TOP 10: En iyi cepler kapışıyor
20 Kasım 2008

Finlandiyalı amiral gemisi tahtını kaybetti

Halil Mollaoğlu
CHIP Online, piyasada fırtına gibi esen en iyi cep telefonlarını kapıştırdı. Ve kazanan...
Finlandiyalı amiral gemisi tahtını kaybetti
Büyük resmi görmek için tıklayınN96, innov8, C905: GSM dünyasındaki en iyi cep telefonları.

Bu konuda okuyacaklarınız:

En iyi cep telefonları arasında şu sıralar fırtına kopuyor: Samsung innov8, Megapiksel çıtasını bir üst seviyeye çıkarıyor, Sony Ericsson C905 ise arkadan baskı yapıyor ve sonuç olarak N96 orta sıra ile avunmak zorunda kalıyor.

N96, multimedya devi tahtını uzun süre koruyamadı ve Uzak Doğu'dan gelen karşı rüzgâra yenik düştü: Neredeyse tüm test kriterlerinde aldığı yüksek puanlarla Samsung innov8 i8510, birinciliğe alışmış olan Finlandiyalılara hücum etti.

Zirvedeki yeni cep telefonunun kalbini 8 Megapiksel çözünürlüğündeki kamerası oluşturuyor. Birçok multimedya ve telefon özelliğinin yanında GPS navigasyon, HSDPA, WLAN ve tatmin edici bir depolama alanı geliyor.

Bundan da fazlası gerek
Fakat sadece iyi bir donanım her şey değildir: Fonksiyonellik, tasarım kalitesi ve kullanım kolaylığı da bir denge içerisinde olmalı. Elbette fiyatı da unutmamak gerekiyor. En iyi telefonlar aşırı yüksek fiyatlı olacak diye bir kural yok: Navigasyon, FM verici, 3 Megapiksel kamera, WLAN ve HSDPA veri turbosu gibi üst seviye bir donanıma sahip N78'in fiyatı 285 Euro + KDV.

En iyiler testte
Samsung innov8'in dışında Top-10 listesi içindeki diğer telefonları özet halinde görmek istiyorsanız dördüncü sayfaya göz atabilirsiniz. Bundan sonraki iki sayfada test birincisi ve fiyat/performans ödülünü hak eden telefonlar hakkında açıklama yapacağız.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 43 yorum
123456789Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
kullanıyorum ve çok memnunum ıphone da ne ?
28 Mar 2009  16:21Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
arkadaş ben onu bunu anlamam innov8'in bi 8mp kamerası var bi de webcam özelliği diğerlerinden96 tartışmaya gerek yok en iyi telefon n96 dır 12 telefoncuya sordum 2 tanesi innov8 dedi diğerleritereddütsüz n96 ben de onlara katılıyorum şüphesiz n96 bu zamanın en iyi telefonu bende ikisi de var n96 daha güzel daha güzel telefonlar da çıkçak elbette ama ben size n96 yı öneririm
05 Mar 2009  20:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
bence n96 1 numara derim çünkü samsung nekadar iyi olabilirki..ayrı bi tartışma konusu ve buna istiraden n96 pahalı diyede bukadar alçaltılmak istenmesini komik buluyorum arkadaşlar.
innov8'i kullanan arkadaşım onun için hiçte dışardan görüldüğü gibi kağıt üstünde özelliklerinin boş olduğunu ve nokia n96 carl zeiss merceğini kullandığını ve buna istiraden samsung innova8 modelinin 8 mp lik kamerasının bi farkının bulunmadığını hatta video çekiminin kötü olduğunu söyledi bence innov8 in bildiği kadar n96 nın unuttuğu var derim:)
21 Şub 2009  21:05%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Tuş takımı rezalet kamera 3.2 tek artısı wi-fi 6220c varken N78 almam.
11 Şub 2009  13:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hiç eşit bir kıyaslama olmamış bence samsung i8510 innov8 in bütün test verileri %100 samsung un N96 dan tek farkı 8.1 mp kamerası olması bence zaten diger ozelliklerinin hepsi aynı işletim sistemi hafızası ekranı gps wlan gibi ozellikleri fakat samsung un N96 dan daha ergonomik olduguna ve N96 dan daha fazla multimedya özellikleri oldugu konusu şüpe çekici

1 kamerasi yüksek
2 Dokunmatik ekran nedir biliyormusun ?
3 N96 da ne varsa zaten var
4 Dünya cep tel satislarinda Samsung 1 numara Lg 2 ci sirada onu biliyormusun Nokianin 3 cü siraya düstügünü ?

Ben zaten Htc harici cihaz kullaniyorum yaklasik 5 senedir kendi acimdan tel alirken Gps, Wifi, Dokunmatik ekran,iyi bir kameraki su ana kadar Htcler gece cekiminde sifir malesef ama önemli, ve Telofonun yazilimi bunlar önceligine bakarim ama kimi sadece sarji uzun gitsin tek tel konussam yeter der onada saygi duyulur.
10 Ara 2008  00:08%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
123456789Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Gigabyte GM-M8000

Gigabyte GA-EX58-UD3RAnakart teknolojisinde gelinen son nokta.
04 Temmuz 2009 Cumartesi
Gigabyte GM-M8000Dünyanın en iyi lazer algılayıcılarından birine sahip.
03 Temmuz 2009 Cuma

Gigabyte GA-EP55A-UD4P

Genius Navigator 905BT

Gigabyte GA-EP55A-UD4PP55 yongasetine sahip olan ürün SATA 3 ve ONFI arabirimine sahip.
02 Temmuz 2009 Perşembe
Genius Navigator 905BTEk uygulamalar içeriyor.
01 Temmuz 2009 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: WinX DVD Ripper İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 80 yeni duvar kağıdı

YENİ: Birbirinden güzel 80 farklı duvar kağıdını bu galerimizde bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Windows Live Özel

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Temmuz 2009

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler