Windows 7 yine şaşırttı!
3 Şubat 2009, 13:30

Windows 7: Şaşırtan performans denemesi

Halil Mollaoğlu
Windows 7 performansıyla etkilemeye devam ediyor. İşte Vista halefinden etkileyici bir deneme...
Windows 7: Şaşırtan performans denemesi
Büyük resmi görmek için tıklayınAmtek U560: Windows 7 için yeterince güçlü.
Windows 7'nin selefi Vista'dan belirgin bir şekilde daha fazla performans sunduğu artık bilinmeyen bir şey değil. Meraklı bir İspanyol kullanıcı Microsoft'un yeni işletim sistemini eski bir Ultra Mobile PC'ye (UMPC) kurdu; sonuçlar ise etkileyici.

Son derece zayıf olan 600 MHz hızındaki Intel A100 işlemci ve sadece 512 MB sistem belleği ile Windows 7, Amtek U560 akıcı bir şekilde çalışıyor. Windows Vista'da 1.0 deneyim dizini puanı alan sistem, Windows 7 ile 1,2 gibi saygı duyulması gereken bir puan elde etti.

Sadece U560'In WLAN'ı biraz sorun oluşturdu fakat Windows XP sürücüleri bu konuda yardıma koştu. Video, kurulumu ve müteakibinde UMPC'nin işleyişini gösteriyor ve Windows 7'nin daha yüksek performans sunan netbook'lar için son derece uygun bir işletim sistemi olabileceği iddiasını destekliyor.

Windows 7'nin 600 MHz şovunu video bağlantımıza tıklayarak izleyebilirsiniz...

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 25 yorum
12345Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
şu anda deneyim dizini puanının vista ya nazaran sadece 0,2 lik artışından
bahsediyoruz.
01 Ağu 2009  20:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
bugüne kadar bütün windows serisini ve linux dagıtımlarını çoğunu kullanmış bulunmaktayım. Şu an da vista kullanıyorum. bugüne kadar olan ve işletim olarak en iyisi vista geliyor bana. Windows XP ile vindows vista arasında her zaman fark olacaktır bu kesin birşey ama ister yavaş olsun ister olmasın vistanın yerini bir xp tutamaz gibi geliyor bana. öte yandan windows 7nin cıkması ile beraber bende bilgisayarımı 7 sürümüne güncellemek istiyorum. çünkü her yenilik beraberinde güzel şeyler getirir.
Linux olarakta genelde bütün sürümleri kullanmış bulunmaktayım. Ama şu an sanal makinemde kurulu olan sürüm Pardus . Türklerin uğraşıp yaptığı bir sistem ve bütün beklentilerimi karşılıyor.
AMa kıyaslama yapılacak olursa her zaman windows derim hatta her zaman yeni windows derim...
11 Şub 2009  22:20%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
"En iyisi Ubuntu. Yaşasın özgürlük.
03 Şubat 2009 Salı, 18:15

---------------------------------------------

Ubuntu gibi bir işletim sistemi kullanacağıma 10 sene Windows XP kullanırım daha iyi."

körü körüne bağlı olmamak lazım. ben linux ve kullanıcılarını destekliyorum. birçok linux dağıtımı kullandım. hepsi çok güzel. en sonunda dağıtımımı seçtim Debian kullanıyorum.
Not: yorumcular arasında biri Debian, Debian diye bağırıyordu. bende denedim ubuntuya göre birazcık zor ama mükkemmelmiş. saol senin sayende tanıştım ve kullanıyorum.
08 Şub 2009  22:45%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
pff ben vista kullanıyorum ultimate söylediklerinizin tam aksine tam verim alıyorum. pc uçuyo. windows 7 iyi olabilir ama vistada iyi... denemeyenler yorum yapıyo gıcık oluyorum burda. dene öyle yorum yap arkadaş.. kulaktan dolma bilgilerle bilmeden yargısız infaz yapmayın... vista başarılı.........
08 Şub 2009  01:30%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
window 7 ile vista kaynak tüketimi aynı..windows 7 yüksek sistem istiyor.

''Her yazıda da illaki bi Xp sever çıkar Vista'ya taş atar . Allah'tan win7 daha az kaynak tüketiyo da ,külüstür bilgisayarlar da modern bir arayüz görecek .''
07 Şub 2009  14:07%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler