2010'da Windows 7
16 Mart 2008, 15:21
Windows 7 yolda
Selim Öztürk
Microsoft, Vista'dan edindiği tecrübelerle yeni işletim sistemini ortaya çıkarmak için uğraş veriyor

Vista 7'nin 2010 yılında son kullanıcıya ulaşması bekleniyor
![]() DEV KAMPANYA, |
| Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun |
| ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ |
Windows Vista'nın işletim sistemlerinin arasında yeni bir çığır açacağı sanılıyordu. Aero arayüzüyle ve önceki sürüm Windows XP'ye nazaran pek çok yenilikle beraber gelen Vista'nın bir dönüm noktası olması bekleniyordu.
Gelişmiş ofis takımı ve arama özellikleri ve kullanıcı dostu grafikleriyle pek çok müşterisini memnun etti ama tüm bunlara rağmen, Vista daha çok eskiklikleriyle, hatalarıyla, kısacası sorunlarıyla konuşulur oldu.
Microsoft, şimdi de Windows 7'yi geliştirmeye başladı. Vista'nın kullanıcılarla buluşması yaklaşık 5 sene sürdüyse de, Windows 7'nin en geç 3 yıl içinde kullanıcılarla buluşacağı sanılıyor.
Redmond-tabanlı şirket Windows 7'nin bir test sürümü olan Milestone 1 (M1)'i, seçtiği bazı ortaklarına geçen Ocak ayında gönderdiği de sızan haberler arasında.
Bir e-mail'de, Microsoft sözcüsü 2010 yılında Windows 7'nin çıkacağı yönündeki spekülasyonları doğruladı.
Microsoft, bu kadar zaman sonra Milestone 2 (M2)'ye ulaşmış olabilir. Çünkü çizilen plana göre Nisan ya da Mayıs ayında M2'ye geçilmesi öngörülüyordu.
Bill Gates'in daha önce yaptığı açıklamalara göre Windows 7 gelişmiş ses kayıt sistemi ve diğer doğal arayüzlerle kullanıcıların ilgisini fazlasıyla çekecek.
Gelişmiş ofis takımı ve arama özellikleri ve kullanıcı dostu grafikleriyle pek çok müşterisini memnun etti ama tüm bunlara rağmen, Vista daha çok eskiklikleriyle, hatalarıyla, kısacası sorunlarıyla konuşulur oldu.
Microsoft, şimdi de Windows 7'yi geliştirmeye başladı. Vista'nın kullanıcılarla buluşması yaklaşık 5 sene sürdüyse de, Windows 7'nin en geç 3 yıl içinde kullanıcılarla buluşacağı sanılıyor.
Redmond-tabanlı şirket Windows 7'nin bir test sürümü olan Milestone 1 (M1)'i, seçtiği bazı ortaklarına geçen Ocak ayında gönderdiği de sızan haberler arasında.
Bir e-mail'de, Microsoft sözcüsü 2010 yılında Windows 7'nin çıkacağı yönündeki spekülasyonları doğruladı.
Microsoft, bu kadar zaman sonra Milestone 2 (M2)'ye ulaşmış olabilir. Çünkü çizilen plana göre Nisan ya da Mayıs ayında M2'ye geçilmesi öngörülüyordu.
Bill Gates'in daha önce yaptığı açıklamalara göre Windows 7 gelişmiş ses kayıt sistemi ve diğer doğal arayüzlerle kullanıcıların ilgisini fazlasıyla çekecek.
İlgili Konular:
- Haber: Ulteo: Geleceğin işletim sistemi
- Haber: Vista Capable: MS baştan beri biliyor muydu?
- Makale: Windows XP'den Windows Vista'ya Yükseltme
- Haber: Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Haber: İlk 5 tamam ama ya diğer altısı?
- Haber: Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- Haber: Resmi Windows 7 SP1 detayları!
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 19 yorum
Ne Vista ne XP ne 7
Hikayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Pardus gibi yerli işletim sistemi gibisi yok...
Hikayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Pardus gibi yerli işletim sistemi gibisi yok...
| 23 Nis 2008 03:23 | ![]() | ![]() |
Arkadaşım iyi güzel haber niteliği taşıyan bişey yapmışsınızda yukarı koyduğunuz logo çok çakma olmuş :D vistayı sil 7 koy.
bende size aldığım duyumlara göre bir haber ileteyim. en az bunun kadar önemli: Microsoft 2009 senesinden sonra işletim sistemi üretmeyecek. Hatta söylentiler arasında mac-os & windows karışımı geleceğin işletim sisteminin üretileceği söyleniyor. mac larda windows kullanılmaya başlandığı düşünülürse ve apple firmasının reklamlarına bile windows ile kullanılabilir sloganları girdiyse bu haberin doğrulup ihtimali artar diye düşünüyorum...
bende size aldığım duyumlara göre bir haber ileteyim. en az bunun kadar önemli: Microsoft 2009 senesinden sonra işletim sistemi üretmeyecek. Hatta söylentiler arasında mac-os & windows karışımı geleceğin işletim sisteminin üretileceği söyleniyor. mac larda windows kullanılmaya başlandığı düşünülürse ve apple firmasının reklamlarına bile windows ile kullanılabilir sloganları girdiyse bu haberin doğrulup ihtimali artar diye düşünüyorum...
| 14 Nis 2008 23:37 | ![]() | ![]() |
evet arkadaşlar pcme vistayı yükledim cameramı bi tanıyo bi tanımıyo modemi kurdum hata veriyor uyumlu değil çok hantal bende tekrar xp pro yu yükledim canavar gibi valla tüm donanımlarım şimdi uymlu hemen görüyor her oyunu oynayabiliyorum xp benim için vazgeçilmez bir klasik nedersiniz :))
| 04 Nis 2008 04:52 | ![]() | ![]() |
Eğer akıllı davranılırsa sonu ME gibi olmaz... içine EXT2 dosya sistemi gibi linux fs okuma/yazma filan eklenirse, eminim ki bir çok kullanıcı hybrid olarak kullanacaktır vistayı... sadece makyaj ve dx10 yetmiyor kullanıcılara, donanım yönetimi/kullanımı xp ye göre çok daha iyi ama mükemmel olması için daha çalışılması gerek.
| 23 Mar 2008 11:03 | ![]() | ![]() |
en iyi xp. ne vista ne win7. hiç uğraşamam
| 21 Mar 2008 12:56 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Ekran kartı tavsiyeleriniz?
- Assasins creed 2 beyaz ekran sorunu
- Pc Toplayacağım Parçaları Nerden ...
- Sizce pc iyimi veriyorum siparişi
- Kasa+Monitör öneriniz?
- Oyun & Performans Pc Öneri ...
- bu sisteme ATi Radeon HD 5970 ...
- Üye Olmam Gereken Kalan Tek ...
- windows 7 ısınma
- Sizce bu sistem nasıl ? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Ulteo: Geleceğin işletim sistemi
- Haber: Vista Capable: MS baştan beri biliyor muydu?
- Makale: Windows XP'den Windows Vista'ya Yükseltme
- Haber: Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Haber: İlk 5 tamam ama ya diğer altısı?
- Haber: Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- Haber: Resmi Windows 7 SP1 detayları!
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 2Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 3İnternetten para kazanmak!
- 4İnternette gizli kota skandalı!
- 5Karanlık internetin arama motorları!
- 68 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 7Kaya gibi dizüstü!
- 8CHIP Online ve Aresis'den webmaster'lara...
- 9Yeni Chrome hazır; İndirin!
- 10Facebook sayfanıza kim bakmış?
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Sessiz bir bilgisayar rehberi!
- 2iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 3Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 4Veri kurtarma rehberi
- 5Google'dan kaçış planınız burada...
- 6Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 7Tüm işletim sistemleri ve en iyi cepler...
- 8TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 9Altı çekirdeğin gücü: Intel Core i7 980X
- 10Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 9 yeni nesil canavar!
- Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Bu kameraya şaşıracaksınız!
- Film de çekebilen fotoğraf makinası!
- Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!
- Sony'nin oyuncağına ağır eleştiriler...
- İşlemcilerde büyük devrim!
- Google'ın cep telefonunda şok üstüne şok!
- D-Smart HD ile tanışın!
- Dosya paylaşımına yasal diyen ülke...
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Compishco
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromeplus 1.3.8.1sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
- Bugatti Veyron da neymiş?