Windows 7'yi USB'den kurun
6 Mayıs 2009

Windows 7 USB kurulumu

Selçuk İslamoğlu
Win 7 için boş bir DVD'ye ihtiyacınız yok: CHIP Online farkıyla, adım adım USB bellekten kurulum...
Windows 7 USB kurulumu

Bu konuda okuyacaklarınız:

Netbookların popüler olduğu günümüzde artık DVD oynatıcılar bir fazlalık. USB disk üzerinden Windows 7 RC'yi kurabilirsiniz...

Yeni Windows 7'yi denemek istiyorsunuz, boş DVD'niz veya DVD yazıcınız yok veya netbook'unuzda bir DVD oynatıcı dahi yok. Yine de Windows 7 RC'yi deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, zaten çoğumuzda olan programlar ve bir USB disk. Listemizi daha düzenli yazarsak:

İhtiyaçlarınız:

• En az 4 GB'lık bir USB bellek (Eğer Windows XP kullanıyorsanız, 4 GB'lık bir USB harici disk)
  • Sanal disk uygulaması: UltraISO
  • ..ve tabii ki Windows 7 RC kurulum ISO dosyası

İndirin: Windows 7 RC
İndirin: UltraISO Download

UltraISO yerine, bilgisayarınızda sanal CD/DVD sürücü oluşturabilen Deamon Tools gibi herhangi bir diğer program da olabilir. Biz yine buradaki örneğimizde UltraISO'yu kullanacağız.

Burada dikkat edilmesi gereken şey, anakartınızın USB Diskleri desteklemesi. Eğer çok eski bir anakartınız yoksa, bu destek zaten mevcuttur. Ama yine de uyaralım, anakartınız USB disklerden boot özelliğini desteklemiyorsa, kurulum yapabileceğiniz tek ortam yine DVD sürücüsüdür.

Bu yöntemin en büyük avantajı ise USB 2.0 kullanıyorsanız, çok daha hızlı bir kurulum gerçekleştireceksiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

USB Hazırlanışı
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 157 yorum
«Önceki567891011121314Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
windows 7 usb/dvd tool ile arkadaşın dediği gibi kurdum, bu uzun yolları tek tek geçmenize gerek yok, kurun programı, İnternetten de içine virüs rootkit konulmamış Windows 7 3 aylık kurulumunu microsoft'un sitesinden (it çalışanıyım diyerek) bedava indirin, usb'yi hazırladıktan sonra, format atacağınız bilgisayarın biosuna da boot önceliği olarak, usb belleğinizin ismini seçin (cd'yi seçtiğimiz seçenekteki gibi değil) Buradaki Usb Markanızı 1. seçenek olarak PageUp tuşuyla etkin hale getirin. bilgisayarınızı yeniden başlatın kurulum başlayacak, windows xp'nin yüklenmesinden katkat daha hızlı kuruldu gerçekten. Bende 8gb'lık usb'den kurdum 4gb'lıklardan alıp sırf işletim sistemi için kullanmak lazım.
10 Mar 2011  19:30%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
bu ne ya bu kadar karisik anlatilirmi arkadas
06 Mar 2011  12:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Coskun.Abi yazmış:
21. yüzyıldayız. Teknoloji gelişti. Bu kadar uğraşıya gerek yok. Windows 7 Usb/Dvd Tool programını indirin kurun. 3 tıklama da azami 3 dk da işi bitirin.
04 Mar 2011  17:19Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
windows 7 usb/dvd tool bu işi görür mü acaba?
27 Şub 2011  13:32Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
CİDDEN ÇOK SAOL EMEĞİNE SAĞLIK.
BU KONUYU KAPAMAYIN LÜTFEN.
ÇOĞU KİŞİYE YARDIMI DOKUNACAK BİR KONU.
TEKRARDAN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.
25 Şub 2011  20:19Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
«Önceki567891011121314Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu