Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

Windows 8'e giden yol...
12 Temmuz 2008, 00:02

RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol

Halil Mollaoğlu
Microsoft'un işletim sistemi hızına yetişene aşk olsun: Midori ile ilgili ilk detaylar ve Windows 8.
RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol
Geliştirme süreci: Yeni nesil işletim sistemi üzerinde çalışmalar devam ediyor.
Microsoft kapalı kapılar ardında Midori isminde, Windows 7'nin halefini miras alacak olan bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Şimdiyse Microsoft-uzmanı Mary-Jo Foley yeni detayları açığa çıkardı.

Foley weblogunda Midori'yi özellikle programcılar için enteresan kılacak olan RedHawk ve MinSafe adındaki iki bileşenden bahsediyor. RedHawk, geliştirici araçlarına ait yeni Managed Code'un ismi, MinSafe ise Windows tarafındaki zıtlığı temsil ediyor. Midori geliştiricileri Windows'un geri uyumluluğuna dikkat etmek zorunda kalmayacaklar, bilakis işletim sistemini temelden itibaren yeniden tasarlayacaklar. Böylece Windows-tarihinden kalma eski yüklerin sırtlanılmasına gerek kalmayacak. Sonuç: Midori daha esnek, stabil ve bu sayede rekabete daha elverişli olacak.

Foley'in bildirdiğine göre RedHawk ve MinSafe, Windows 8'de, yani Windows 7'nin halefinde de kullanılacak. İlk bilgilere göre Windows 8 üç ya da dört sene içinde çıkabilir.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 30 yorum
Önceki123456Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
kullandıggım otomasyon muhasebe programları windows istemesin bu sistemi bu gün silerim paratuzagı
12 Temmuz 2008 Cumartesi, 11:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
bu haberler hayra alemet değil.. hemde hiç değil. tamam hedeflerin olsun ama 4 sene sonra çıkacak dersen 2012 olur ki hiç kusura bakmasınlar daha windows 7 nin çıkalı ikinci senesini devirmeden.. sonra söyle gez.. yahu bu vista niye tutmadı.. birader bakkaldan kiloyla un şeker almaya benzemiyor ki durum..!!!
12 Temmuz 2008 Cumartesi, 10:55Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Linux = 0 $
Microsoft = XXX$

Para kaygısı için yapıyor bunu microsoft. İyide yapıyor bu sayede insanlar diğer işletim sistemlerine kayacak. Microsoft kendi kendini harcıyor.
12 Temmuz 2008 Cumartesi, 10:46%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
By_Ümit yazmış:
BUNLAR XP'Yİ TARİHİN DERİNLİKLERİNE GÖMMEK İÇİN YAPIYOR BUNLARI ÇOK FAZLA SÜRÜM ÇIKARTARAK XP KULLANICILARINA 'İŞLETİM SİSTEMİNİZ ÇOK ESKİ SÜRÜM'İMAJI VERDİREREK XPYİ TARİHİ GÖMECEKLER.
12 Temmuz 2008 Cumartesi, 10:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Önceki123456Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Heyecanlandıran sahte Windows 7 görüntüleri

Windows 7'ye ait olduğu söylenen ekran görüntülerinin foyası ortaya çıktı. İşte o görüntüler...

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Sony Ericsson MAS 100 - Hoparlör
Cep telefonunuzu için güvenli bir taşıma çantası görevini de gören MAS 100, dilediğiniz yerde müzik dinlemek için uygun.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost