Windows 7 bedava olmalı!
15 Mayıs 2009, 15:15
Vista sahiplerine Windows 7 bedava olsun!
Ümit Öncel
Bunu söyleyen bir MS görevlisi... Vista Ultimate kullanıcıları için sevindirici haber mi geliyor?

Vista Ultimate kullanıcılarına ücretsiz Windows 7 önerisi...
Windows Vista 2007 başında piyasaya çıktığından beri kullanıcılardan farklı yorumlar aldı. Ne yazık ki yorumların büyük kısmı olumsuzdu ve kullanıcıların çoğu işletim sistemini beğenmemişti. Sınırlı sürücü desteği ve uyumsuzluklar ise kullanıcıların en büyük şikayetleri arasında yer alıyordu. Windows 7'nin çıkmasına artık az bir süre kala, Microsoft içerisinden Vista kullanıcılarının ilgisini çekecek bazı öneriler çıkmaya başladı.
Microsoft'ta analiz sorumlusu olarak görev yapan Michael Cherry, Vista Ultimate kullanıcılarına ücretsiz Windows 7 geliştirmesi sunulması gerektiğini açıkladı. Fakat Cherry'nin Vista kullanıcılarını heyecanlandıracak bu önerisinin sebebi sürücü sorunları, uyumsuzluk problemleri veya yavaş dosya transferi değil. Cherry, Vista Ultimate kullanıcılarına sunulması vaat edilen ve bir türlü başarılı bir şekilde sunulamayan ekstralar yüzünden bu fikri savunuyor. Cherry'ye göre böylece Vista'dan memnun kalmamış kullanıcılara bir iyi niyet gösterisi yapılabilir ve bunun Microsoft'ta kayda değer bir masrafı da olmaz.
Bakalım Microsoft içerisinden bu öneriye destek çıkan olacak mı...
Microsoft'ta analiz sorumlusu olarak görev yapan Michael Cherry, Vista Ultimate kullanıcılarına ücretsiz Windows 7 geliştirmesi sunulması gerektiğini açıkladı. Fakat Cherry'nin Vista kullanıcılarını heyecanlandıracak bu önerisinin sebebi sürücü sorunları, uyumsuzluk problemleri veya yavaş dosya transferi değil. Cherry, Vista Ultimate kullanıcılarına sunulması vaat edilen ve bir türlü başarılı bir şekilde sunulamayan ekstralar yüzünden bu fikri savunuyor. Cherry'ye göre böylece Vista'dan memnun kalmamış kullanıcılara bir iyi niyet gösterisi yapılabilir ve bunun Microsoft'ta kayda değer bir masrafı da olmaz.
Bakalım Microsoft içerisinden bu öneriye destek çıkan olacak mı...
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Microsoft, Windows Vista'dan bin pişman!
- Haber: Windows Vista Platform güncellemesi hazır
- Haber: Vista SP2 sabit diski hafifletiyor mu?
- Haber: Windows Vista SP2 hazır! İndirin...
- Haber: Windows Vista en büyük destekçisini buldu!
- Haber: Vista: MS, Service Pack 3 üzerinde çalışıyor
- Haber: MS'in son planı Vista'nın ömrünü kısalttı mı?
- Haber: Vista SP2 MSDN'de: Ne zaman indireceğiz?
- Haber: Bu programlar Vista SP2 ile problem çıkaracak
- Haber: Microsoft: Windows Vista Service Pack 2 hazır
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 26 yorum
ya arkadaslar windowsun vistadan sonraki sürümü daha cıkmadı sadece demo demolarda zaten pc yi zorlamaz
| 15 Haz 2009 03:32 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
21 Mayıs Saat 06:22'de yorumda bulunan arkadaşa hitaben;
Vista ilk çıktığında Laptopta deneme yapmak istedim ( 1.7 Ghz Cetriono işlemci, 1.25 Gb Ram ve 128 Mb Ati 9600 ekran kartı ). Laptop yaklaşık 4 senelik. Vista yüklemem yaklaşık 2 saat aldı ve daha 1 saat bile kullanamadan ( kasılma, takılma vs. ) sildim.
Windows 7 deneme sürümünü aynı Laptopa 20 dakikada kurdum ve hız konsunda XP'den aşağı kalır hiç bir tarafı yoktu. Genel olarak seri ve hızlı bir sistem ve beğemdim. Yani olay Vista isminde değil.
Eğer bir benzetme gerekirse; Vista ağır makyajlı ve bol gösterişli elbise giydirilmiş yaşlı, hantal ve obur bir kadın diyebilirim :) İstekleri çok fazla ama hareket kabiliyeti çok kısıtlı.
Vista ilk çıktığında Laptopta deneme yapmak istedim ( 1.7 Ghz Cetriono işlemci, 1.25 Gb Ram ve 128 Mb Ati 9600 ekran kartı ). Laptop yaklaşık 4 senelik. Vista yüklemem yaklaşık 2 saat aldı ve daha 1 saat bile kullanamadan ( kasılma, takılma vs. ) sildim.
Windows 7 deneme sürümünü aynı Laptopa 20 dakikada kurdum ve hız konsunda XP'den aşağı kalır hiç bir tarafı yoktu. Genel olarak seri ve hızlı bir sistem ve beğemdim. Yani olay Vista isminde değil.
Eğer bir benzetme gerekirse; Vista ağır makyajlı ve bol gösterişli elbise giydirilmiş yaşlı, hantal ve obur bir kadın diyebilirim :) İstekleri çok fazla ama hareket kabiliyeti çok kısıtlı.
| 02 Haz 2009 12:33 | %29 | ![]() | ![]() | %71 |
Windows Vista birçok bilgisayar sisteminde ağır çalışabiliyor. Bunun için ben Windows 7 öneriyorum. Windows XP eski bir işletim sistemidir. Teknolojiyi yakından takip eden, yeniliklere açık bilgisayar kullanıcıları elbette Vista ve halefi, 7 versiyonunu kullanacaklardır. Windows XP çıktığı zamandaki bilgisayar konfigürasyonları ve sonrasında piyasaya sürülen işletim sistemleri çıktığı zamanki konfigürasyonlar elbette farklı. Bunu görsel olarak elbette farkedebiliyoruz. Benim tavsiyem lisanslı bir Windows 7 kullanmanız ve konfigürasyonunuz XP de iyi Vistada kötü ise bunu yükseltmeniz. Eğer bilgisayar ile alakanız pek yok ise elbette Windows XP eski bir sürümdür çoğu yaması ile geliştirilmiştir halen kullanılmaktadır ve sizi tatmin edebilir.
| 25 May 2009 15:39 | ![]() | ![]() |
ASLINDA XBOX VERMELİLER İÇİNDE WİN 7 YÜKLÜ OLARAK....ÇOK KARLI OLURDU....HEM OYUN HEM BİLGİSAYAR KEYFİ HEM DE FİLM...
| 21 May 2009 14:23 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
merhabalar,anlayamadığım bir konu var aklıma takıldı durdu,ben vista kullanıcısıyım ''genelde'' Xp kullanıcıları vistaya olumlu bakmadı denemeden yorumlarda bulununlar oldu burası için demiyorum herkes için diyorum ,şimdi ise windows 7 daha yeni çıktı vede yine birçok kişi kullanmıyor ama nedense ılımlı ve sıcak bakıyor,vista acaba adından dolayımı rağbet görmedi diye düşünüyorum evet çok saçma gibi gelmekte ama buda bir olasılık sonuçta her 2 sistemde hemen hemen aynı windows 7 hafif makyajlanmış sadece.
| 21 May 2009 06:22 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları
Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!
Sadece CHIP Online üyelerine özel...
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Microsoft, Windows Vista'dan bin pişman!
- Haber: Windows Vista Platform güncellemesi hazır
- Haber: Vista SP2 sabit diski hafifletiyor mu?
- Haber: Windows Vista SP2 hazır! İndirin...
- Haber: Windows Vista en büyük destekçisini buldu!
- Haber: Vista: MS, Service Pack 3 üzerinde çalışıyor
- Haber: MS'in son planı Vista'nın ömrünü kısalttı mı?
- Haber: Vista SP2 MSDN'de: Ne zaman indireceğiz?
- Haber: Bu programlar Vista SP2 ile problem çıkaracak
- Haber: Microsoft: Windows Vista Service Pack 2 hazır
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- İşlemciler nasıl üretiliyor?
- Windows 8 ve Mac OS X Lion karşı karşıya!
- Akıl almaz Facebook cinayeti!
- Avea'dan her şey dahil Nokia kapmanyası!
- CPU ve GPU işbirliği, hızı artıracak!
- Foxconn işçilerinin intikamı!
- Nokia'dan Mac kullananlara şok!
- Galaxy S III'ten kötü haber!
- Türk Telekom'dan Sevgililer Günü hediyesi!
- Bir cep faturası faciası daha
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1İşte TTNet fiber optik internet fiyatları!
- 2Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?
- 3...Ve iPhone yasaklandı!
- 4Windows Phone 7 almanız için 10 neden!
- 5Chrome 17 hazır; İndirin!
- 6Windows XP geri döndü!
- 7Televizyonunuzu akıllandıracak cihaz!
- 8Eşsiz bir Apple ürünü!
- 9Samsung Galaxy SIII'ten yeni bomba!
- 10"Çok acayip" bir Samsung!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Dünden bugüne arama motorları
- 2Dexpot ile çoklu masaüstüne sahip olun!
- 3:-) tarihi: İfadelerle zamanda yolculuk...
- 4Şifrelere bir de bu gözle bakın!
- 5Sizin ağınız hangisi?
- 62012'nin cep bombaları!
- 710 başarılı Web uygulaması!
- 8AMD HD3D hakkında bilmeniz gerekenler!
- 9Tüm zamanların en sevilmeyen 10 programı!
- 10Android 4.0'la tanışması kesinleşen 28 cep!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Küçükten büyüğe: Ay, dünya, gezegenler, yıldızlar
- Turkcell'den Van için Türkye Kumbarası!
- Karşınızda Photoshop CS6!
- İşte HTC Ville ve Sense 4.0!
- Samsung, Apple hayranlarıyla yine dalga geçti!
- Samsung pencereyi dokunmatik ekran yaptı!
- Simpsonlar: Steve Jobs, iHayalet'i tanıttı!
- YouTube'da atlamayı kolaylaştıran özellik!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Şubat 2012