Win 7'ye geçecek misiniz?
14 Nisan 2009, 13:15

Windows 7'ye geçmek ya da geçmemek...

Ümit Öncel
Windows 7 çıktığında hemen kuracak mısınız, yoksa bekleyecek misiniz? İşte soruya verilen cevap...
Windows 7'ye geçmek ya da geçmemek...
Görnüşe göre XP ve Vista bir süre daha kullanılmaya devam edecek.
Windows 7 için geri sayım sürerken, yapılan bir araştırma kullanıcıların var olan işletim sistemlerini yükseltmek konusunda ne düşündüklerini ortaya koydu. Beta test sürecine katılan kullanıcıların büyük kısmı Windows 7 ile ilgili çok olumlu yorumlar yaptılar. Bu yüzden Microsoft'un Windows 7'ye geçiş hızı konusunda beklentileri yüksek. Fakat ne yazık ki araştırmalar Microsoft'u üzecek sonuçlar da ortaya koydu: Başta kurumsal kullanıcılar olmak üzere Windows tercih edenlerin çok ufak bir kısmı ilk yıldan sistemlerini yükseltecekler.

1100 kişinin katıldığı ankete göre, katılımcıların %83'ü ilk yıl Windows 7'ye geçiş düşünmüyor. Katılımcıların %42'si Windows 7'ye yükseltmek için 12 ile 24 ay beklemeyi uygun görüyor. 24 – 36 ay bekleyeceğini söyleyenlerin oranı %24'ken, 36 aydan daha fazla beklerim diyenler %17'lik orana sahip.

Sonuçları yorumlayan uzmanlar, kullanıcıların bu temkinli yaklaşımının ardında tatsız Vista tecrübesi yattığını düşünüyorlar. Vista'dan kaynaklı sorunların yanı sıra, daha eski donanımlara sahip kullanıcıların Windows 7'yi sağlıklı bir şekilde çalıştırabilecek bilgisayarlar edinmek için bekleme eğilimde olması da yine geçişi geciktirecek. Ayrıca 12 ay ve üzeri beklemeyi planlayan kullanıcılar, Windows 7'nin desteklemediği donanım ve yazılımlarla ilgili sorunların giderilme hızını görüp, kararlarını ondan sonra vermeyi düşündüklerini ifade ettiler.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 39 yorum
12345678Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
XP' den vazgeçilemeyecektir. Vazgeçilmeyecektir demiyorum vazgeçilemeyecektir. Çünkü hertürlü programı, oyunu, xp içinde çıkarıyorlar ve çıkarmayada devam edecekler mecburlar mevcut olan bütün işlevler için kullanılabilecek işletim sistemi XP. Ben şahsen XP ile devam edeceğim... XP kararsız diyenler kullanmasını bilmeyenlerdir... Ben en son ne zaman kurdum XP yi hatırlamıyorum bile çöktüğünde bi şekilde tekrardan canlandırdım çökmesi çokta sorun değil... çok kişi NTFS yapısını bozup bu nedenle çökertip kurtarılmaz hale getirenleri bende nedense 99 yılından beri kullanıyorum hiç öyle bir sorun olmadı. Diyelimki çöktü recovery cdsi ile 5 dk da tekrardan yükleyebiliyorum zaten, vista ne getiriyor yenilik olarak directx 10 mu o da olmasın çünkü oyun oynayan biri değilim. ama ben bi iş yaparken 2 saatte açılan bir program gördüm mü fitil oluyorum veya herhangi bişey araken vista için olanını bulmak için daha çok çaba sarfediyorum. Demek ki sonuna kadar XP hep XP korsan mı evet korsan XP. XP'den vazgeçebilmek için mevcut olan bütün programların win7 içinde geliştirilmiş olması lazım ki geçeyim.
30 May 2009  03:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bu söylentiyi hangi rakip çıkarmışsa, yada buna bilgisiz kullanıcılar diyorum. Bence vista şu ana kadar olan tüm windows versiyonları arasında en iyisi. Yaklaşık 3 yıldır vista kullanıyorum ve çok da memnunum
21 Nis 2009  00:27%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
Bu araştırmanın pek de doğru bir sonuç verdiğini sanmıyorum, topu topu 1100 kişi katılmış ankete ve büyük ihtimalle aynı ülkeden kişiler katılmış, win 7 çok daha yüksek bir oranda kullanılmaya başlanacaktır benim tahminim.
20 Nis 2009  13:21Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ya millet delirmiş vista mükemmel bir işletim sistemi kardeşim bunu kabul edememenizi anlamıyorum p3 p4 sistemle xp tabikide size mükemmel gelicek xp kullanırken ortalama 2 ayda bir format atarken vista kullanmaya başladığıdan bu yana 1 sene geçti ve hala performansından ve kullanılabilirliğinden alabildiğine memnunum bence siz yapılanları yermeyi bir kenara bırakıp problemlere iki taraflı bakmalısınız sizle p4 sistem var diye ms size uygun mu çıkarması lazım işletim sistemini ilginç.... Zihni Sinir :D
19 Nis 2009  10:23Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
tolter yazmış:
evet doğru bir anket bende kurmayı düşünmüyorum ben windovs dan olabiliğince uzaklaşmaya çalışıyorum herkezden ayni duyarlılığı bekliyorum. senelerdir istemediğimiz halde dünyanın parasını verdik bu şirkete. bilgisayar alacağımız zaman seçme şansımız yok hemen ms veriyorlar . buna birilerinin dur demesi gerekiyor. o da kullanıcılar
16 Nis 2009  14:55%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
12345678Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
Bugün, 10:00
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı

Sony Tablet S

InfraRecorder Portable

Sony Tablet SSony'nin adeta bir deftere benzeyen yeni tablet bilgisayarı test merkezimize konuk oldu.
06 Şubat 2012 Pazartesi
InfraRecorder PortableCD/DVD yazmak için ücretli programlara yönelmeden önce InfraRecorder Portable'ı denemenizde fayda var.
03 Şubat 2012 Cuma
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu