4 Şubat 2008

Sanallaştırma ve geri uyumluluk

Sanallaştırma ve geri uyumluluk
Sanallaştırma sayesinde geri uyumluluk
Windows'ta yapılacak bu denli sert bir değişiklik, sorunlar olmadan gerçekleşemiyor. Sürücüler ve uygulamalar yeninden geliştirilip, her şeyden önce kullanıcı tarafından yeniden satın alınmalıydı. Microsoft bu şoku "Sanallaştırma" ile ortadan kaldırabilir. Eski işletim sistemlerinin bileşenleri, Windows 7'de sanal olarak temsil edilebilir ve böylece eski programlar buna başvurup problemsizce çalışabilir. Kullanıcı bu sürecin farkına bile varmayacak, zira sanallaştırma sıkı bir şekilde kullanıcı arayüzü ile bağlanmış olacak. Bu sayede Windows XP ve Vista programları kullanılmaya devam edilebilecek.

Geleceğin müziği
Bu yeni özelliklerin yanında Microsoft'un zaman azlığı sebebiyle Vista'ya ekleyemediği bazı eski özellikleri genişletilecek. Mesela yeni dosya sistemi WinFS girişini yapacak. Verileri arama ve verilerin yönetimi çok daha kolay bir şekilde gerçekleşecek. Bunun dışında BitLocker ve Güvenlik Duvarının kullanımı kolaylaştırılacak. Diğer yenilikler arasında Internet Explorer 9, Media Player 12 ve Linux/Mac OS da standart olan sanal masaüstleri var.

Ayrıca: Önümüzdeki üç sene içinde de Microsoft tamamen 32-Bit mimarisinden vazgeçemeyecek. Çünkü spekülasyonlar Windows 7'nin hem 32 hem de 64-Bit sürüm olarak piyasaya sürüleceğine işaret ediyor.

Sonraki Sayfada:

Sonuç
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 20 yorum
Önceki1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
vista ilk duyrulduğunda yani longhorn adı ile duyurulduğunda gerçekten biçok şeyden bahsettiler hatta 3 boyutlu masa üstü bile olcak dediler, ancak ilk çıkan beta (şuan elimde hala var) xp üzerinde değişiklik yapılıp güncelleştirilmiş bir işletim sistemio olduğunu gösterdi ve buda hayal kırıklığı yarattı, ardından bikaç sene sonra longhorn rafa kaldırıldı dendi ve vistaya başlandı dendi, bu noktada söylenen şeylerin bir çoğu örneğin yeni dosya sistemi winfs gibi özelliklerden vazgeçmek durumnda kaldılar çünkü yetştirmek imkansızdı ama yeni bir işletim sistemide şarttı, mecburen bazı yerlerde fedakarlık edip yeni bir işletim sistemi çıkardılar tabi çıkarçıkmaz sorunlarıda arkasında getirdi, fazla bi süre geçmeden microsoftun yetkilileri adının önceleri Blackcomb daha sonra Vienna olduğunu söledikleri bir işletim sistemi üzerinde çalştıklarını söledi yani windows 7 geliodu, birsüre sonra vistada çıkan sorunların nedeninin bu işletim sistemi üzerinde çalışldığı için ortaya çıktığını söledi ve vista hakkındaki bilgisayar dünyasından gelen karşılık şu oldu, tıpkı millenium edition ( me ) gibi bi ara işletim sistemi ile başımız belada ama hepimiz hatrlarsak 98se den sonra çıkan me ile çok uğraşmıştık ama sonrasında hepimizin bildiği bir efsane doğdu yani xp, şimdi benimde düşüncem olan ve birçok sitede okuduğum kadarı ile windows 7 aynı xp gbi işletim sistemi dünyasında çığır açıcak ve efsane olucak ve bence gerçekten yukardaki özelliklerde dahil şimdiye kadar duyduğum bütün özelliklerde bence win7de olucak, ayrıca şunuda belirtmekte fayda var, Blackcomb veya Vienna yani win7 ilk olarak 2000 yılında duyruldu ve ozamanki duyruda vistanın zaten ara bir işletim sistemi olacağı sölenmişti ve vistanın xpden pek arklı olmuyacağı ancak win7yede kullanıcıları hazırlamak için değişik bir işletim sistemi olacağı sölenmişti ama dediğim gibi hazırlama aşamasındaki sorunlar bütün planları suya düşürmüştü dahada ileri gidersek daha vista ilk çıktığı zamanlar yapılan açıklamalarda vista için fiji adlı bir servis paketi çıkarılcak ve bununla win7ye bir adım daha yaklaşılcak denmişti...
08 Şubat 2008 Cuma, 16:41%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
tuncab yazmış:
Düşük sistem gereksinimi Microsoft'a çok önemli bir avantaj sağlayacaktır. 40 MB RAM kullanımı eğer gerçek olursa, en azından 100-150 MB'a kadar indirilirse, eski Windows sürümlerini kullanan kullanıcılar bile Windows 7'ye geçmeyi düşünebilir. Ayrıca da, bol kaynak isteyen programların performansını artıracaktır.
Bir de fiyatı daha normal seviyelere düşürülürse, Windows 7'yi kullanmayan çok az insan kalacaktır. Korsanları çok yayılmayacaktır ve Linux ile mücadelede önemli bir adım atılacaktır.
08 Şubat 2008 Cuma, 14:42%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
lupa yazmış:
Arkadaşlar microsofta işin farkında...Gereksiz modüller, kullanıcının kullanmadığı (ev ve oofis) bir çok fonksiyonla gelen işletim sistemi mevcut standart 512 Mb tın (Xp için) günümüzde güncellemelerle ortalama harcadığı rem miktarı 240 küsürde.Nedeni Explorer 7 ve bununla gelen kötü yazılım temizleme aracı gibi vs. vs.

Ama genelde microsoft çıkardığı ürünlerin %65 inin yeni sürümü veya güncelleme işini 2 sene içinde yapıyor.Nedeni basit, her işlem için ayrı program veya eklenti, bir çok saçma sapan güncelleme detayları vs. vs... Toplam windows klasörü 2Gb aşıyor...Yoğunluklu tutulan arka plan hizmetleri en azından 2-3 mb ta çalışıyor.Her kez bilgin değilki bunları bilsinde teker teker hizmetleri elden geçirsin, regedit ayarları yapsın falan filan....

İnşallah 25 diyipte poş pencere çıkarmazlar karşımıza...

Abartılı sistem kullanımı yüzünden program kullanmak için oyun kullanmak içi,n ekstra rem ve ekran kartı almaları kaçınılmaz oluyor...

Saçmalık...
08 Şubat 2008 Cuma, 14:27%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
novell ile ortak bir operasyon geliştiriliyordu demek ki yapılan çalışma windows 7 kernel geliştirilmesi ortaya çıkıyor yani microsoft kernellini geliştirmek için unix ve linux geliştiricilerinden yardım alarak yapıyor yani microsoft unix ve linux tan alıntılar yapıyor hatta kernelini unix üzerinden tekrar yazıyor... (microsoftun gelişimi unix ve linux elinde )
08 Şubat 2008 Cuma, 02:13%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
windows ,Linux masa üstü KDE 'ye özenmiş gördüğüm kadarıyla.
07 Şubat 2008 Perşembe, 17:48%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Önceki1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Yepyeni Aero duvar kağıtları

Windows Vista masaüstlerini şenlendirmek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli duvar kağıtları.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Uzay Yolu'nun geçmişi çözülüyor
Kaptan Kirk ve Spock'un geçmişlerini anlatan yeni Star Trek yeni fragmanı ile karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost