27 Aralık 2008

...ve diğerleri

...ve diğerleri
Galerimizde Windows 7'nin öne çıkan özellikleri ayrıntıları ile anlatılıyor.
Galerimizde ayrıntıları ile anlatılan yeniliklere ek olarak Windows Media Player 12, İnternet Explorer 8.0, Media Center gibi uygulamalar da Windows 7 üzerinde hazırda bulunacaktır. Windows 7 hem 32 BIT hem de 64 BIT olarak her türlü platform'da çalışan sistemler için sunulacaktır. Bu arada aklımıza neden hala 32 BIT işletim sistemi çıkartılıyor gibi bir soru gelirse, cevabı tamamen uyumluluk. Windows 7'nin 32 BIT versiyonu, 16 BIT ve MS-DOS uygulamalarını çalıştıracaktır. Yani geriye doğru uyumluluk söz konusu. 64 BIT versiyonlarda ise böyle bir uyumluluk şimdilik söz konusu değildir.

Bu sürümde yapılan değişiklikler tamamen kod ile sınırlıdır. Görsel olarak değişiklik en sona saklanmaktadır. Sonuç olarak tam bitmemiş olan Windows 7 önümüzdeki günlerde daha da sağlam olarak karşımıza çıkacak gibidir. Windows Vista ile birlikte çalışan sürücüler ve uygulamalar Windows 7'de de çalışacaktır. Windows 7 ile birlikte katalog dosyaları daha çok genişletilip, işletim sisteminin daha fazla cihazı tanınması sağlanacaktır. Windows 7, Vista'dan daha hızlı çalışacak, RAM'i daha tutumlu kullanacak. Microsoft Windows Vista'nın geliştirilmesi yaygınlaştırılmasına ağırlık verdiğinden dolayı Windows 7 ile alakalı detaylı bilgi vermekten kaçınmaktadır.

Şimdi galerimize buyurun, Windows 7'nin daha beta aşamasındayken öne çıkan diğer özelliklerini birlikte inceleyelim.

Hakan UZUNER

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 40 yorum
Önceki12345678
Ziyaretçi yazmış:
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
neden 2010 çünkü 1-2 yıla kadar daha güclü pc ler piyasaya hakim olacak microsoft windows 7 nin performans acıgının bir kısmınıda böyle kapamayı düşünüyor sanırım.
27 Aralık 2008 Cumartesi, 02:28

işletim sistemini başarılı yapan yeni çıkacak teknolojilere uyumunun yanında eski sistemlerle de barışık olmasıdır ,sonuçta eski bir sistem öylece bir kenara kolay kolay bırakılamıyor , özellikle notebook'a 1500 dolar verip iki yıl sonra onu bir kenara bırakıp yenisini alamazsın .vista'yı da bu yüzden yerin dibine sokmadık mı ??? microsoft'un böyle bir hesapta olduğuna katılmıyorum .
27 Ara 2008  14:46%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
vista-windows 7 performans testi haberinde
win98 ile windows7 arasında bana 1 fark söle diyen arkadaşa
tokat gibi cevap verdiniz tebrikler :)
27 Ara 2008  11:58Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
windows 7 vista dan hızlı olacaktır. fakat 6956 da vista daki kadar görsellik yoktu ve menüler karışıktı. windows 7 beta da durum değişmezse pek hoş değil.
27 Ara 2008  03:33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
benmi yanlış sayıyorum win8 cıkıyoda
27 Ara 2008  03:18%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
neden 2010 çünkü 1-2 yıla kadar daha güclü pc ler piyasaya hakim olacak microsoft windows 7 nin performans acıgının bir kısmınıda böyle kapamayı düşünüyor sanırım.
27 Ara 2008  02:28%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Önceki12345678


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu