7 Mayıs 2008

Çocuklar ve gençler için web içeriği filtrelemesi

Eğer hangi web sayfalarının gezinebileceğini belirlemek veya dosya indirmelerini gizlemek istiyorsanız Vista'nın aile koruma bölümündeki web filtresini etkinleştirmeniz gerekiyor. İsterseniz işletim sisteminin kendi web filtresini kullanabilir, isterseniz de sadece seçtiğiniz web sayfalarında dolaşılmasına izin verebilirsiniz. Eğer yavrucaklarınızın sadece belirli sitelere erişebilmesini sağlamak istiyorsanız »Sadece izinli listesindeki web sayfalarına erişim« seçeneğini işaretleyin. Tüm bunların yanında kendiniz bir liste oluşturabilir veya önceden belirlenmiş listeleri kullanabilirsiniz.

Buna alternatif olarak Microsoft'un web filtreleme aracı ile de istenmeyen web sayfalarına erişimi engelleyebilirsiniz. Bunun izin verilecek kategoriler için bir kısıtlama seviyesi belirleyebilir veya kendiniz bir seviye oluşturabilirsiniz. Yine bu kısımda da kendi belirlediğiniz web sayfalarından oluşan bir liste yapabilir ve sadece bu sitelere erişilmesine izin verebilirsiniz.

Eğer çocuklarınızı zararlı programlardan, uygunsuz materyallerden, korsan içerikten veya istenmeyen oyunlardan korumak istiyorsanız »Dosya indirmeyi engelle« seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Ayarlarınızı tamamladıktan sonra »Tamam« diyerek ana menüye dönebilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 14 yorum
Önceki123
Ziyaretçi yazmış:
"Güvenlik için tasarlandı" etiketinden ziyade "Performans için tasarlandı" etiketine de sahip olsa çok daha güzel olacak.
07 May 2008  22:27%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
Ziyaretçi yazmış:
Arkadaşım, M3ric, Linux minux diyorsun da, kullanıp kullanmadığını merak ettim hiç. Keza UAC'den bu kadar şikayet edecek birinin Linux'u kullandığını hiç sanmıyorum. En azından UAC'de sana yaptığın her işlem için (senin deyiminle farnin tuşuna basmak için root şifresi girin) diye sormuyor Linux dağıtımlarındaki gibi.
07 May 2008  20:25%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
linux'u kaç kişi kullanabiliyorkide bu kadar eminsin acaba sözlerinde.linuxta hiçbir otamasyon yazılımı oyun muhasebe yazılımı çalıştıramadıktan sonra yemişim öyle secure özelliğini linux'un.ve o denen yönetici hesabı v.b ayarları sadece microsoftun tanımladığı ve sistem yöneticisi ünvanına kavuşmuş kişilerin yapacağı şeylerdir.yıllardır son kullanıcılarda sorunlar belli bilinçsizce hareket ve sistemin çökmesi vista bu konuda çok mantıklı davranmış durumda.uac varken sürücü yüklemek nerede ise çok sorunlu eğer doğru sürücü değilse ve çok ilgi çekici uyarılar vererek kullanıcının ileride başına kötü birşey geleceğini anlayıp yaptığı işlemden vazgeçmesini sağlıyor.
aynı şekilde lafım mac diye yakınanlara hani nerede mac kullanıcıları hani iyiydi güvenliydi zarttı zurttu??? koskoca forumda dosya paylaşımı mac için yardım istedim kimse bilmiyor hani bilginiz bumu geçin fasa fisoyu tam 6 gün uğraşıp çözdüm sorunumu. ama halen siz kullanımı zor vede destek yoksunu sefil yazılımları övüyorsunuz yazık !!
07 May 2008  15:23%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
M3ric yazmış:
Microsoft yillaridir varolan teknolojileriden "esinlenmis" olmali ki Vista'da guvenlik uzerine calismaya baslamis. Makalede anlatilan ozelliklerin tumu Linux tabanli sistemlerde kullaniliyor. Hatta Linux dagitimlarinda sisteme cok hakim degilseniz grafik arabirime yonetici haklari ile oturum acmaniz mumkun degildir. Hafizanin (Linux/Unix turevlerinde tum donanim / ( root ) olarak adlandirilan hafiza bolgesinin icinde yer almaktadir) istenilmeyen alanlarina erismek inmani yoktur. Yonetici parolasini bilmeyen kimsenin sistemde kendi kullanicisi disinda degisiklik yapmasi IMKANSIZDIR. Ustelik uAC gibi cok fazla kullaniciyi s1kan bir durum da yoktur. UAC nedeni ile nerede ise "farenin tusuna basmak istediginize emin misiniz?" benzeri sorularla karsilasmak cok can s1k1c1. Yonetici sifresini bilmeniz size sinirsiz guc saglarken guvenlikte de en ufak bir zaafa meydan vermiyor. Oyun ve programlarda kisitlama konusunda ise Vista henuz Linux'a yaklasamamis durumda. Linux'un essiz 777 mantikli yetkilendirmesi maksimum guvenlik sagliyor. Microsoft dogru yolda gorunuyor ama katetmesi gereken yol cok uzun.
07 May 2008  08:34%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Önceki123


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu