19 Şubat 2007
Efsane 6: Vista'da sadece Ofis 2007 çalışır

Bu konuda da çeşitli yerlerde pek çok yazı çıktı. Hatta bir kısmı, Vista kurduğunuzda mevcut Ofis yazılımınızı da Ofis 2007'ye yükseltmek zorunda olduğunuzu bile iddia ediyor.
Tabii ki edebilirsiniz ama bu sizin Vista'da Ofis 2003 veya farklı ofis uygulamalarını kullanmanızı engellemiyor. Yani tamamen isteğe bağlı bir durum.
Açık kaynak yazılımlar engelleniyor mu?
Konuyla bağlantılı bir diğer yanlışlık da Microsoft'un kendi ürünlerini ön plana çıkarmak için açık kaynak yazılımların önünü tıkadığı ve sisteme kurulumunda sorunlar çıkardığı yönünde.
Resimde de görebileceğiniz gibi açık kaynak yazılımı OpenOffice Vista'ya kurulu durumda ve kurulumda herhangi bir sorun da yaratmadı.
Tabii ki edebilirsiniz ama bu sizin Vista'da Ofis 2003 veya farklı ofis uygulamalarını kullanmanızı engellemiyor. Yani tamamen isteğe bağlı bir durum.
Açık kaynak yazılımlar engelleniyor mu?
Konuyla bağlantılı bir diğer yanlışlık da Microsoft'un kendi ürünlerini ön plana çıkarmak için açık kaynak yazılımların önünü tıkadığı ve sisteme kurulumunda sorunlar çıkardığı yönünde.
Resimde de görebileceğiniz gibi açık kaynak yazılımı OpenOffice Vista'ya kurulu durumda ve kurulumda herhangi bir sorun da yaratmadı.
Sonraki Sayfada:
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 81 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
arkadaşlar vista o kadar da kötü dil ben yaklaşık 1 sene önce 1.800 ytlye pc aldım
ram: 1 gb olarak geldi sonradan 2 gb daha ekledim 3 gb oldu
ekran kartı ati sapphire 4870 512 mb (ilk aldığımda x1550ydi)
500 gb harddisk
core 2 duo 3.0 ghz işlemci
falan filan herneyse dicem kasmanın sözü bile geçmedi 1 senedir format atmama rağmen hala gayet normal çalışıyor ayrıca soru sorması da ii birşey çünkü şu an hackerlar kol geziyor ancak vistadaki windows defender sayesinde güvenlik duvarı kırılmış bir tane vista yok ayrıca elimdeki aletler çalışmaz programları uymaz (örneğin bluetotth wepcam vb) diye almıyorsanız endişelenmeyin vista bu tip aygıtları taktığınızda kendisi otomatik olarak kendisine uyggun bir sürümünü bulup yüklüyor. ayrıca yazılımlardada problem yok şu an vistaya göre program ve oyun olmamasına rağmen bende yüklediğim her programı sorunsuz çalıştırdı. tabi görsel olarak da müthiş bir deneyime sahip kısacası ben vistanın sonuna kadar arkasındayım....
ram: 1 gb olarak geldi sonradan 2 gb daha ekledim 3 gb oldu
ekran kartı ati sapphire 4870 512 mb (ilk aldığımda x1550ydi)
500 gb harddisk
core 2 duo 3.0 ghz işlemci
falan filan herneyse dicem kasmanın sözü bile geçmedi 1 senedir format atmama rağmen hala gayet normal çalışıyor ayrıca soru sorması da ii birşey çünkü şu an hackerlar kol geziyor ancak vistadaki windows defender sayesinde güvenlik duvarı kırılmış bir tane vista yok ayrıca elimdeki aletler çalışmaz programları uymaz (örneğin bluetotth wepcam vb) diye almıyorsanız endişelenmeyin vista bu tip aygıtları taktığınızda kendisi otomatik olarak kendisine uyggun bir sürümünü bulup yüklüyor. ayrıca yazılımlardada problem yok şu an vistaya göre program ve oyun olmamasına rağmen bende yüklediğim her programı sorunsuz çalıştırdı. tabi görsel olarak da müthiş bir deneyime sahip kısacası ben vistanın sonuna kadar arkasındayım....
| 01 Ekim 2008 Çarşamba, 19:42 | ![]() | ![]() |
vista çok hızlı ve kalieli 4 4lükbir program kullanmayan bilemez kullan gör hızlımı yavaşmı ama vistayı herkese tavsiye ederim asla vistadan vazgeçmem vista vista ve casper canavar gibi çalışıyor casper ve vista tavsiye ederim bir pc mühendisi olarak
| 29 Eylül 2008 Pazartesi, 17:18 | ![]() | ![]() |
Daha dün ileri sistem bir pc topladım ve bu sistemi ödüllendirmek için vista orjinal aldım. Velhasıl mükemmel çalışıo butun donanım driverlarını sorunsuz yukledim, bir tanesinide yuklemedim bile kendi buldu yukledi filan neyse sonuç olrak ben bir sorun bulamadım gayet guzel tıkır tıkı çalışıor. Kendi alanımda kullandığım grafik ve 3D ağırlıklı programlar ve office programlarıda sorunsuz çalışıyor.
| 07 Eylül 2008 Pazar, 13:45 | ![]() | ![]() |
Arkadaşlar ilk başta vistadan çok memnundum ve hatta herkese tavsiye bile ettim, etmez olaydım, Ben genel olarak Cubase studio 4 kullanıyorum laptopumda sony vaio vgn fz21m, canavar gibi bir laptop, 3 gb ram le benim bütün işlerimi görebiliyor, kayıtlarımda hiçbir sorun yok(tu), ta ki RENDER işine gelene kadar, aynı laptoptan arkadaşımda var ve xp kurulu , aradaşımın laptopu resmen uçuyor, benim ki ise sürünüyor, sony vegas ve wavelab gibi programları profesyonel anlamda kullanan ve bu alanda ihtisas sahibi arkadaşların da anlayabileceği bir dilden konuşmak gerekirse "VİSTA KURMAYIN"
| 25 Ağustos 2008 Pazartesi, 15:44 | ![]() | ![]() |
arkadaşlar cam ve ses te problem oluyor ancak anakart cd sinden ses driverinı elle yükleyin gecer o bir problem sayılmaz
| 22 Ağustos 2008 Cuma, 21:15 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Adobe AIR: Artık Flash 10 özellikleri de var
- Haber: Flash 10: 64-bit sürümü, iPhone ve Android...
- Haber: Zone Alarm Pro 2009 24 saatliğine bedava!
- Haber: Vista Transformation Pack: Yeni sürüm burada
- Haber: NehalemCalc: Core i7'ler için overclock aracı
- Haber: Windows Live: Hizmetler güncelleniyor
- Haber: Internet Explorer Mobile 6: Yeni neler var?
- Haber: Google'ın yeni hedefi Firefox mu?
- Haber: PSP ve PS3'e yeni güncelleme
- Haber: VLC: 0.9.6 nolu sürüm açıkları kapatıyor
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Gmail artık tema desteği de sunacak!
- YouTube: Ben giriyorum, siz de girin!
- Internet Explorer 8'in takvimi netleşiyor
- İnternet uzaya çıktı!
- Yepyeni Türkçe oyunlar geliyor!
- DSMC: Geleneksel DSLR'lar tarih mi oluyor?
- Yahoo patronunun istifası neyi değiştirecek?
- MS ve Turkcell'den "Gençsen Geleceksin 2.0"
- TOP 10: En iyi cepler kapışıyor
- Konuşanı sevindiren site hız kesmiyor!
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Korku filmi değil, gerçek... Dev örümceği kentin ortasında gören İngilizler gözlerine inanamadı.
CHIP Online-Video
|
|
Uzay Yolu'nun geçmişi çözülüyor Kaptan Kirk ve Spock'un geçmişlerini anlatan yeni Star Trek yeni fragmanı ile karşınızda... |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Vista Transformation Pack: Yeni sürüm burada
- 2Rocket Dock: Windows'a Mac OS makyajı
- 3Google'ın götüremediği yerlere gidiyoruz...
- 4Kısa pil süresinden bıkanlara güzel haber...
- 5Sanal seks boşanmaya götürüyor!
- 6Şimdi de Sany Ericssan…
- 7Gizli Windows 7 özellikleri su yüzüne çıktı
- 8Windows 7 bulunduğunuz yere göre giyinecek
- 9GTA 4'ün PC sürümü kötü bir sürprizle geliyor
- 10Zone Alarm Pro 2009 24 saatliğine bedava!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Windows'unuz hızlı açılsın!
- 2Yeni Intel CPU'lar: Çift çekirdeğin ölümü
- 3Linux'u denemek isteyenler için rehber
- 4Daha hızlı ve daha güvenli bir ağa sahip olun
- 5Spore: Dünyanın tartıştığı oyunu inceledik
- 6Uygulama testi: Adobe Photoshop CS4
- 7Nokia E71: A'dan Z'ye inceledik...
- 8Firefox'un gücüne güç katacak 25 eklenti
- 9Numara taşıma resmen başladı
- 10Haftanın Flash Oyunu: Cannonball Crisis
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Call of Duty: World at War v1.1 Patch
- Eski cepler altın oluyor!
- X58 Çipsetli Core i7 Anakartları
- PES 2009 Patch 1.20 Çıktı!
- Muhabir ışınlandı ! Video
- Java Teknolojileri Etkinliği (ÜCRETSİZ)
- Google'dan Android'e ilk güvenlik yaması.
- PC için GTA 4 çıktı
- İsveç'ten Su Temizleme Devrimi
- Blogger'ın 4 gün süren yasağı kalktı
CHIP Dergisi: Kasım 2008