18 Ağustos 2008

Fonksiyonlar: IE topallıyor

Fonksiyonlar: IE topallıyor


Bir süper kahramanın şık kostümü ve özel güçleri olmalı. Süper tarayıcılar da güzel gözükmeli ve incelikleriyle parlamalı. Farklı sayfaları sekmelerde açmak, sık gezindiğiniz yerleri kaydetme ve yönetme, RSS beslemelerini gösterme ve entegre arama fonksiyonu gibi farklı özellikler sunulmalı. Bunlar standart donanıma ait ve hepsi bunları yapabiliyor.

Eğer fonksiyonlara bakarsak Opera tarayıcısının genel anlamda iyi şansı olabilirdi. Birkaç örnek: Opera'da sekmelerle sadece gezinmekle kalmıyorsunuz bilakis çok daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Mesela sekmeleri önizleme şeklinde görebiliyor, yer imi olarak kaydedebiliyor veya belirli bir sekme sıralamasını oturum olarak kaydedebiliyorsunuz. Mesela biri eviniz diğeri ise işiniz için. Herhangi bir sitenin çerezlerine nasıl davranılacağı veya reklam gösterip göstermeyeceğine bile karar verebiliyorsunuz. Tüm siteler serbestçe ölçeklenebiliyor, resimleri de dâhil; benzersiz!

Bir diğer eşsiz özellik ise fare hareketleri ile kontrol edebilme. Entegre arama özelliği sayesinde bir sitenin tüm içeriğini URL'sini bilmeden didikleyebiliyorsunuz. Detaylı düşünülmüş baskı özelliği sıradan gözükebilir ama belirtilmeyi hak ediyor: Son derece detaylı, çıktı alınacak sayfayı ölçekleyebiliyor, arka plan resmi karartılabiliyor ve baskı önizleme sunuluyor. Tüm bunları tek bir menü içerisinde mevcut. Böyle bir fonksiyon yelpazesini diğer tarayıcılar sunamıyor. Internet Explorer 7 rakiplerine nazaran sadece temel fonksiyonlar sunuyor. Ancak IE8 birkaç yeni özellik sunuyor. Mesela bir çeşit resimli RSS beslemesi olan WebSlices kullanılabiliyor. Problem: Microsoft yine bilinen formatlara değil, kendi geliştirdiği WebSlice formatının site yöneticileri tarafından desteklenmesine güveniyor.

Diğer üreticiler gerçekten yeni özellikler sunarken IE ancak onlara yetişmekle uğraşıyor. Mesela Microsoft, IE8 ile çökme koruması ACR'yi (Automatic Crash Recovery) sunuyor. Bu özellik sayesinde bir çökme anında kullanılan içerik ve sekmeler yeniden oluşturulabiliyor. Opera ve Firefox bunu çoktandır yapıyor. Firefox kullanıcıları tarayıcılarını Mozilla sitesinde bulunan yüzlerce eklenti ile isteklerine uygun bir şekilde genişletebiliyorlar; hepsi Firefox Community'den. İşte bu avantaj ile çok iyi donatılmış Opera bile baş edemiyor.


Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 114 yorum
«Önceki567891011121314Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
Internet Explorer Kullananların çoguna firefox desen one der yenilirmi içilirmi der türkiyede çok çok bilinçsiz kullanıcı var bilinçli bir internet kullancısı tabiki firefox Kullanıyor %65 bilinçsiz gözüküyor bence
23 Ağu 2008  17:16%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
ienin çok kullanılmamasının sebebi amatör kullanıcıların ie kullanması
adama firefox kuralım bak o daha güzel diyom o neki boşver diyo

kullansa ve görse firefoxu böyle demez ama kendi bilir
23 Ağu 2008  15:25%60Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%40
Ziyaretçi yazmış:
firefox u firefox yapan eklentilerin ,ie ye göre öne çıkan özelliklerinin tamamına yakını operaya ait. opera nın mucidi olduğu tonla özelliğe sahip olmak için en az 30 tane eklenti yüklüyorsunuz..

onları yükledikten sonra da opera kadar atik, hızlı açılıp çabuk tepki veriyor mu? çok merak ediyorum. bi deneyin bakalım arkadaşlar. şimdi ben birşey diyeceğim fanatiklik olcak. gerçekten bir kıyaslama söz konusu ise denemek de yarar var. kuru lafla peynir gemisi yürümüyor ne yazık ki.
23 Ağu 2008  00:05%60Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%40
Ziyaretçi yazmış:
Operaya çamur atanların çoğu operayı ie gibi ayar mayar yapmadan kullananlardır. yüzüne bakar beğenmedim der..Yok şu özellik yok der.vs.. ff sanki direk kullanılyor. ;)

Opera da asla ve asla ff de yapılan özelleştirmelerden sonraki gibi ağırlaşma ,geç açılma sorunu olmaz. RSS yüklemelerinde bile.tümleşik e-mail istemcisini kullanırken bile.. Operayı kurun. gereken özelleştirmeleri yapın. çok güzel temalar var yükleyin bir bakalım. düğme ekleyin. yerlerini değiştirin. kişisel çubuğunuza yerimlerinizi alın. isteğinize uygun java betikleri ekleyin.ses paketini yükleyip sesli komut verin..daha niceleri.. Ondan sonra bi daha deneyin görün bakalım neler oluyor.

FF yi de yıllardır opera ile birlikte kullanıyorum. İki tarayıcıya da haddinden fazla hakimim. Test edip gerçekleri görebilirsiniz. ticari bakış bazı gerçekleri sıvayabiliyor ne yazık ki.:S

bir donanim forumunda arkadaşlarla yaptığımız java hız testinde açık ara ilk 3 sırayı alan dereceler Opera dan.
22 Ağu 2008  23:56%80Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%20
Ziyaretçi yazmış:
size gerçek istatistikler..
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Firefox %42.6
Belki windows en yaygın işletim sistemi ama Apple,Google, Firefox(google destegi de var) derin stratejiler izliyor.. PC kullanmaya bayılıyorum, mecburen Xp kullanıyorum ama zaman buldukça Linux deniyorum(çok farklı bir deneyim-anlamanıza gerek yok, tv izlemeye vaktiniz varsa ya kitap okuyun veya linuxla ilgili 3-5 şey okuyarak alışın).. ayrıca sadece stabilite ve güvenliginden dolayı mobil işlerim için kesinlikle MacBook alacağım.. Intel'e tekel oldugu dönemlerden dolayı kızardık ama sanırım onlarda Microsoft karşısında pozisyon alıyor Asus gibi:)) saygılar Deniz..
22 Ağu 2008  15:12%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
«Önceki567891011121314Sonraki»


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

 
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu