Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

Win 7'de slayt gösterisi
8 Ağustos 2008, 18:08

Windows 7: Arka plan slayt gösterisi sunacak

Halil Mollaoğlu
Microsoft, Vista halefi Windows 7'ye duvar kağıtlarını slayt olarak gösterme özelliği ekleyecek...
Windows 7: Arka plan slayt gösterisi sunacak
Windows 7: Slayt gösterilerini arka plan resmi olarak kullanabilecek.
Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi Windows 7 duvar kâğıtlarını slayt gösterisi şeklinde göstermeyi destekleyecek. Kaynak ise Windows tema-dosyalarını oluşturmak için kullanılan resmi bir Microsoft yardım-dokümanı.

Aslında güncel Windows sistemleri için hazırlanmış makalenin bazı yerlerinde Windows 7'ye atıf yapılıyor. Windows 7 kullanıcıları arka plan resmi için tek bir konum seçmek yerine tam bir klasörü veya daha fazlasını noktalı virgülle ayırarak resim konumu olarak gösterebilecekler.

Microsoft şu sıralar, bahsi geçen yardım dokümanda Windows 7 ile ilgili pasajları kaldırdı. Google tarafından önbelleğe alınan sürüm ise halen kullanıma hazır. Bu özelliği şimdi kullanmak isteyen XP ve Vista kullanıcıları ücretsiz Johns Background Switcher yazılımını kullanabilirler.

Download: Johns Background Switcher

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
Önceki1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
günaydın microsoft. bu özellik zaten linuxta yıllardan beri var ve bazen kullanıyorumda cok guzel oluyor... ayrıca bazıları özgurlukten bahsetmiş ben o arkadaşa kesinlikle katılmıyorum. çünkü eger siz linux u kullanmayı bilmiyorsanız dogal olarak özgür olamazsınız anadan dogma kimse bilmediki windowsu linux u bilsin. eger ögrenmeye çalışırsanız (ki ögrenin bence ) cok ta zor deil. çok ısınacaksınız hele bir compiz-fusion videolarını izleyin kurmak için sabırsızlanırsınız

oyun konusuna gelınce işte orada biraz sıkıntı var. emulatör aracılıgı ile cs css v.b. oyunları oynayabiliyorum ama geri kalan bir çok oyun malesef çalışmıyor. ama biliyorsunuzki bunun en büyük nedenlerınden biride gene microsoft.. oyun firmaları linux a yönelmiyor bunda microsoftun çabalarının olduğunu düşünüyorum. (not: sadece doom 3 ün linux sürümü oldugunu biliyorum )

genel olarak bakarsak linux bence çok başarılı ve sürekli hızla gelişen bir os. bütün yazılımların açık kaynak kodlu olması ve %~95 inin bedava olması cabası...
09 Ağustos 2008 Cumartesi, 12:48%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
permanent yazmış:
Ah ah ms sen adamı güldürürsün ,
Güldürmekten öldürürsünnnnn :)))))))))))))
09 Ağustos 2008 Cumartesi, 10:04Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
o zaman sizde pardus mac kullanın arkadaşım windows işletim sistemi kullanmayın elştiri üzerine eleştri adamlar yapıyor işte yapsalar ayrı yapmasalar ayrı.. türk milleti zaten böle cem yılmaz iyi demiş adam gelmiş istanbula david bilmem ne .... sihirbaz gösteri yapıyormuş koca kuleyi havaya kaldırmış iki tane türk aralarında konuşuyor... kesin ip vardır....
aynen sizde öle adam yapıyor işte ekliyor windows 7 ye pardus kullandım 3 ay bu son sürümünü 2008.1 de indirdim kurdum
bence windows tan ve mac işletim sisteminden çok daha ilkel. özgürlük o ise öle özgürlüğün.
mac kullandım yıllarca steve job tam anlamıyla pc katili bir adam mac aldınmı bilgisayar değil sadece bazı görevleri iyi yapabilen bir makine alıyon aynı digital fotoğraf makinesi gibi... mac demek digital fotoğraf makinesi demek ... windows demek aslında bilgisayara hayat veren bişey demek windows cep telefonu demek. kamerasıda var mp3 çalarıda var... mac daha net çekiyor ama müzik çalmıyor.. windows daha kötü çekiyor ama sonuçta fotoğraf çekebiliyor...
windows özgürlük demek....
oyun oynayamadığım hatta bir programı bile yüklerken zorlandığım bir sistem bana ne özgürlük sağlayabilir?
09 Ağustos 2008 Cumartesi, 09:41%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
Teşekkürler, ben almıyayım. XP bana yetiyorda artıyor.
Sistemi hantallaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonuçta hantal bir programı çalıştırmak için daha hızlı bir işlemci, daha fazla ram ve daha büyük sabit disk gerekecek. Kullanıcı umurlarında değil. Donanım üreticileri ve kendileri para kazansın. Kullanıcı ne yaparsa yapsın.
Onların sistemlerini kullanmaya mahkum nasıl olsa...
09 Ağustos 2008 Cumartesi, 09:27%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ne kadar gereksiz şeyler, bir işletim sistemini; hız, pratik ve kolay arayüz olması cazip hale getirir, xp gibi bir sistemi daha hızlı çalışır hale getirmeye neden çalışmazlar da vista gibi hantal şeylerle uğraşıyor bu ms i anlamıyorum.. bu gidişle 10 yıl sonra kendi kuyusunu kazacak.
08 Ağustos 2008 Cuma, 22:55%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Önceki1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Her telden 127 duvar kağıdı

Masaüstünüzün görüntüsünden sıkıldınız mı? Yepyeni duvar kağıtlarımız sizi bu sıkıntıdan kurtaracak.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs
Dinozorların Sonu: Buz Çağı devam ediyor. İkinci Fragman karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost