Sun, MySQL'i alıyor!
20 Ocak 2008, 07:36

Sun Microsystems, MySQL'i Satın Alıyor

15 milyar dolarlık veritabanı pazarında güçlü bir oyuncu olan Sun Microsystems, MySQL'i satın alıyor
Sun Microsystems, MySQL'i Satın Alıyor

Sun Microsystems, bir açık kaynak simgesi olan ve dünyanın en hızlı büyüyen açık kaynak kodlu veritabanı geliştiricisi MySQL AB'yi yaklaşık 1 milyar dolara satın alacağını açıkladı. MySQL'in satın alımıyla birlikte Sun, 15 milyar dolarlık veritabanı pazarında da yer alarak kurumsal bilişim pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek. MySQL AB'nin satın alınması haberi, Sun'ın internet ekonomisindeki lider konumunu ve açık kaynak kodu destekleyen en büyük ticari şirket olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Facebook, Google, Nokia, Baidu ve China Mobile gibi milyonlarca kurulumu olan MySQL'in açık kaynak veritabanının daha geleneksel uygulamalara ve kurumsal pazara adaptasyonunun sağlanmasıyla Sun'a getireceği sinerji, yazılım endüstrisinde yeni bir dönem açacak. Sun ile entegrasyonu, MySQL'in sunduğu ürünlerin ticari cazibesini büyük oranda artıracak ve Sun'ın küresel servis organizasyonuna da eklenmesi ile katma değerini de yükseltecek. Intel, IBM ve Dell gibi markalarla olan OEM (orijinal ürün üreticisi) anlaşmalarını da içeren Sun dağıtım kanalları aracılığıyla MySQL daha geniş bir dağıtım ağına da kavuşacak.

MySQL açık kaynak veritabanı, tüm dünyada belli başlı işletim sistemleri, donanım sağlayıcılar, sektör ve uygulama alanlarında geniş bir kullanım gösteriyor. Tamamlayıcı ürün dizileri ile MySQL'in veritabanı erişimi artarken, Sun sistemlerinin sanallaştırma, ara katman yazılımları ve depolama alanlarında yeni pazarlar kazanması bekleniyor.

MySQL'in yüksek verimli açık kaynak veritabanı yazılımı bugüne kadar internetten 100 milyondan fazla kez indirildi. Her gün bu rakama 50.000 adet daha ekleniyor. MySQL'in Web 2.0, yazılımın servis olarak verildiği, kurumsal, telekomünikasyon ve OEM pazarındaki güçleriyle birleşen yaygınlığı, yazılımı Sun'ın portföy ihtiyaçları açısından önemli kılıyor. MySQL sayesinde Sun mevcut müşteri ilişkilerini derinleştirirken açık kaynak veritabanlarının kullanım kolaylığından ve esnekliğinden yararlanmayı amaçlayan firmalara yeni fırsatlar sunacak. MySQL'den sağlanacak veritabanı, OpenSolaris and GlassFish™ ile birlikte Sun'ın Java™ platformu ve NetBeans™ topluluğuyla birlikte uygulamalarını internete aktaran çok geniş bir müşteri kitlesi için güçlü bir internet uygulamaları sahası yaratacak.

Sun Microsystems, tüm MySQL stoklarının devri için yaklaşık 800 milyon dolar nakit ödemeyi ve yaklaşık 200 milyon doları opsiyon olarak taahhüt ediyor. Devir işleminin 2008 mali yılının 3. çeyreğinin sonlarında veya 4. çeyreğinin başlarında tamamlanması bekleniyor. İşlemlerin tamamlanması ile birlikte MySQL yazılımı Sun yazılımına entegre edilecek, satış ve pazarlama organizasyonları ile MySQL CEO'su Marten Mickos Sun'ın lider yönetim takımına katılacak. Geçiş döneminde her iki şirketin temsilcilerinden oluşan ortak bir ekip teknik, ürün ve kültürel birlikteliğin sağlanması ve her iki firmanın en iyi iş ve ürün geliştirme pratiklerine dayanan birleşme planlarını geliştirecek.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 12 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Microsot Şubat ayında duyuracağı Windows 2008 iLe birLikte stabiL çaLışacak oLan SQL 2008 versiyonunda büyük bir fark atacak veritabanı sistemLerinde onun için bu tür şeyLeri büyütmemek Lazım. BiLiyoruz ki işLetim SistemLErinin çoğunLuğu Microsoft işLetim SistemLEridir.
28 Oca 2008  09:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Oracle-MsSql-MySql savaşları hızlanıyor demek bu :) Rekabet=gelişim. Güzel haberler bunlar.
27 Oca 2008  11:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Acikcasi MS SQL Suan pazarda lider konumda. Yani sun cok kasmasi lazim ama zoe bence ...
25 Oca 2008  19:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bir öncekine ilave; Şu anda mysql ile oracle arasında sadece INNODB veritabanı motoru konusunda bir anlaşma var. Bundan sonrasında Sun ve Oracle arasında rekabet mi yoksa işbirliği mi olacak (IBM - Microsoft ta oldugu gibi) bunu zaman gösterecek
25 Oca 2008  15:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
mysql in eksik olduğu role tanımlama (user ve hakkı değil) ve table space kavramları ile birlikte row level security (satır bazı güvenlik) Sun çalışmaları ile kapatabilirse Oracle ile ciddi bir rakip olabilir
25 Oca 2008  15:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

WD TV Live 2011

LG P990 Optimus Speed

WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
Bugün, 10:00
LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba

Asus Zenbook UX31E

Sony Tablet S

Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
Sony Tablet SSony'nin adeta bir deftere benzeyen yeni tablet bilgisayarı test merkezimize konuk oldu.
06 Şubat 2012 Pazartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

 
Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2012


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu