27 Ağustos 2008

Bir Bakışta İlk 10 Sıra

Bir Bakışta İlk 10 Sıra
Panasonic DMC-FZ50: Biraz yaşlanmış olsa da, hala oldukça iyi.
Top 10'daki tüm fotoğraf makineleri, gayet iyi sonuçlara imza attı. Ancak yine de belirtmek isteriz ki, bazı modeller hız veya görüntü kalitesindeki zayıflıklarını, kaliteli donanım ve ek özellikleri ile telafi etti.

Test birincisi Fujifilm FinePix S100FS'i tercih etmenizde hiçbir sakınca yok. Sizi, mükemmel bir fotoğraf makinesinin tüm özelliklerini barındıran S100FS'i almaktan alıkoyacak tek şey, yüksek fiyatı olacaktır. Biraz daha düşük bir fiyata test ikincisi Panasonic Lumix DMC-FZ50 de yüksek performans ve donanım sunuyor. FZ50, uzun süredir piyasada olan bir model ve Fujifilm S100FS'teki bazı ekstra özelliklere sahip değil.

Fiyat / performans ödüllü Sony Cybershot DSC-H3, hızı, yüksek görüntü kalitesi ve uygun fiyatıyla puanları toplarken, vasat kalitedeki ekranı düşündürüyor. Diğer modellerde ise, kimi özelliklerden veya cebinizdeki paradan feragat etmeniz gerekiyor. Örneğin testi üçüncü sırada tamamlayan Casio EX-F1, yüksek kalitesine, Full-HD video kaydına, çok yüksek kare / saniye oranlarında video ve fotoğraf çekimine karşı, yüksek fiyatıyla el yakıyor. Dördüncü sıradaki Panasonic Lumix FZ18 ise donanımı ve görüntü kalitesinden kazandığı puanları, yavaşlığı ile kaybediyor (0.63 saniye deklanşör gecikmesi).

Daha alt sıralardaki fotoğraf makineleri ise sıralarını yüksek donanım özelliklerine borçlular. Her iki Olympus modeli, SP-560 UZ ve 570 UZ, önemli ölçüde yavaşlar. Canon S5 IS, Sony DSC-H50 ve Kodak EasyShare Z812 IS ise ancak ortalama görüntü kalitesi sunabiliyor.

Tüm Modeller Bir Arada

Karar vermenizi kolaylaştırmak için, test sonuçlarını sizler için tablo halinde bir araya getirdik:

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Nikon ürünleri incelenmemiş ??!!
29 Ağu 2008  05:31Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
kım demış dslr video kayt edemıyor dıye
tek NİKON 90 dıyorum
28 Ağu 2008  11:50%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
DSLR'lar video kaydedemiyor ama?
27 Ağu 2008  20:47%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
DSLR makinelerin fiyatları bu kadar ucuzlamışken DSLR-Like'ları düşünmek dahi gereksiz.
27 Ağu 2008  17:35%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
bu nasıl bi yazım anlamadım... anlatım bozukluğu dolu... aynı cümlenin benzerleri peş peşe yazılmış sanki... Türkçe bu kadar basit mi yani!!!
27 Ağu 2008  11:58%14Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%86
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu