Win 7 notunu aldı!
11 Nisan 2009, 00:03

Windows 7 kullanıcılardan notunu aldı!

Ümit Öncel
Daha önce Vista için düzenlenen memnuniyet anketi bu kez Win 7 için düzenlendi. Ve işte sonuçlar...
Windows 7 kullanıcılardan notunu aldı!
Beta test kullanıcıları Windows 7'den çok memnun.
ChangeWave Research, artık piyasaya çıkmasına az bir süre kala, beta kullanıcılarına Windows 7'yi sordu. Teste katılan kullanıcıların büyük kısmı ya bilişim sektöründe görev yapıyor, ya da bilişim konusuna oldukça hakim kişiler. Bu yüzden ChangeWave'in bu araştırması profesyonellerin görüşünü yansıtması açısından önem taşıyor.

Daha önce 2007 yılında Vista ile ilgili de benzer bir anket yapan araştırma firması, o dönem kullanıcılara Vista'yı nasıl buldukların sormuştu. Kullanıcıların sadece %10'u "çok memnun kaldım" diye cevap vermişti. Aradan iki yıl geçti ve soru aynı fakat bu kez işletim sistemi farklı. Üstelik cevaplar da oldukça değişmiş görünüyor. Ankete katılan kullanıcıların bu kez %44'ü aynı cevabı verdi. Katılımcıların %53'ü Vista ve Windows 7 ile ilgili görüşleri sorulduğunda Vista'yı hiç kullanmadan XP'den Windows 7'ye geçeceklerini söylediler.

Katılımcıların yorum da yazabildikleri ankette, Windows 7'nin Vista'ya göre daha az bellek ile daha hızlı çalıştığı, daha çabuk açıldığı ve XP tecrübesinin gelişmiş halini anımsattığı yorumu en sık karşılaşılan yorumlardan biri oldu.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 31 yorum
1234567Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
kimse burda win7 şöyle vista böyle diye yazmasının bir anlamı yok gerçekelri çoğunluk belirliyor ve microsoft abimizde çoğunluğun sözüne bakıyor.
15 Nis 2009  20:40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Performans ve Stabilitenin optimum noktası XP.
14 Nis 2009  17:18%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
Windows 7 kullanıyorum çok memnunum xp de neymiş
13 Nis 2009  16:41%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
saniyede 150 mb/s kopyalama yapabilen raid 0 hddlerimde , 2 sene vista kullandim.hiz acisindan hic bi sorunu yoktu.bu arada 3.ghz quad core kullaniyorum.herneyse sonra win 7 beta kurdum.hiz vistayla ayni,oyle vistadan abarti bi hizi yok.TV karti sorunu yuzunden de xp ye dondum.xp nin sadeligi ve hizi inanin hic birinde yok.

Her yeni cikan yeni sistem bir oncekine gore ayni sistemde daha yavas calisir.bu seye benziyor win98 varken xp cikinca 98 den daha hizli denildi ama halbuki XP ayni sistemde 98den daha yavas calisiyordu.yeni ozellikler yeni kernel derken sistem ihtiyaclari artti.ama CPU ve RAM kapasitleride artti.bu hep boyle devam edecek.ama kimse vista xp den hizli,windows 7 de vista dan hizli demesin boyle bir sacmalik yok cunku..Bu vistanin pazar payinin az olmasi ve insanlardaki pskolojik "vista kötü bir OS " izlenimini yenmek amaciyla insanlara empoze edilmeye calisilan birsey."Win7 vistadan hizli" diye bir cikis yapilmasa insanlar yine vistaya baktigi kotu gozlerle bakacak.amac vistayi begenmeyenlere vistadan hizli denilerek windows 7 yi satmak.
Simdi birde işin şu yonunden bakmak lazim.Bu kişiden kişiye degisen bir konudur.Mesela benim icin XP ,son derece yeterli bir isletim sistemidir.Neden mi?Aero Shake mis ,saydamlik mis bunlar benim isime yaramayan ozellikler,benim icin onemli olan OS un gorevini dogru yapabilmesi.XP de gayet hizli ve stabil olarak tum gorevini yerine getiriyor.Guvenlik olarak Vista herzaman XP den daha guvenli bunun da aksini iddia etmek sacmalik olur.Ben sade tasarimli islevsel bir isletim sistemi begeniyorsam ,bu benim tercihimdir.Vista ya yada Win7 ye kotu dememi gerektirmez.Ama isin gercegi su benim icin vistanin ve win7 nin janjanli transparan aero penceereleri ve efektleri hic bir anlam ifade etmiyor.Teknoloji gelistikce islevden cok arayuz onplana cikmaya basladi.bu durumda da bunun bi sonucu.

xp de nefret ettiklerim: Ag baglantilarinin kilitlenip kalmasi,dosya kopyalarken kopyalama hizi gostermemesi.

vistada nefret ettiklerim : Ag yoneticisinin rezaletligi,aradigim ozellige girebilmek cok daha fazla yol katediyorum.islevsellik 0 aldi benden.
Her yeni surucuyu takinca ,DVD,cd yada flash, yukarida adres cubugunda gorunen indexleme olayi.(bir cubuk doluyor bir muddet bekleterek sizi)indexing belki faydali ama benim taktigim DVD yi indekslemesin ,ilk erisim de zamanini cok artiriryor.ama sonraki erisimler icin faydali olmus.herneyse.

win7 de nefret ettiklerim: su an icin driver eksikligi:)ama o kadar olacak.
13 Nis 2009  04:46%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
birsi vistayı rahatlıkla kaldırıcak bi sisteme xp kurun ve nakadar hızlı oldunu göründemiş ama malesef işler öle gitmiyo xp ye lafım yok hızlımı hızlı fakat aynı şeyi 2 yada 3 ay sonra söyleyemiyorum malesefxp ilk çıktı zamanlarda kulanmaya başlamıştım nadkar güzel hiç kitlenmiyo çok sorunsuz diyodum win98 e oranla ama ozamanki pc mide bi okadar kasıyodu xp ama sonra yeni bi pc alıp xp kulandımda sorunsuz ve jet gibi çalışıyodu ama nezamnki vista cıktı o hemen kurdum ama bi baktım win 98 den xp geçtim zmanki gibi kasıyo sonra geçtimiz yaz bi pc topladım vista gayet de güzel ve hızlı çalıştını farketttim şimdi diceksin o pc de xp kulansan dahada hızlı çalışır valla xp de kullandım fakat aralarında hiç bi fark yok denilicek kadar az hatta xp dedim gibi aradan 2-3 ay geçince vistadan dahada yavaş ve çekilmez bi hal alıyo ama vista öle deil ilk kurdum gün ki gibi ve 6*7 ay da olmuştur hala performansdan düşme yok ayrıca bi dosyayı bi hdd den diğerine kopyalama gibi işlemlerde veya program yükleme gibi işlemlerde kesinlikle vistanın farkını gözle göre biliyosunuz vista hdd kesinlikle daha iyi verimle kulanıyo tabi dedim gibi bu hızlı ve yeni sistemlerde.. ben oyun sever bi insan da oldum için dx10 xp de mevcut da olmadı için xp hiç bi anlam ifade etmiyo şu saat den sonra benim için win7 beta oldu için denemek istemedim fakat full sürnüm çıktı zaman kesinlikle geçicem ama kulanan arkadaşım var ve vistadan pekde farkılı görünmüyo ama kulanmadım için henüz nakadar hızlı veya yawaş bi yorum yapamıycam bunlara ek olarak vistadan yakınan kulanıcıların büyük çoğunlugu yeni laptop sahipleri laptoplar hiç bi zaman masa üstü pc gibi verim vermedikleri için vista kesinlikle çekilmez oludunu düşünüyorum onlar için genelde laptoplarda 5400 rpm hdd mevcut oldu için (bazı pağlı laptolar hariç SSD veya 7200 rpm hdd si olanlar) vista kesinlikle yavaş açılıyo veya kasıyo gibi şikayetler işitiyorum buda çok normal ve bölede olmaya devam edicek gibi çünkü vistanın büyük oranda hızı hdd yede bağlı vin7 umarım dahda iyi olur ozaman şamda kaysı diyorum :) ama bi çok kulanıcı gene şikayet edicektir buda cehalet den kaynaklanıyo hala vista çok ram yiyo diyen insanlar büyük çoğunlukda zahmet edipde googldan araştırsalar neden oldunu öğrenicekler ama malesef çamur atmak daha kolay geliyo...
12 Nis 2009  15:13%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu