiğimiz günlerde bir Cracker Warhawk adlı oyunun özel bir kopyasını PS3'ün sabit diskinden çalıştırabildiğini belirten bir yazı yayınladı. Cracker'ın ps3hax.net'te bildirdiği üzere şu anda bu yöntem deneme aşamasında. Bütün testler bittiği zaman nihai sürümü yayınlayacağını bildiren Cracker herkesi heycanlandırdı.
Cracker ayrıca yaptığı çalışmanın sahte olmadığını ıspatlamak için de bir video yayınladı. Video'da Motorstorm adlı oyuna ait disk takılı iken, Warhawk adlı bir başka oyun sabit diskten çalıştırıyor.
Yöntem şu anda sadece bazı oyunlar için geçerli olsa da, Cracker, bu yöntemi diğer oyunlarda da kullanmak için yaklaşık bir haftadır test yaptığını açıkladı.
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
İlgili Konular:
- Haber: Eski bilgisayarlar umut oluyor
- Haber: Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak
- Haber: Samsung'un Apple zaferi!
- Haber: iPad 3'ten ilk fotoğraf ve fazlası...
- Haber: İstediğiniz yeri uzaktan izleyin!
- Haber: Foxconn işçilerinin intikamı!
- Haber: Bilgisayar artık sizden sorulacak!
- Haber: iPad'in gizli düğmeleri!
- Haber: Süper bilgisayar böyle olur!
- Haber: Eşsiz bir Apple ürünü!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 45 yorum
- resident evil survivor dan sonra hiç bir serisi oyun değil bence bambaşka şeyler hatta korkudan çok komediye kaçmış :) resident evil survivor oynuyordum ben zamanında harikaydı en son resident evil 4 oynadım komedi resmen ve re 5 çıktı diye seviniyordum aldım oynadım yine hoşuma gitmedi ama en azından grafikleri vs güzel 4 gibi komedi değil
- Ayrıca resident evil hastasıyım diyen arkadaşlara sesleniyorum Alone in the Dark 5 şiddetle tavsiye ediyorum grafik konu korku macera aksiyon resident evil 5 den çok çok güzel ve özel , inatla söylüyorum resmen bir film alone in the dark 5 ! bazı sahnelerde falan bir müzikler kopuyor sormayın gitsin . İnanın bu oyun için sırf vistada problem yapıyor diye sırf bunu rahat oynayayım diye vistamı silip xp kurdum yeniden , o kadar güzel bir oyun tavsiye ederim resident evil cılara.
- Bu arada amd ati hd 5770 ve 5870 ekran kartları satışta ve bu kartlar en az 1 gb ve 4.8 ghz e sahip olması beni cezbetti , kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum hemen almak istiyorum lütfen cevap pls...
- ps3 e chip çıkınca bende almayı düşünüyorum ps upgrade etmekten kim bilir kaç tane ps parası harcamışımdır yıllardır upgrade ediyoruz :)
- xbox 360 a gelince evet tamam çok ucuz + pc gibi oyun bolluğu var ve kopya çok ucuz+ grafik vs şaheser okey gidip alalım peki 3 kırmızı hatasına kim birebir değişim garantisi verecek ? Alıp elimde kalıcak korkusuyla alamıyoruzki xbox360 ! En mantıklısı 360 ama 3 kırmızı vs saçma sapan arızaları düzeldimiki jasper board kullanan arkadaşlardan cevap bekliyoruz
*** Bir sürü konuya bir tek sayfada girdim özür diliyorum editör arkadaşlardan :) amacım insanlara bildiklerim kadarıyla birşeyler verebilmek ve alabilmek teşekkürler umarım yayınlanır iyi oyunlar ***
- Ayrıca resident evil hastasıyım diyen arkadaşlara sesleniyorum Alone in the Dark 5 şiddetle tavsiye ediyorum grafik konu korku macera aksiyon resident evil 5 den çok çok güzel ve özel , inatla söylüyorum resmen bir film alone in the dark 5 ! bazı sahnelerde falan bir müzikler kopuyor sormayın gitsin . İnanın bu oyun için sırf vistada problem yapıyor diye sırf bunu rahat oynayayım diye vistamı silip xp kurdum yeniden , o kadar güzel bir oyun tavsiye ederim resident evil cılara.
- Bu arada amd ati hd 5770 ve 5870 ekran kartları satışta ve bu kartlar en az 1 gb ve 4.8 ghz e sahip olması beni cezbetti , kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum hemen almak istiyorum lütfen cevap pls...
- ps3 e chip çıkınca bende almayı düşünüyorum ps upgrade etmekten kim bilir kaç tane ps parası harcamışımdır yıllardır upgrade ediyoruz :)
- xbox 360 a gelince evet tamam çok ucuz + pc gibi oyun bolluğu var ve kopya çok ucuz+ grafik vs şaheser okey gidip alalım peki 3 kırmızı hatasına kim birebir değişim garantisi verecek ? Alıp elimde kalıcak korkusuyla alamıyoruzki xbox360 ! En mantıklısı 360 ama 3 kırmızı vs saçma sapan arızaları düzeldimiki jasper board kullanan arkadaşlardan cevap bekliyoruz
*** Bir sürü konuya bir tek sayfada girdim özür diliyorum editör arkadaşlardan :) amacım insanlara bildiklerim kadarıyla birşeyler verebilmek ve alabilmek teşekkürler umarım yayınlanır iyi oyunlar ***
| 15 Kas 2009 01:54 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
arkadaşlar size birşey söyleyeyim o crackerler falan palavra ps2 çipini çıkaranda sony zaten ben dogu bankta servisciyim sony bize kendi gönderiyor şemasını ve çipini :d ps3 içinde daha 6-7 ay bi süre veriyorlar şunuda unutmayın her satılan oyundan yüzde alıyorlarr onun için vermiyolar çipi ps4 çıkmasına yakın gelir
| 28 Eki 2009 00:08 | ![]() | ![]() |
ya ps3 kırılır kırılmasınada GAYPTEN HABER GELMESİ LAZIM.
PSP DE OYLE OLMADIMI dark alex değil feriştahı "batarya acığını bulamazdıda işte GAYPTEN HABER GELİNCE olan oldu . şu an hiç kimse kolay kolay psp ye güzel oyun yapmıyor oysa istense psp ye kıralı da yapılır. su an torrentten 38 gb psp oyunu indiriyorum son 2 gb kaldı (allah ttnetten razı olsun 8gb hat sagolsun ) ya fıyata vursan :D evi satmam gerecekecek
PSP DE OYLE OLMADIMI dark alex değil feriştahı "batarya acığını bulamazdıda işte GAYPTEN HABER GELİNCE olan oldu . şu an hiç kimse kolay kolay psp ye güzel oyun yapmıyor oysa istense psp ye kıralı da yapılır. su an torrentten 38 gb psp oyunu indiriyorum son 2 gb kaldı (allah ttnetten razı olsun 8gb hat sagolsun ) ya fıyata vursan :D evi satmam gerecekecek
| 20 Ağu 2009 22:36 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
arkadaşlar ben bir ps ps2 psp xbox360 ve ps3 deneyimlerini en yüksek seviyede tatmış biriyim.. inanin ki ps3 den önceki konsollardan tam anlamıyla zevk almış biriyim. şu elimde sol yanımda xbox360 ve sağ yanımdada ps3 var mikrosottun üürnü olan xbox360 ilevakit geçirtoru ps3 mün biroyunu var 260 ın ise 40 oyunu var ps3 1000lra verdim ve açtığım yok çok üzülüyorum ps3 hala kırılmadığına inşallah birgün kırılır ben ismen ve ps3 rakip olan 360 oyunlarını oynamak zorunda kalmam haydi hacjerlar elinizi çabuk tutun yoksa 98 yılından beri aşık olduğum sony ve ürünü olan ps3 ten vazgeçeceğim.
| 15 Ağu 2009 15:11 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
onlara hacker diyenin diyorsun da bu iş de bebek oyuncağı değil adamlar ellerinden geldiği kadar uğraşıyorlar. ama bu işin kopya çalıştırmasına da karşıyım çünkü orjinal kullan ki oyun u yapan para kazansın yeni oyunlar çıkarsın
| 17 Haz 2009 17:42 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Arkadaşlar Atı mi Nvidia mı (Oyun ...
- kasa toplama
- Windows 7 den xp geçmek
- Sipariş Öncesi Son Kontroller ...
- Herkesin Kullandığı Bilgisayar ...
- xfx 6570 bellek hızı sorunu
- Battlefield 3 Bu Özelliklere Açar Mı?
- pc gold kırmızı bülten ile çoştu !
- ?Bütün hepsi seçili bir göz ...
- İşlemci 940P AM3 Anakart 938P AM3? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Eski bilgisayarlar umut oluyor
- Haber: Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak
- Haber: Samsung'un Apple zaferi!
- Haber: iPad 3'ten ilk fotoğraf ve fazlası...
- Haber: İstediğiniz yeri uzaktan izleyin!
- Haber: Foxconn işçilerinin intikamı!
- Haber: Bilgisayar artık sizden sorulacak!
- Haber: iPad'in gizli düğmeleri!
- Haber: Süper bilgisayar böyle olur!
- Haber: Eşsiz bir Apple ürünü!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- iPhone'a 132 km/s hızla vurdular ve...
- Van Gogh'un ünlü tablosundan oluşan animasyon
- Küçükten büyüğe: Ay, dünya, gezegenler, yıldızlar
- Turkcell'den Van için Türkye Kumbarası!
- Karşınızda Photoshop CS6!
- İşte HTC Ville ve Sense 4.0!
- Samsung, Apple hayranlarıyla yine dalga geçti!
- Samsung pencereyi dokunmatik ekran yaptı!
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1İşte TTNet fiber optik internet fiyatları!
- 2Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?
- 3Chrome 17 hazır; İndirin!
- 4Windows Phone 7 almanız için 10 neden!
- 5Televizyonunuzu akıllandıracak cihaz!
- 6Eşsiz bir Apple ürünü!
- 7Facebook'ta can sıkan 5 sorun ve çözümü!
- 8Samsung Galaxy SIII'ten yeni bomba!
- 9...Ve Chrome da düştü!
- 10Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Dünden bugüne arama motorları
- 2Sizin ağınız hangisi?
- 3Dexpot ile çoklu masaüstüne sahip olun!
- 4Şifrelere bir de bu gözle bakın!
- 5:-) tarihi: İfadelerle zamanda yolculuk...
- 62012'nin cep bombaları!
- 7AMD HD3D hakkında bilmeniz gerekenler!
- 810 başarılı Web uygulaması!
- 9Tüm zamanların en sevilmeyen 10 programı!
- 10Android 4.0'la tanışması kesinleşen 28 cep!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 30 harika duvar kağıdı!
- Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Tasarımda önemli fırsat!
- Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak
- Samsung'un Apple zaferi!
- ICS, Sensation ve diğer HTC'lere geliyor!
- iPad 3'ten ilk fotoğraf ve fazlası...
- Media Markt'tan Sevgililer Günü'ne özel!
- Microsoft'tan patent sözü!
- iPhone'a 132 km/s hızla vurdular ve...
CHIP Dergisi: Şubat 2012