Get Flash to see this player.

Dikkat! Bu bir kurs içeriğidir. Kursunuzu geçerliliği için giriş yapın

Sistem Özellikleri Penceresi

Sistem Özellikleri Penceresi

Peki ama bilgisayarınızın hızını ve diğer özelliklerini nasıl öğrenebilirsiniz? Windows, bu merakınızı giderebilmeniz için gerekli olan her türlü araca sahiptir.

1- Masaüstündeki "Bilgisayarım" simgesine farenin sağ tuşu ile tıklayın.

2- Açılan menüden "Özellikler" satırına tıkladığınızda, karşınıza "Sistem Özellikleri" isimli yeni bir pencere gelecektir. İşle, sisteminizle ilgili temel bilgileri öğrenebileceğiniz pencere de bu. Pencerenin alt kısmında işlemcinizin modelini ve hızını ya da bellek kapasitesini görebilirsiniz.

Bilgisayarınızın çalışma hızından memnun değil misiniz? Eğer bilgisayarınız biraz yaşlıysa veya yetersiz miktarda bellek ile donatılmışsa, bu durum sorun yaratabilir. Ancak hemen ümitsizliğe kapılmayın; Windows sizin için elinden geleni yapmaya hazır. Öncelikle 1. ve 2. adımları tekrarlayarak "Sistem Özellikleri" penceresini açın.

3- Karşınızdaki pencerenin üst kısmında göreceğiniz sekmeler arasından "Gelişmiş" sekmesini seçin. Ardından "Performans" bölümünde yer alan "Ayarlar" düğmesine tıklayın.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

İşlemci Zamanlaması
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA SORUN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 13 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
win 8 çıkınca win 7 nin modası geçer bence
13 Oca 2012  22:02Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
benim sistem tam 9 yaşında özellikleri intel pentium 4 2.40 GHZ 512 MB ram var 128 MB ekran kartı işletim sistemi windows xp pro sp3 (yükseltmeli)bide 60 GB harddisk var ben xp den memnunum başka işletim sistemi de düşünmüyorum..
13 Oca 2012  22:00%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
666efecan yazmış:
en iyisi wimdows 7 söyle söyleyim vistanın daha az bellek harcayan ve gelişmiş versiyonu diyebiliriz microsoft busefer dersine iyi çalışmış ve vistadaki hataları iyi kapatmış
28 Eyl 2009  22:34Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
exersion yazmış:
Vista 8 Gb ram bile yetmez çok ram'den yiyor xp service pack 3 forever :)
21 Haz 2009  00:31%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
512 ram var pentium d 2.66 Ghz 533 Mhz 256 intel ekran kartı bana yetiyo ilerde vistaya geççem 1gb ram daha taktırcam

(kullandığım işletim sistemi:Xp Home Sp2)
29 Ara 2008  13:18%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Sıkça Sorulan Sorular

Bilgisayar Kursu hakkında merak edilenler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu