Get Flash to see this player.

Dikkat! Bu bir kurs içeriğidir. Kursunuzu geçerliliği için giriş yapın

Tuşlar

TUŞLAR

Windows'u fare olmadan kullanmak mümkündür. Hatta bazı kullanıcılar, daha hızlı buldukları için bu yöntemi tercih ederler.

Fare kontrolden çıktığında, klavyede en çok başvurulan tuş "ALT'tır. "ALT" tuşuna bastığınızda, genellikle uygulamaların ana menülerine ulaşılır. Örneğin Word aktifken "ALT"a basmak, programın "Dosya" menüsüne ulaşmanızı sağlar.

"ALT" tuşuna basarak "Dosya" menusunun üzerine geldiniz... Bu menüyü açmak için doğrudan "Enter" tuşunu kullanabilirsiniz. Eğer açmak istediğiniz menü "Dosya" değil de "Düzen" veya "Görünüm" gibi farklı bir seçenekse, bu menüye gelene kadar sağ ok tuşuna birkaç kez basabilirsiniz.

"Enter" tuşu ile menülerden herhangi birisini açtığınızda, tüm satırlarda bir harfinin altının çizili olduğunu göreceksiniz. Altı çizili harfin klavyedeki tuşuna basmak, o komutun otomatik olarak çalışmasını sağlar. Örneğin "Dosya" menusunu açıp "R" tuşuna basarsanız, karşınızda arama ekranını görebilirsiniz.

Pek çok klavyede, "ALT" ve CTRL tuşları arasında, üzerinde Windows'un logosu bulunan bir tuş yer alır. Bu tuşa basmak, fare ile "Başlat" düğmesine tıklamanız anlamına gelir. Böylece yardım ve arama gibi özelliklere kolayca ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece "Windows" tuşuna basmak ve açılan menü içerisinde yukarı-aşağı ok tuşları ile gezinmektir.
Eğer klavyenizde Windows tuşu yer almıyorsa üzülmeyin; "CTRL + ESC" tuş kombinasyonu da aynı görevi görecektir.

Sonraki Sayfada:

Farenin Sağ Tuşu
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA SORUN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
MustafaSokmen yazmış:
çok yararlı bilgiler teşekkürler
16 Ocak 2008 Çarşamba, 13:25%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
cansuuu yazmış:
bilmediğim birkaç şeyide bu arada öğrenmiş oldum:)))))))teşekkürler...
08 Aralık 2007 Cumartesi, 22:29Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
mvalgur yazmış:
yaw arkadaşlar burda değinilmemiş ama eğer isterseniz klavyenizin num pad kısmını fare özellikleri ile donatabilirsiniz. Yani yandaki rakamlarla imleci yukarı aşağı hareket ettirebilir 5 ile çift tıklama yapabilirsiniz. İp ucu erişebilirlik seçeneklerinde....
02 Ekim 2007 Salı, 00:19%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
lagunna yazmış:
windows+D bastığımdada masa üstü açılıyor windows+M yapıncada masa üstü açılıyor.
kullandığım windows ingilizce diyedir belki.
26 Eylül 2007 Çarşamba, 15:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
GiresunLuu yazmış:
harika olmuş yazanın ellerine sağlık güzel bi konuda bizi aydınlattığı için
13 Eylül 2007 Perşembe, 10:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bilgisayar Kursu hakkında merak edilenler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 50 farklı Photoshop harikası

CHIP Online, sizler için 50 farklı Photoshop harikasını bir araya getirdi.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Sony Ericsson MAS 100 - Hoparlör
Cep telefonunuzu için güvenli bir taşıma çantası görevini de gören MAS 100, dilediğiniz yerde müzik dinlemek için uygun.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost