19 Şubat 2007

Efsane 3: Vista, XP'nin SP2'sinden güvenli değil

Efsane 3: Vista, XP'nin SP2'sinden güvenli değil

Bir önceki maddeye diğer taraftan bakıldığındaysa bazı kişilerin Vista için "O kadar da iyi değil, XP'deki Service Pack 2 bile daha güvenlidir" söylemleri de gerçeği yansıtmıyor.

Güvenlik paketleri ve güncellemelerle donatılmış bir XP elbette kutusundan çıkmış ilk halinden çok daha güvenli. Ancak Vista da boş değil ve önceki sürümlere nazaran pek çok güvenlik geliştirilmesiyle birlikte geliyor.

Neler yeni?

Daha önce de Chip Online sayfalarında içeriğine yer verdiğimiz Windows Firewall getirilen en önemli değişiklik.

Enterprise ve Ultimate sürümlerinde yer alan BitLocker sürücü şifreleme sistemi, Windows Service Hardening, ağ erişim korumaları, kullanıcı hesapları kontrolü ve sistem yöneticisinin kullanıcı hesapları üzerinde yapabildiği kısıtlamalar gibi pek çok yenilikten söz edilebilir.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 96 yorum
12345678910Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
gerçekten berbat bir işletim sistemi her şeyde kesinlikle bir hata buluyor
03 Şub 2010  21:19%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
bu arada vindovs yedi siparişi verdim vista sürekli hata veriyor ama bunu bilinçli yapmışlar insanlar tüketsin diye hele birde anlamayonca
15 Ara 2009  21:21%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
kardeşim bu vistadam ben bi şey anlamadım birisi yardımcı olabilirmi lütfen internet koruma modum kapalı gözüküyo güvenlik ayarlarından etkinleştirdim ama gene paynı sorun devam ediyo bi arkadaş yardımcı olsun lütfen
15 Ara 2009  21:19Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Ben de vista kullandım memnun kalmadım çok yavaş bi programı açarken en az 15 saniye açılmasını bekliyorsun
05 Kas 2009  11:20%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
vista 64bit kullanmak için aldıklarım...

Windows Vista™ Ultimate Service Pack 2 6.0.6002 64-bit
Intel Core i7 920
ATI Radeon HD 4870 X2
Rampage II Extreme Rev 2.xx
OCZ DDR3 1600LV2G - 6gb
Hıg. Power 1000w

Yani sonu hüsran beş para etmez bir işletim sistemi bu donanımla ps kasıyor inanmak güç ama bu bir gerçek
17 Tem 2009  00:56%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
10 Şubat 2012 Cuma
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu