Buradasınız:

Ana Sayfa

Yazılım

Windows

2010'da Windows
4 Şubat 2008

Windows 7 ile ilgili detaylar

Halil Mollaoğlu
Microsoft'un bir sonraki büyük adımı olacak olan Windows 7 hakkında şu anda bilinen her şey!
Windows 7 ile ilgili detaylar

Bu konuda okuyacaklarınız:

Vista bir yaşında ve kullanıcılar için çoktan "eski" kategorisine girdi. İnternette yoğun bir şekilde halef Windows 7 hakkında tartışılıyor, hatta ilk öncül sürüm bile ortalıkta dolaşmaya başladı. Eğer firma-içi dedikodulara bakarsak, Microsoft'un planları çok büyük. CHIP Online olan biteni dinledi ve sizlere yeni işletim sisteminin özelliklerini tanıtacak.

Windows 1992'den beri üstünde bulunan yükten kurtulabilir: Windows 3.1'den bu yana süregelen, görev çubuğu ve Windows Explorer'dan oluşan kullanıcı arabirimi. Düşünülen yeni kullanım yöntemi ise Microsoft Surface: Kullanıcı dosyaları ve klasörleri sanki masanın üstünde duruyormuş gibi yönetecek. Dokunmatik ekran sayesinde sanal bir yığın içinden Word dokümanlarınızı veya kameradan fotoğraflarınızı ekrana yükleyebileceksiniz. Senelerden beri aşina olduğumuz fare-klavye ile kontrol tamamen ortadan kalkabilir. Daha aralık ayında Microsoft teknisyeni Hilton Locke weblogunda şöyle yazmıştı: "Eğer iPhone'un dokunmatik özelliklerinden etkilendiyseniz, Windows 7'ye bayılacaksınız."

Temel değişiklikler
Microsoft bilgisayarla çalışmayı daha da basitleştirmek için, alet çantasının en derinlerine el atmak istiyor. Bir örnek: Yeni WLAN özellikleri. Şimdiye kadar ağ adaptörü sadece bir bağlantı gerçekleştirebiliyordu. Laptopu ile hem internet erişim noktasına hem de arkadaşının laptopuna bağlanmak isteyenler için durum kötü gözüküyordu. Microsoft bir sonraki işletim sistemi nesli ile sanal ağ adaptörleri oluşturmak istiyor. Windows her bağlantı için bir sanal WLAN kartı oluşturuyor, her ne kadar fiziksel açıdan bir tane bulunsa da. Böylece kullanıcı birçok cihaza ve erişim noktasına aynı anda bağlanabilecek, hatta laptoplar internet bağlantısını farklı yerlere de iletebilecek. Bunun sonucu olarak eğer erişim noktasının dışında olan bir yerde bulunuyorsanız ekstra bir bağlantı şansınız daha olacak.

Sonraki Sayfada:

Windows 7, 25 MB'a iniyor

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 20 yorum
1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
vista kadar berbat bi işletim sistemi olduğunu sanmıyorum arkadaşar ben pardüs kullanıyorum ben görsellik diyorum kesinlikle inş. windows 7 vista kadar berbat olmaz.
24 Şubat 2008 Pazar, 21:02%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
arkadaşlar windows 7 işletim sistemi vista nın benzeri eski pclere olacak şekilde ayarlanıyor sanırım büyük yük getiren aero özelliği
koyulmayacak gibi
14 Şubat 2008 Perşembe, 23:24%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Hem daha iyi bir arayüz, hem daha az kaynak tüketen bir OS kesinlikle hayal. Bir defa daha az kaynak tüketen yazılımlar, donanım üreticilerinin işini baltalar ki; bu en son olacak şeydir.

Windows 7, belki XP gibi bir etki yaratacak ama kimse şimdiden daha az kaynak tüketecek şeklinde hayallere kapılmasın...
10 Şubat 2008 Pazar, 15:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
güzelll bir siteeeeeeeee
09 Şubat 2008 Cumartesi, 17:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Vista kadar pahalı olmasın.
09 Şubat 2008 Cumartesi, 09:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

En yaratıcı reklamlar

İnce zekayla hazırlanan en yaratıcı reklamlar CHIP Online farkıyla bu galerimizde...

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ağustos 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • netOne Telekom
  • Turhost