Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

 
SP1 ve Problemler
20 Mart 2008, 10:42

Vista SP1 ie ilgili ilk şikayetler başladı

Selim Öztürk
Microsoft, geçtiğimiz günlerde Vista Service Pack 1'ini yayınladı. Acaba SP1 her şeyi çözüyor mu?
Vista SP1 ie ilgili ilk şikayetler başladı
Windows Vista'nın en büyük derdi sürücü desteğiydi
Vista SP1 sonunda yayınlandı. Diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi bu service pack ile ilgili kafalar karışık. Vista'da problem yaşayayıp da sesini duyuranların oranı elbette sessiz çoğunluktan daha fazla. Tahmin edeceğiniz gibi, problemlerin büyük bir kısmı daha çok PC'lerdeki sürücüler üzerine yoğunlaşmış durumda. Bunun yanında ses kartları da ciddi bir sorun.
Ancak, BitDefender AV ve Zone Alarm gibi problem çıkaran yazılımlar, bu güncellemeyle daha stabil çalışabilecekler.

Chip Online'ın Yorumu: Elbette Vista SP1'in gerçekten tüm problemleri çözeceğini düşünmüyoruz. SP1'i sistemlerine kuranların görüşleri bu anlamda önemli. Daha şimdiden SP1'le problem yaşayanların seslerini duymaya başladık. Eğer siz de kurdunuz ve problem yaşıyorsanız yorumlarınızı bekliyoruz.

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 64 yorum
«Önceki45678910111213
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Şu Anda Gayet Stabil Çalışıyor Bi Problem Çıkartmaz Umarım : )
20 Mart 2008 Perşembe, 14:34%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Benim tüm problerimi çözdü diyebilirim, şu an sistem gayet stabil. Hala harici hard diski güvenle kaldır özelliği bazen sorun çıkarsa bile, windows başlangıcında kablosuz ağa bağlanırken yaklaşık 1 dk. donma probleminin giderilmesi beni keyiflendirdi diyebilirim.
20 Mart 2008 Perşembe, 11:13%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
khramn yazmış:
İlk proplemleri ben bildireyim.
1.Bilindiği üzere SP1 ile güncelleştirme yapıldıktan sonra sistemin restart istemesinin önüne geçilmeye çalışılmış ve birçok güncelleştirmeden sonra sistemi yeniden başlatmak gerekmiyor.Fakat gereken güncelleştirmelerde ise paket yüklenirken aynı sp1 kurulumunda olduğu gibi 3 aşamalı olarak sp1 kuruluyormuş gibi kurulum yapılıyor.Ayrıca bu yeniden başlatma süreci çok uzun olduğu gibi başladıktan sonrada ikincil hdd yi tanıyabilmesi için bir yeniden başlatma daha gerekiyor.
2. Disk birleştirmede işleminde artık her disk ayrı ayrı sçilebilmekte fakat xp de olduğu gibi diskin parçalanma miktarı ve birleştirme esnasındaki işlemin ilerleyişi takip edilememekte, buda birleştirmenin ne kadar gerekliliği veya işlemin ne kadadar süreceği bilgisinden mahrum ya nasip birleştirme yapılmasına sebeb olmakta.
3.Dosya transfer hızı oldukça gelişmiş fakat çok parçalı büyük dosya taşıma işleminde değişen birşey yok yine taşıma hızı 1-3 mb/sn ye kadar düşebilmekte.
Belki hata benim sistemimden yada ayarlarımdan kaynaklanmaktadır bunu zamanla anlayacağız.
20 Mart 2008 Perşembe, 11:02%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
elrohiremre yazmış:
Ben daha önceden cmdyle kurmuştum zaten bi problem yaşamıyordum sp1 kurdum programların açılma süresi kızlanmıştı ama tabi bendeki beta olduğu için çok büyük bir hız farkı olmamışdı
Sistemim core 2 Quad Q6600
2gbram
8600gtsuper
350gb hdd
Asus p5b
20 Mart 2008 Perşembe, 10:52%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
«Önceki45678910111213


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Farklı tasarımlarıyla 80 web sitesi

2008'in web tasarım trendlerini ortaya koyan dikkat çekici onlarca web sitesini bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Ice Age 3 - Teaser Trailer
Ice Age 3'ten ikinci Fragman

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost