2 Haziran 2008

Yanlış alarmlar sisteme zarar verebilir

Antivirüs yazılımlarının, şüpheli buldukları her dosyayı silmemelerinin geçerli sebepleri de var. Davranış analizi yazılımları bazen kontrolü tamamen kaybedebiliyor. Bunu en iyi şekilde, yanlış alarm testimiz kanıtlıyor. Alışılagelmiş antivirüs yazılımlarında bu kadar kötü sonuçlara hiç rastlamamıştık.


Karşılaştırma için standardı yalnızca davranış analizine bağlamış olsaydık, testteki çoğu katılımcı sınıfta kalacaktı. Emsi Software tarafından geliştirilen Mamutu, %100 tanıma oranı yakalarken, bunların %70'i yanlış alarm statüsündeydi. Taranan dosyaların yarısından fazlası, temiz olmasına rağmen "tehlike" olarak algılandı, ve çalışmaları gereksiz yere engellendi.

Yalnızca Norton AntiBot ve F-Secure AntiVirus 2008, buldukları dosyalarda yanılmadı. AntiBot, zararlı dosyaların %90'ını anında engelleyerek birinciliği hak etti. Symantec'in, AntiBot teknolojisini gelecekte diğer yazılımlarına da entegre etmesini umuyoruz.

Tabii bu ek korumanın getirdiği bazı zorunluluklar da var: Antivirüs yazılımı sürekli açık ve aktif olmak zorunda. Bu da sistem kaynaklarından bir bölümün antivirüs yazılımının tarayıcısı için ayrılması demek. Davranış analizi özelliğine sahip yazılımlar, şüpheli durumlarda, sistemin çalışmasını engelleyecek kadar çok kaynak tüketebiliyor.

Ancak testimizde, yazılımların sisteme getirdiği yükü karşılaştırmadık. Yalnızca davranış analizine yoğunlaşan küçük araçlarla, tüm sistemi koruyan, hepsi-bir-arada yazılım paketlerini aynı kefeye koymak doğru olmazdı. Yine de sistem belleği ihtiyacı ve Windows başlangıcında sebep oldukları gecikmeyi, ayrı değerler olarak tablomuza dahil ettik. Böylece tabloyu inceleyenler, hangi yazılımın sisteme ne kadarlık bir yük getirdiğini az çok tahmin edebilecek.

Windows Vista tabanlı test sistemimiz, işletim sisteminin yeni yüklenmiş haliyle, ek bir yazılım olmaksızın ortalama 30 saniyede açılıyordu. İlk güvenlik yazılımının yüklenmesiyle beraber bu süre, önemli ölçüde değişti. Bu konuda sisteme en az 'hasarı' veren yazılım, Vista'nın açılmasını yalnızca 4 saniye geciktiren Mamutu oldu. Diğer katılımcılarda bu süre 9 ila 19 saniye arasında değişti. F-Secure Antivirus yüklendiğinde ise sistemimiz inanılmaz bir şekilde, tam 70 saniyede açıldı.

F-Secure AntiVirus'un sistem kaynakları konusunda da pek pembe bir tablo çizdiğini söyleyemeyiz. F-Secure, sistem belleğinden tam 160 MB'ı kendine ayırdı.

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 168 yorum
12345678910Sonraki»
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
sallamayın bosuna hıc bırı ii degıl bı ise yaramıyolar en iisi deffreaz xD
25 Kasım 2008 Salı, 23:29%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Nod 32 Riskvare ile malvareyi tanımıyor. Kaspersky tanıyor. En iyi Virüs Proğramı Kesinlikle Kaspersky internet & Virüs security 9.0 bilgisayar riskleri engelliyor. güncel olmayan bilgisayarları kaspersky updateleştiriyor. Nortonda Güzel ama çok sürekli proğram indiriyor.
25 Kasım 2008 Salı, 13:12%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
arkadaşlar kaspersky 2009 süper bi program ben gayet seviyorum üstelik kullanımıda kolay bulduğu virüsüde anında siliyor.
25 Kasım 2008 Salı, 10:14%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Arkadaşlar bi Dakka iyi Dinleyin Nod32 yw virüs buluyo silmiyo iolar
kardeşim sen neden ayarlarını yapmak için googleye yazmıyosun nod32 ayarları die araştırmıyosun.Hani hakkını yemiyelim ben nod32 kullanıyorum memnunum tavsiye de ederim
23 Kasım 2008 Pazar, 06:16Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345678910Sonraki»


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Aero Duvarkağıtları

Aero için en güzel görüntüler olsa da, duvarkağıtlarını kullanmak için Vista'nız olması gerekmiyor.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost