Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

Windows 7'den inciler
21 Ocak 2008, 07:15

Windows 7,ufukta belirmeye başladı

Halil Mollaoğlu
Vista'nın halefi Windows 7 ile ilgili ilk detaylar su yüzüne çıkmaya başladı. M1 sürümü açığa çıktı
Windows 7,ufukta belirmeye başladı
Büyük resmi görmek için tıklayınWindows 7: Üyeler yeni zaman planını ve diğer özellikleri tanımak istiyorlar.
Vista'nın halefi Windows 7, planlandığı gibi 2010'da değil de önümüzdeki sene çıkabilir. Bu spekülasyona kaynak olarak ise Microsoft'un yeni zaman planı gösteriliyor. Bilgilere göre Redmond'lular ilk Windows 7 sürümünü (Milestone 1 = İlk kilometre taşı) seçilmiş ortaklara yollamış bulunuyor.

Zaman planına göre ikinci kilometre taşı (Milestone 2) 2008 Nisan/Mayıs aylarında ve üçüncü kilometre taşı ise üçüncü çeyrekte öngörülüyor. İlk beta hatta RC sürümü için çıkış tarihleri henüz kesinleşmiş değil. Fakat düzenlenmiş yol planı 2009 yılını gösterir nitelikte.

İlk özellikler ufukta belli oldu
Seçilmiş ortaklara gönderilmiş olan Windows 7 Milestone 1'in (M1) grafik sistemi farklı üreticilerin ekran kartlarını paralel olarak çalıştırmayı destekleyecek. Ayrıca M1 yeni Media Center'a da bir bakış atma imkânı sunuyor. Fakat yazılımın ses çıkışı şimdilik sadece PC hoparlörleri üzerinden olacak.

2007 sonunda bir Microsoft teknisyeni blogunda bazı noktaları açığa çıkarmıştı: Dokunmatik kullanıcı arabirimi özelliklerini sevenler Windows 7'ye bayılacaklar. Eric Traut, Illinois Üniversitesinde yaptığı bir sunumda (Video) geliştirilmiş sanallaştırma özellikleri ve 33 MB bellek ile yetinebilen mini çekirdek Min-Win'den bahsetmişti.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 47 yorum
12345678910Sonraki
lupa yazmış:
Gelsin aynı şeylere devam...
11 Mayıs 2008 Pazar, 11:37Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Asılıda kimseye değil bunları bizler yarattık bizler değilmiyiz daha iyisi olsun diyen eee ozaman ya dur diyeceğiz yada susup teknolojiye kurban gideçegiz :)))
30 Mart 2008 Pazar, 16:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
melkor yazmış:
keşke win 98 se ye şu andaki donanımlarımı tanıtabilsem onu kullansam görsellik diye diye canımıza okudular ,
linux gibi bir alternatif varken ne vistaya nede xp ye ihtiyaç var windowsu (xp9 sadece oyun oynamak ve bazı cad cam programları için kullanıyorum....
25 Şubat 2008 Pazartesi, 14:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
cenkin yazmış:
Walla bu işin sonu yok ben vista home premiyum kullanıyorum
gayet iyi her türlü oyun oynuya biliyorum ama donanımım çok sağlam
lunix pardus kurdum hiç hoşuma gitmedi tv kartını bile çalıştıramadım
Tabi windows 7 donanım düşanı olucağı kesin gibi geliyo bana teknolojiye para dayanmaz hale geldi.
20 Şubat 2008 Çarşamba, 20:42Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Doğru Vista ara sürümmüş meğer.Üstelik hatalı sürüyle insan vistadan illahlah demiş.Üstelik TÜBİTAK'IN ÜRETTİĞİ MİLLİ İŞLETİM SİSTEMİMİZ PARDUS dururmen vistaya ne gerek var.Hem PARDUSTADA VİSTADAKİ görsellikler yer alıyor ben pardus kullanıyorum ve çok memnunum virüs kaygısı yok...YAŞASIN PARDUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15 Şubat 2008 Cuma, 23:33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345678910Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Yepyeni Aero duvar kağıtları

Windows Vista masaüstlerini şenlendirmek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli duvar kağıtları.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs
Dinozorların Sonu: Buz Çağı devam ediyor. İkinci Fragman karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost