Windows 7'ye bir adım daha
27 Eylül 2008, 11:20
Windows 7 pre-beta için geri sayım başladı!
Selim Öztürk
Microsoft, Windows 7'nin pre-beta sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Büyük gün ne zaman?

Microsoft Windows 7 pre-Beta sürümünün önümüzdeki ay hazır olacğını duyurdu. Las Vegas'ta düzenlenecek ve 26 Ekim'de başlayacak olan Professional Developer Conference 2008'de Windows 7'yle ilgili bazı detayların kamuoyuyla paylaşılması ve bu pre-Beta sürümün geliştiricilere sunulması bekleniyor.
PDC 2008'de yer alan konuşmacıların arasında Windows and Windows Live Engineering Group başkan yardımcısı Steven Sinofsky, Microsoft'un teknoloji departmanı başkanı Ray Ozzie, Microsoft .Net Developer Division'ın başkan yardımcısı Scott Guthrie ve Microsoft Live Platform Services'in başkan yardımcısı David Treadwell yer alıyor.
Microsoft'un resmi konferans web sayfasında yer alan bilgiye göre, PDC 2008 toplam 21 oturumdan oluşacak ve bu oturumlarda katılımcılar kernel, ağ, donanım ve sürücüler ve kullanıcı arabirimi öğelerindeki kayda değer gelişmeleri paylaşacak.
Bunun yanında Windows 7 oturumlarında etkin enerji kullanımı, grafik sistemleri, iletişim uygulamaları, doküman ve yazıcı bağlantısı, yeni metin ve grafik API'leri, yeni işletim sisteminin tasarım prensipleri gibi konular ele alınacak.
PDC 2008'de yer alan konuşmacıların arasında Windows and Windows Live Engineering Group başkan yardımcısı Steven Sinofsky, Microsoft'un teknoloji departmanı başkanı Ray Ozzie, Microsoft .Net Developer Division'ın başkan yardımcısı Scott Guthrie ve Microsoft Live Platform Services'in başkan yardımcısı David Treadwell yer alıyor.
Microsoft'un resmi konferans web sayfasında yer alan bilgiye göre, PDC 2008 toplam 21 oturumdan oluşacak ve bu oturumlarda katılımcılar kernel, ağ, donanım ve sürücüler ve kullanıcı arabirimi öğelerindeki kayda değer gelişmeleri paylaşacak.
Bunun yanında Windows 7 oturumlarında etkin enerji kullanımı, grafik sistemleri, iletişim uygulamaları, doküman ve yazıcı bağlantısı, yeni metin ve grafik API'leri, yeni işletim sisteminin tasarım prensipleri gibi konular ele alınacak.
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Makale: DVD Maker ile video ve resimleri düzenlemek
- Haber: Win 7, Windows Live hizmetlerine güveniyor
- Haber: Seagate'in yeni harici diskleri büyüledi
- Haber: Microsoft'tan Vista kullanıcılarına özel...
- Haber: Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Haber: Windows 8'den 7 duvar kağıdı sızdı!
- Haber: Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- Haber: Windows 8'in ilk oyunları!
- Haber: Win 8 yapı 8220'den ekran görüntüleri!
- Haber: Windows Gezginini geliştirmenin 3 yolu!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 19 yorum
Görünen o ki vista'dan hiçbir farkı yok.bu yeni ürün de sistem canavarı olacak.boşuna alır pc'me kuararım hayallerinden uzak durun. sisteminiz kuvvetliyse ona birşey diyemem.
| 10 Eki 2008 00:48 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
biliyorsunuz ki bu xp home kullanıcılarını herkes düşünmüş ve XP pro iş işletim sistemi olduğu halde tüm oyun programları bununla çok iyi çalışıyor oysa home versiyonu alan yok ee peki home mu ucuz XP pro mu? XP pro da çalışan programları pahalandırsınlar home versiyonu kullananlara programları ucuza versinler olsun bitsin bunu yapmamayı tercih ediyor yenilerde dikkat ediyorlar önce yayılmasına ses çıkarmadılar şimdi bunlarla değiştirin diyorlar internete girebilmek için pahalı sistem mi alalım yani...sırf internette ve ücretsiz hizmetlerinden yararlanmak için pahalı ev versiyonlarını almak zorundaymışız.Yuh yani.Kendi ülkesinde yaygınlaşsınlar hiç değilse sınırlayıcı olunur
| 04 Eki 2008 14:12 | ![]() | ![]() |
geri sayım aynen şöyle başlıyor 7 6 5 4 3 1 kendilerinin kullanabileceği şeyi kullanıma sok muş olacaklar
| 04 Eki 2008 14:08 | ![]() | ![]() |
zaten vistadan hiç bir farkı yok windows 7'nin.vista windows 7'nin taban versiyonuydu tutulunca yeni bir windows olarak satışa sunuldu biraz daha eklenti yapılarak hepsi bu:)
-
Size bir işletim sisteminin nasıl geliştirilidiğini bilip bilmediğnizi sormak istiyorum.İşletim sistemi sadece görsellik değildir ki milistone ler işletim sistemi hakkında pek fazla birşey ifade etmez.
buyrunuz burdan okuyabilirsiniz:
http://www.chip.com.tr/blog/halil/Bir-isletim-sistemi-nasil-gelistirilir_866.html
Ayrıca buraya bir gözatmanızı tavsiye ederim.
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
-
Size bir işletim sisteminin nasıl geliştirilidiğini bilip bilmediğnizi sormak istiyorum.İşletim sistemi sadece görsellik değildir ki milistone ler işletim sistemi hakkında pek fazla birşey ifade etmez.
buyrunuz burdan okuyabilirsiniz:
http://www.chip.com.tr/blog/halil/Bir-isletim-sistemi-nasil-gelistirilir_866.html
Ayrıca buraya bir gözatmanızı tavsiye ederim.
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
| 29 Eyl 2008 01:03 | ![]() | ![]() |
Microsoft'u eleştiririz ama yine de ondan vazgeçemeyiz. Tamam hataları var ama, ondan da iyisi hala yok.
| 28 Eyl 2008 17:06 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Arkadaşlar Atı mi Nvidia mı (Oyun ...
- kasa toplama
- Windows 7 den xp geçmek
- xfx 6570 bellek hızı sorunu
- Sipariş Öncesi Son Kontroller ...
- Battlefield 3 Bu Özelliklere Açar Mı?
- Herkesin Kullandığı Bilgisayar ...
- pc gold kırmızı bülten ile çoştu !
- ?Bütün hepsi seçili bir göz ...
- İşlemci 940P AM3 Anakart 938P AM3? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!
Sadece CHIP Online üyelerine özel...
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Makale: DVD Maker ile video ve resimleri düzenlemek
- Haber: Win 7, Windows Live hizmetlerine güveniyor
- Haber: Seagate'in yeni harici diskleri büyüledi
- Haber: Microsoft'tan Vista kullanıcılarına özel...
- Haber: Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Haber: Windows 8'den 7 duvar kağıdı sızdı!
- Haber: Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- Haber: Windows 8'in ilk oyunları!
- Haber: Win 8 yapı 8220'den ekran görüntüleri!
- Haber: Windows Gezginini geliştirmenin 3 yolu!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- iPhone'a 132 km/s hızla vurdular ve...
- Van Gogh'un ünlü tablosundan oluşan animasyon
- Küçükten büyüğe: Ay, dünya, gezegenler, yıldızlar
- Turkcell'den Van için Türkye Kumbarası!
- Karşınızda Photoshop CS6!
- İşte HTC Ville ve Sense 4.0!
- Samsung, Apple hayranlarıyla yine dalga geçti!
- Samsung pencereyi dokunmatik ekran yaptı!
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1İşte TTNet fiber optik internet fiyatları!
- 2Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?
- 3Chrome 17 hazır; İndirin!
- 4Windows Phone 7 almanız için 10 neden!
- 5Televizyonunuzu akıllandıracak cihaz!
- 6Eşsiz bir Apple ürünü!
- 7Facebook'ta can sıkan 5 sorun ve çözümü!
- 8Samsung Galaxy SIII'ten yeni bomba!
- 9...Ve Chrome da düştü!
- 10Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Sizin ağınız hangisi?
- 2Dünden bugüne arama motorları
- 3Dexpot ile çoklu masaüstüne sahip olun!
- 4Şifrelere bir de bu gözle bakın!
- 5:-) tarihi: İfadelerle zamanda yolculuk...
- 62012'nin cep bombaları!
- 7AMD HD3D hakkında bilmeniz gerekenler!
- 810 başarılı Web uygulaması!
- 9Tüm zamanların en sevilmeyen 10 programı!
- 10Android 4.0'la tanışması kesinleşen 28 cep!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 30 harika duvar kağıdı!
- Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Tasarımda önemli fırsat!
- Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak
- Samsung'un Apple zaferi!
- ICS, Sensation ve diğer HTC'lere geliyor!
- iPad 3'ten ilk fotoğraf ve fazlası...
- Media Markt'tan Sevgililer Günü'ne özel!
- Microsoft'tan patent sözü!
- iPhone'a 132 km/s hızla vurdular ve...
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
CHIP Dergisi: Şubat 2012