Windows 7 yaraları saramaz
15 Ocak 2009, 12:00

Windows 7 yaraları sarmaya yetecek mi?

Ümit Öncel
Bu iddia çok tartışılacak: Windows 7, XP'den vazgeçemeyen kullanıcıları çok da etkilemeyecek...
Windows 7 yaraları sarmaya yetecek mi?
2009 yılında PC'lerin yüzü gülmeyecek.
ABD'nin saygın kurumlarından Barclays Capital analiz uzmanı Ben Reitzser, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'nin getirecekleri üzerine konuşurken, daralmaya başlayan pazarı tekrar genişletmeye yetmeyeceğini iddia etti. Reitzser, kullanıcılarda Vista'nın ciddi bir hayal kırıklığına yol açtığını belirterek, pek çok kullanıcının Windows XP işletim sistemlerini Vista'ya yükseltmediğine dikkat çekti. Hatta yeni satın alınan notebook'larla gelen Vista'ları Windows XP'ye indirmek için ek ücret ödemeyi kabul eden kullanıcılar olduğunu da belirterek, bu derece hayal kırıklığına uğramış kullanıcıların kolay kolay Windows 7'ye güvenerek, yeni sistemin sağlıklı çalışacağı donanım özelliklerine sahip bir PC satın almayacaklarını, dolayısıyla Windows 7'ye geçmek için acele etmeyeceklerini düşündüğünü söyledi.

Vista'nın donanım üreticilerini zor durumda bırakmış olduğu gerçeği, küresel krizle de birleşince oluşan tablo PC'ler için pek de parlak değil. Bu yüzden 2009 öngörülerinde PC satışlarında, bir yıl önceye göre %2 ile %10 arası bir gerileme yaşanacağı düşünülüyor. Windows 7 beta sürecinde yaşanan sıkıntıları da hesaba katan Reitzser, girmiş olduğumuz 2009 yılının ne Windows 7, ne de PC'ler için iyi bir yıl olmayacağını düşünüyor.

Diğer yandan beklentiler notebook satışlarının artarak, 2009 yılında 40 milyon adeti bulacağı yönünde.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 28 yorum
123456Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
XP hakikaten cok kolay Windows 7 de bir kayboldum ancak aksam alti gibi cikabildim.....yani msn messenger i kuruyorum oysa hemen kuracaktim olmadi iste...simdi kurulum bitiyor....
26 Oca 2009  21:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
XP SP3 e kadar guncelleme yaptim ve Uzerine W7 Ultimate yukleyecegim peki downgrade yapabiliyoruz mu malum upgrade yapacagim memnun kalmazsam downgrade yapmaya musait mi dir bu yenisi.....
20 Oca 2009  23:50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Xp den önce fî tarihindeki Dos da Microsoft ürünüdür. Pencereli ilk masaüstü olayı da sanırım Windows 3.1. Windows 98 ile girmediği yer kalmamıştır herhalde... Vista, Windows 7 söyleymiş veya böyleymiş. Neticede sadece oyun değil bir çok program windows ile çalışıyor. Şimdi ben merak harici hangi sebepten linux kullanayım? "Sezar'ın hakkı Sezar'a". Ben de tekelcilik vs. gibi konular yüzünden Microsoft'u pek sevmiyorum ama adamlar da yapıyo yani bişeyler.
20 Oca 2009  03:41%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Microsoft herzaman linux severler tarafından nefretle anılan bir işletim sistemi oldu. Yıllar geçmesine rağmen bu tartışma ve nefret değişmediği gibi microsoftun tahtı da pek sallanmadı. Bunun bence en önemli nedeni linuxun bedava olduğu halde microsftun başarısının çekilememesi. Cevap ise oldukça basit. Microsoft herzaman son kullanıcıya hitap etti. Linux kullanmak için bilgisayar uzmanı olmak gerekiyor. Bunun kanıtı ise "Sizde linux kullanabilirsiniz" mesajı veren sayfalar dolusu makaleler videolar vs. gibi karmaşık şeylerin son kullanıcıyı sıkması. Ben 10 seneden fazladır bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayar adına herşeyi windows ile öğrendim. Ayrıca şunuda belirtmek isterimki eğer bilgisayarla ilgili güzel bir program keşfedilmişse o program linux ya da macos sisteminden kopyalanıp windowsta çalışır hale getirildi. Windows hiçbirzaman beni yarıyolda bırakmadı. Günümüzde linux ve macos da yapılabilipte windowsta yapılamayan ve son kullanıcıyı ilgilendiren bir program yok. Apple bile microsoftu yerden yere vurup ipodlar için itunesun windows sürümünü paşa paşa çıkardı bu da bize microsoftun ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Microsoft Windows XP ile bir efsane oldu. Ancak yıllar geçti ve sürekli yeni işletim sistemi çıkaran microsoft yıllarca yeni işletim sistemi çıkarmadı. Kullanıcılar windowstan bir işletim sistemi bekledi. Ancak XP okadar gülendiki yeni işletim sistemine koyulacak bir yenilik kalmadı. Microsoftta haklı olarak sadece windowsa makyaj yapıp Vista ismiyle piyasaya sürdü. Yanlız Vista bir hayalkırıklığı olarak algılansa da microsoftun satışları pek etkilenmedi çünkü insanlar laptop almaya yöneldi ve laptoplarla birlikte paşa paşa işletim sisteminide adı. Son kullanıcı hayal krıklığına uğrasa da microsoft pek uğramadı. Ben hala XP kullanıyorum ve gayeet menunum ama vistayı da uzun süre denemişliğim var. Windows 7'yi de merak edip denedim. Birazcık eleştirmek gerekirse bence Windows 7 tabiri caizse çakma MacOS. Microsoft firması windows'a MacOS'a benzer özellikler ekleyip dünyada ilk defa yapılmış birşeymiş gibi sunuyor. Üstelik bu tutumunu Vista'dan beri sürdürüyor. Ama olacakları kestirmek oldukça kolay. Wİndows 7 çıkacak laptoplar win7li olacak microsoft yine yolunu bulacak bize de eleştirmek düşecek. Ve linux hiçbirzaman son kullanıcıyı tatmin edemeyecek.
16 Oca 2009  13:55%80Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%20
Ziyaretçi yazmış:
Mehtap. yazdığın konunun çoğu noktasına katılmaktayım. yalnız microsoftun sonu sadece son kullanıcılar sayesinde gelmez. donanım üreticiler ve program üreticilerininde gnulinux-unix e destek vermeleri ile gerçekleşecektir. şu sıralar win7 denemelerinde bulunuyorum. vistaya oranla gerçekten muhteşem. hatta xp den aldığım performansı yaklaşık olarak win7 de buldum. vistanın hantallığını gören biri olarak bunu beklemiyordum şaşırdım açıkçası. uçak gibi olmuş işletim sistemi. özellikleri çok fazla ve rahat kullanım oldukça geliştirilmiş. eski program ve driverları sorunsuzca kurabildim yazılım yönünden yine kayıp yaşamıyorsunuz. aslında win7 bana göre vistanın tamamlanmış hali. release sürümü çıkacağında aslında bize bu win7 değil vistanın tamamlanmış halidir derlerse şaşırmam:). bir linux kullanıcısı olarak win7 yi gerçekten çok beğendim. ama bir tercih yapmamı isteseler slackwareimden vazgeçmem. isterse microsoft bana ömür boyu işletim sistemi keyi versin:). linux bambaşka ve çok zevkli bir dünya. ilgisi olan herkesi ve kendini bilgisayar konusunda geliştirmek isteyen herkesi linux dünyasına bekleriz. şu an internete bağlanmamın windows işletim sistemlerinden başka bir yolu bulunmadığı için linuxu arada bir açıyorum 3g modemimi tanımıyor linuxlar henüz. umarım ilerleyen zamanlarda bu sorunumuda halledicem. saygılar sevgiler
Okay.
15 Oca 2009  23:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123456Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu