Haydi rootkit avına!
24 Temmuz 2008

Sinsi virüsler: Rootkit'leri tanıyın ve silin

Halil Mollaoğlu
Kendilerini saklamak konusunda profesyonel olan rootkit'leri CHIP Online yardımıyla bulun ve silin.
Sinsi virüsler: Rootkit'leri tanıyın ve silin
Rootkit'ler: PC'nizdeki en sinsi zararlılar.

Bu konuda okuyacaklarınız:

Rootkit'ler Windows dünyasında pek tanınmış bir fenomen değildir; işin kötü tarafı ise çok tehlikelidirler. Bu programlar zararlı yazılımları sisteme o kadar iyi saklarlar ki, birçok virüs tarayıcı onları bulamaz. Burada özel Anti-Rootkit araçlarına başvurmanız gerekiyor. CHIP Online bu sinsi düşmanların izini nasıl sürmeniz gerektiğini size gösterecek.

Bir rootkit tek başına tehlikeli değildir. Fakat virüs, solucan ve Truva atları ila beraber cidden şeytani bir potansiyele sahiptirler: Rootkit'ler ne kullanıcının ne de anti-virüs yazılımlarının dijital zararlıların varlığından haberdar olmamasını sağlıyor. Genellikle Windows'un derinliklerine yerleşirler ve oradan sistem fonksiyonlarını kontrol ederler. Böylece Windows Explorer, görev yöneticisi veya virüs tarayıcının dosya sistemine ilişkin sorgularını yakalar, kendilerine ilişkin tüm izleri siler ve sonrasında sorguya sahte bir yanıt verirler. Sonuç: En azından standart araçlarla rootkit'lerin izini sürmek mümkün değil. Burada özel araçlar devreye girmek zorunda.

Önemli:
Rootkit avına çıkmadan önce tüm kişisel dosyalarınızın (dokümanlar, resimler, müzikler) yedeğini alın. Zararlı yazılımları herhangi bir yan etki oluşmadan ortadan kaldırmak her zaman mümkün olmuyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 18 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\eHome.ARIBDCCapture.1\ boş kayıt anahtarı çıkıyor reg cleaner tespit etti ama silmedi manual silmelimiyim?
22 Tem 2011  21:30Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
benim bilgisayarımdada rootkite rastladım silemiyorum,, drivers sistem dosyalarının içinde nasil kurtulcam bi akıl... avast kullanıyorum anti virus olarak,, bikac gündür de netten rootkit programı deniyorum, simdi rootalyzer de taratıyorum iki tane buldu şimdilik gerisi gelcekmi bakalım....
30 May 2010  00:55Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bende Nod32 Diyorum da Birde Böyle Yardımcı Yazılımlar Olduğu Müddetçe Biz Bilişimcilerin Başı Fazla Ağırmayacaktır ... Yorum Yazan Tüm Arkadaşlara Teşekkürler .
01 Nis 2009  09:36%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Rootkit virüsleri ve Kesin çözüm yolu.
virüsler ve Kesin çözüm yolları.
Bilgisayar kariyerimde viruslere karşı savaş açmış biri olarak bir bilgisayar ağında ve tüm bilgisayarlarda öncelikle dikkat ettiği konu güvenlik olmuştur.Rootkit viruslerini tanıyana kadar da güvenlik konularında usta bir bilişimci olduğumu zannediyordum,taki rootkit viruslerini tanıyana kadar.Birgün google chromeyi açıyorum ama çöktü ve abuk sabuk bellek hatası ile açılıyor.problemi internetten araştırdığımda donanım veya yazılım hatası olduğu bilgilerine ulaşıyorum,programı ilk açtığımda böyle bir hata vermiyor,internet sayfalarını açıyor fakat bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda chromedan çöktüm yanıtını alıyorum.bir terslik olduğunu anlayarak bir araştırma yaptım ve bu araştırmanın sonu rootkit viruslerine kadar geldi.rootkit virüsleri en akıllı virüs tiplerindendir,win32 alman ve Type_win32 gibi virüsleri kaspersky,avg,antivir,bitdefender gibi antirootkit özelliği olan antivirus programları tanıyabiliyor,fakat windows platformunda çalışan sürümleri bu virusleri tanımlayabilmelerine rağmen silemiyor,sabitdiski defalarca formatlamanıza rağmen bu virusler çivi gibi,yerlerinden çıkmıyor.Windows ortamında tüm bilgisayarı istediği gibi yönetiyorlar ama msdosda pasif durumdalar.peki ne yapmalıyız da bu rootkit diğer adıyla geleceğin akıllı virüslerini silmek için.bu virusler windows ortamında ortalığı birbirine katıyor,interneti kesiyor,remote bilgisayarlara veri aktarıyor vs vs.kökten ve kesin çözüm için antirootkit desteği olan antivirus programlarının rescue cd versiyonlarını kullanmaktır.rootkit viruslerini silmek için izlediğim yol: Kaspersky rescue cd'yi bir flash diske yazdım ve sonrasında biostan boot sırasını flashdiske verdim,bilgisayarım flashdiskten açıldı ve sonrasında kaspersky virus databasei güncelledim.ve virus taraması yaptım.kaspersky rescue cd linux arabiriminde ve ntfs desteğiyle çalışıyor ve tüm tanımlı hdd leri tanıyor.bilgisayara takılı olan adsl modeminizin dhcp özelliği var ise,kaspersky rescue açılırken linux üzerinde çalıştığı için otomatik ip alıyor ve bu sayede kaspersky rescue cd içinde önceden tanımlı olan kaspersky güncelleme sunucusuna bağlanarak yeni virus güncellemelerini otomatik olarak indirebiliyorsunuz.Hemen hemen tüm firmaların çıkarmış oldukları rescue cdleri rootkit viruslerinin piri diyebileceğim tehlikelerin bulunduğu bilgisayarda kullandım ve performans-tesbit kabiliyeti bakımından kaspersky bir numara.Tek denemediğim rescue cd avg firmasının ki oldu.avg internet security programı windows ortamında tüm rootkit tehlikelerini tesbit etti.gerçekten göz doldurucu bir all in one güvenlik yazılımı avg internet security.Rescue versiyonunun kaspersky kadar kaliteli olduğuna eminim.tek kelimeyle sorunsuz ve kesin çözüm için kaspersky rescue cd.Kaspersky cd rescue yi bir flashdiske yazabilmek için aşağıdaki linke tıklayın.hepinize kolay gelsin.

http://www.megaleecher.net/Bootable_Kaspersky_Rescue_Disk
21 Mar 2009  18:10%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Son zamanlarda sisteme bir virüs bulaştı etkisi ise networkdeki paylaşımlar kapanıyor ve ağda paylaşımlı yerelere ulaşılamıyor netwotkdeki bilgisayarları yeniden başlatınca düzeliyor ama 5-10 dk sonra yine aynı. Bu durum ADSL hızımızı 2 mb çıkardığımız gün başladı ADSL hızı ile virüs salıdırısı alakalımı yoksa bir tesdüfmü onuda çözemedim ama bir an önce bu illetten kurtulmam lazım. Lisanslı nod32 var ve Zone Alarm 7 var her ikiside durduramıyor bu illeti İMDAAAATTTT.
18 Kas 2008  23:07%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu