Vista SP1, 18 Martta
22 Şubat 2008, 06:40

Vista SP1: Final sürüm 18 Martta geliyor

Halil Mollaoğlu
Windows Vista SP1 son kullanıcıya 18 Marttan itibaren dağıtılmaya başlanacak...
Vista SP1: Final sürüm 18 Martta geliyor
Windows Vista: Service Pack 1'e giden uzun yol.
Techarp.com sitesinin bildirdiğine göre Vista Service Pack 1 18 Martta yayımlanacak. Son kullanıcılar bu tarihte SP1'i Microsoft'tan indirebilecekler. Otomatik güncelleştirmeler üzerinden dağıtım ise 18 Nisanda başlayacak.

Geçen haftalarda Microsoft SP1'in nihai sürümünü donanım üreticilerine, firma müşterilerine ve MSDN abonelerine dağıtmıştı.

Fakat bir kayıt defteri değişikliği ile her Vista kullanıcısı Service Pack 1'i indirebiliyor. Gerekli anlatıma buradan ulaşabilirsiniz.

Microsoft Vista yamasını geri çekiyor
Geçen hafta Microsoft, Service Pack 1'e hazırlık amaçlı iki adet yama yayımlamıştı. Birçok problemden sonra MS yamaları geri çekilmek zorunda kaldı.

KB937287 ismindeki yamanın kurulumundan sonra kullanıcılar bilgisayarlarının sürekli olarak yeniden başlatıldığından şikâyet ettiler. Bazı şartlar altında Windows güncelleştirmenin düzgün biçimde kurulmadığını düşünerek sürekli yeniden başlatma talep ediyordu.

Microsoft'un da bildirdiğine göre bu yama problemler çözülene dek otomatik olarak dağıtılmayacak. Bu tip bir sorunla karşılaşmış kullanıcılar ise Sistem Geri Yükleme ile yamanın kurulumundan önceki bir ana geri yükleme yapabilirler.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 12 yorum
123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
vista yı yavaşlatan WinFS onun yüzünden 2 defa vista çekirdeği yazıldı ama ne oldu winFS gelmedi.Microsoft bile vistayı hızlandıramaz.ama şaşırılacak bi durum var vista bu kadar yavaşken aynı çekirdeğe sahip windows 7 nasıl bu kadar hızlı oluyor.aklıma gelen tek cevap vistada hız sınırlandırması var.
05 Mar 2009  22:16Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
hani nerde 18 mart oldu? ayrıca bugununu tarihimiz açısından ne kadar önemli bi gün olduğunu da unutmayalım bu vatan için canlarını ortaya koyan atalarımızı analım
18 Mar 2008  02:30%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
kursatmx yazmış:
Sanki yeni bir işletim sistemi çıkacak ammada kastı bunlar..yok Şubatta yok martta ohoo.....
25 Şub 2008  18:45%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
uGuR.uK yazmış:
çıksada indirsek artık, bekliyoruz sabırsızlıkla....
22 Şub 2008  19:21%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
khramn yazmış:
Evet birkaç denemeden sonra bende sorunsuz kurmayı başardım. KB937287 nolu(sp1 yükleyici) yama bahsedildiği gibi sorunlara sebeb olmakta fakat biraz dikkatle üstesinden geliniyor. Benim karşılaştığım restartlar değilde çalışmayan bozulan servislerdi.Fakat sorunun kaynağının sp1 kurulumu yaparken açık bırakılan extra programlar ve extra donanımlar olduğunu farkettim. 3. denenmede tüm extra donanımları kaldırıp yazılımları devre dışı bıraktıktan sonra sorunsuz kurdum ve kullanmaktayım. Sp1 rin getirdiği kararlılık ve performansı gördükten sonra herkese biran önce kurmalarını tavsiye ediyorum.

Küçük bir ayrıntı ; Konuda bahsedilen regedit değişikliği ile indirilebilen sp1 sürümü oem üğreticilere gönderilen final sürüm. Bu sürümde sp1 in oem pc ler için olmasından dolayı mevcut oem craklar çalışmaktadır. Yüksek olasılıkla 18 martta yaynlanacak sürümde bu açık kapatılmış olacak ve ne yazık ki korsan vista kullanıcıları sp1 i kurduklarında korsan windows uyarıları ile başbaşa kalacaklar. Bu nedenle bu tür kullanıcıların verilen reghack yöntemini uygulayarak sp1 in bu sürümünü hemen indirmelerini tavsiye ederim
22 Şub 2008  18:11%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Gigabyte GM-M8000

Gigabyte GA-EX58-UD3RAnakart teknolojisinde gelinen son nokta.
04 Temmuz 2009 Cumartesi
Gigabyte GM-M8000Dünyanın en iyi lazer algılayıcılarından birine sahip.
03 Temmuz 2009 Cuma

Gigabyte GA-EP55A-UD4P

Genius Navigator 905BT

Gigabyte GA-EP55A-UD4PP55 yongasetine sahip olan ürün SATA 3 ve ONFI arabirimine sahip.
02 Temmuz 2009 Perşembe
Genius Navigator 905BTEk uygulamalar içeriyor.
01 Temmuz 2009 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: WinX DVD Ripper İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 80 yeni duvar kağıdı

YENİ: Birbirinden güzel 80 farklı duvar kağıdını bu galerimizde bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Windows Live Özel

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Temmuz 2009

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler