Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

Win 7 için yeni efektler
2 Temmuz 2008, 13:01

Windows 7: Yeni grafik efektleriyle dolu

Halil Mollaoğlu
Microsoft bir sonraki Windows sürümünün grafiksel arayüz çalışmalarını gündeme taşımaya başladı...
Windows 7: Yeni grafik efektleriyle dolu
Windows 7: Grafiksel arayüz için yeni efektler.
Vista halefi Windows 7, ciddi anlamda iyileştirilmiş grafik efektleri ile karşımıza çıkabilir. Bu iddianın gerekçesi ise Microsoft'un Professional Developer Conference (PDC2008) etkinliğindeki içeriğin duyurulması oluyor. Haberin kaynağı AeroXperience-Blog.

"Graphics Advances" adındaki konu Windows grafik arayüzündeki gelişmeleri baz alıyor. Gelecekte uygulamalar güncel grafik yongaları ve monitörlerin yetilerini daha iyi kullanabilecek. Windows 7, daha hızlı 2D ve 3D işleme ile bir zamanlar Windows Longhorn (Vista) için planlananları gösteren videodaki gibi (aşağıda) grafik efektlerini mümkün kılabilir.

Windows 7 hakkındaki diğer başlıklar ise uygulamaların laptop pil sürelerinden nasıl yüzde 30 daha fazla yararlanabileceğini veya çoklu-dokunmatik fonksiyonların nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.

Professional Developer Conference etkinliği 27 - 30 Ekim tarihleri arasında Los Angeles'ta gerçekleşecek.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
XxXDaRKoXxX yazmış:
İsterse binlerce efekt olsun önemli olan performans...
03 Temmuz 2008 Perşembe, 23:49%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
alito yazmış:
vistada ki hataların yapılmayacağını sanıyorum umarım xp kadar performans verebilir çünkü vista rezaletinden sonra xp 'nin yerini alması için tasarlanıyor.
03 Temmuz 2008 Perşembe, 03:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
grakfik benim neyime.. ben hız isterim, performans beklerim..
03 Temmuz 2008 Perşembe, 03:39%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
XP den hızlı, Vistadan güvenli olursa bak o zaman kesin satın alırım.
O zaman kesinlikle satın alırım.
Öyle birşey çıktığında (hayal edemiyorum) herkes satın alır bence.
02 Temmuz 2008 Çarşamba, 21:40%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
Ne yazık ki dediğin gibi değil. Yani Win 7 ye hazırlık kapsamında olmayacak Vista. Nedeni ise Windows Vienne nın (win7 nin) kernel yapısı yetkilileri tarafından "quantum kernel" gibi tuhaf bir sistem ile değiştirilmesi olacak. Artı yeni çıkacak sistemde Microsoft yetkilileri bugüne kadar sadece birkez yaptıkları bir çılgınlığı tekrar yapacak. MS-DOS gibi tüm kernel ve ana uygulamalar direkt makina kodu ile tasarlanacak. Böylece bugüne kadarki sistemi ve yapısı en değişik Windows, vienna olacak. Sistem mühendislerine göre yetkililer bu konuda büyük bir kumar oynayacaklar. Bu sayede sistem yaklaşık XP den 2 kat hızlı çalışacak (makina kodu ile tasarlandığı için). Ama donanımların ve yazılımların ne kadar zamanla bu gelişmeye ayak uyduracakları belli değil. Ben bu sistem hakkında çıkan tüm haberleri sıkı bir şekilde takip ediyorum. Gerektiğinde Microsoft a danışarak en doğru bilgiyi onlardan duyuyorum.

Ben size sormak istiyorum. Bu tür bir sistemi tasarlamayı başarırlarsa bu işletim sistemini alır mıydınız? Buna göre +, - oy verin.
02 Temmuz 2008 Çarşamba, 18:48%94Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%6
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Yepyeni Aero duvar kağıtları

Windows Vista masaüstlerini şenlendirmek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli duvar kağıtları.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Uzay Yolu'nun geçmişi çözülüyor
Kaptan Kirk ve Spock'un geçmişlerini anlatan yeni Star Trek yeni fragmanı ile karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost