15 Eylül 2008

Donanım: İyi bir ekipman mevcut

Donanım: İyi bir ekipman mevcut
K660i sağlam bir donanım sunuyor ve HSDPA sayesinde internete hızlı bir erişim sağlıyor. Sadece USB arayüzü daha hızlı çalışabilirdi.

Hem ucuz hem de iyi donatılmış bir cep telefonu arayanlar K660i'de doğru adresteler. Dört bant GSM desteği cep telefonunu yurtdışında yapacağınız geziler için hazır hale getiriyor. Cihaz geri kalan özellikleri ile de günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilir nitelikte: Değiştirilebilir çevre profilleri, ses kaydedici ve dil seçimi gibi özelliklerin yanında 1000 adrese kadar kayıt yapabileceğiniz kişi veritabanı da kullanıma sunulmuş. Fakat bütünleşik alarm ancak cihaz açıkken devreye girebiliyor.

Sony Ericsson, K660i'de de kendi marifetlerini ortaya koyuyor: RSS okuyucu ve hassas verileri kaydetmek için korumalı bir alan eksik edilmemiş. Remote özelliği ile uyumlu cihazları Bluetooth ile kontrol edebilirsiniz. MusicDJ ile zil sesleri besteleyebilirsiniz. VideoDJ sayesinde video klipler, müzikler, fotoğraflar ve metinlerden filmcikler oluşturabilirsiniz.

Veri özellikleri
Sony Ericsson cihaza HSDPA özelliğini de eklemiş. Böylece internette hızlıca gezinti yapmak mümkün. Testte flash animasyonları ile dolu örnek bir siteyi 16 saniyede tam olarak yükleyebildi. Gerekli web ayarları operatöre göre otomatik olarak yapılıyor. Sörf yapma eylemi genellikle yatay formatta gerçekleşiyor. Sayfalar cep telefonu ekranına göre optimize edilmiş şekilde gösteriliyor. Eğer yakınlarda HSDPA ağı yoksa telefon otomatikman GPRS veya EDGE'ye geçiş yapılıyor.

Diğer cihazlara bağlanmak için USB 2.0 ve Bluetooth 2.0'ı kullanabilirsiniz. Veri aktarım modunda telefon Service Pack 2 yüklü bir XP-makinesinde hiçbir sürücü gerektirmeden tanınıyor. USB üzerinden veri aktarımı pek hızlı değil. Deneme amaçlı kullandığımız 3 MB büyüklüğündeki dosya, cep telefonuna gidene kadar 8 saniye geçti.

Multimedya
Arkadaki kamera 2 Megapiksel çözünürlüğü destekliyor. Bunun dışında kameranın pek bir albenisi yok. Otomatik odaklama desteklenmiyor ve fotoğraf ışığı yok. Buna rağmen yapılan çekimler çok hoş gözüküyor (resim köşesine bakın). Görüntülü konuşma telefonun ön kamerası sayesinde mümkün oluyor.

Müzik çalar ID3 bilgilerini gösterebiliyor, uygun filtreleme özelliklerini sunuyor ve manüel olarak ayarlanabilir 5-bant ekolayzır ile sese ince ayar yapılabiliyor. RDS destekli bir FM-radyo da mevcut. Cihazın dâhili hafızasını kutu içeriğine eklenmiş 256 MB M2 bellek kartı ile genişletebilirsiniz.

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 18 yorum
1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
ben çok telefon kullandım sony ericsoon lar güzel ama nokialarda güzel ama nokialar sony ler kadar ii ses veremiyo fazla tiz değiller sonylerde bide takılma donma yk nokialarda oluyo ama benim sony de oluyo derseniz orjinal olduğundan emin olun...
13 Kasım 2008 Perşembe, 15:58Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Samsung I550W ve Omnia
26 Eylül 2008 Cuma, 19:39Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
batbil yazmış:
java telefon alınmaz şerefsizim ya symbian ya da smart phone
24 Eylül 2008 Çarşamba, 22:33%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
abı bunların yaptıgını bızım koydekıler yapmaz hem ıntenet dıyor hem wıfı yok buyuk ekran yok hemde ınternette gezdırecek adamakıllı bı yazılım yok neresı bunun ınternet telefonu
24 Eylül 2008 Çarşamba, 00:17%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

En yaratıcı reklamlar

İnce zekayla hazırlanan en yaratıcı reklamlar CHIP Online farkıyla bu galerimizde...

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost