Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

2010'da Windows 7
16 Mart 2008, 15:21

Windows 7 yolda

Selim Öztürk
Microsoft, Vista'dan edindiği tecrübelerle yeni işletim sistemini ortaya çıkarmak için uğraş veriyor
Windows 7 yolda
Vista 7'nin 2010 yılında son kullanıcıya ulaşması bekleniyor
Windows Vista'nın işletim sistemlerinin arasında yeni bir çığır açacağı sanılıyordu. Aero arayüzüyle ve önceki sürüm Windows XP'ye nazaran pek çok yenilikle beraber gelen Vista'nın bir dönüm noktası olması bekleniyordu.

Gelişmiş ofis takımı ve arama özellikleri ve kullanıcı dostu grafikleriyle pek çok müşterisini memnun etti ama tüm bunlara rağmen, Vista daha çok eskiklikleriyle, hatalarıyla, kısacası sorunlarıyla konuşulur oldu.

Microsoft, şimdi de Windows 7'yi geliştirmeye başladı. Vista'nın kullanıcılarla buluşması yaklaşık 5 sene sürdüyse de, Windows 7'nin en geç 3 yıl içinde kullanıcılarla buluşacağı sanılıyor.

Redmond-tabanlı şirket Windows 7'nin bir test sürümü olan Milestone 1 (M1)'i, seçtiği bazı ortaklarına geçen Ocak ayında gönderdiği de sızan haberler arasında.

Bir e-mail'de, Microsoft sözcüsü 2010 yılında Windows 7'nin çıkacağı yönündeki spekülasyonları doğruladı.

Microsoft, bu kadar zaman sonra Milestone 2 (M2)'ye ulaşmış olabilir. Çünkü çizilen plana göre Nisan ya da Mayıs ayında M2'ye geçilmesi öngörülüyordu.

Bill Gates'in daha önce yaptığı açıklamalara göre Windows 7 gelişmiş ses kayıt sistemi ve diğer doğal arayüzlerle kullanıcıların ilgisini fazlasıyla çekecek.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 19 yorum
Önceki1234Sonraki
sinan.e yazmış:
daha önceleri 3.1 den win95 e geçtiğimizde gerçekten bir çığır olmuştu. ardından win98 ve win98se çok büyük bir kitle tarafından sevildi. kullanıcı odaklı olduğundan çok benimsendi. ardından win2000 çok sağlam bir nt sistemi olarak yayılmaya başladı. gerçekten yıllarca kullandım çok nadir çökme oluşuyordu. win me ise hiç geçmeyi düşünmediğim bir sistem oldu. ms için bir hataydı çıkarmak. 2002 de ise xp sistemi yenilik anlamında nt ve win98 stabiletesini birleştirip aynı bünyede barındırdığından çok sevildi. benimde en sevdiğim sistem oldu. ardından 5 yıl bekledik vista sistemini sürdüler piyasaya. programlaması en uzun süren ve en stabil windows olarak duyuruldu. ama çıktığında mac den aşırılmış özellikler ve grafik makyajıyla beraber aman aman bir yenilik getirmediğini gördü insanlar. üstelik kullanıcıyı rahatsız eden kontrolü devamlı kendi elinde tutma merakı insanları çok rahatsız etti. ms yine para kazanma derdinde windows 7 nin çalışmalarına başladı şimdi. önceki sistemlerin hepsi yenilik getirdi o yüzden kullanıcılar hemen geçtiler. şu anda kullanıcılar vista için yeteri kadar tatmin edici bulmuyor.

dolayısıyla uzun lafın kısası windows 7 nin yeni özelliklerle yaratılması gerekiyorki tercih edilsin. kimse pencerenin üst tarafına eklenmiş arama kutusundan dolayı ayakları yerden kesilmedi ... artık 32 & 64 hibrit çalışan veya 64 bitlik sistemlere yoğunlaşılmalı.
ama ms daha piyasayı bu şekilde idare edebileceğini zannediyor. bakalım nereye kadar...
18 Mart 2008 Salı, 00:55%89Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%11
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
ya zaten vista daha yeni çıktı şu an herkeste bile yok şimdide windows 7 çıkcakmış bence saçma zaten herkes daha xp kullanıyo xp nin çıktığı 7-8 yıl oluyo ve herkes memnun vista sorunlu zaten bide windows 7 çıktımı vista bile daha tam oturmamış olcak bence microsoft biraz daha düşünsün bence xp yi geliştirmeleri daha iyi olucaktır
17 Mart 2008 Pazartesi, 20:18%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
bu vistanın sonu me ile aynı olacak demiş yorumcunun biri katılıyorum windows7 ninde ölü dogmasını istemiyorsa direk 64 bit olarak cıkarması lazım yoksa ne yapabilirsinki 32 bitte bu teknolojinin sonu gelmiş bence bu konuya younlaşsın programcılar makyaja artık kimse para vermiyor çünki para degerli
17 Mart 2008 Pazartesi, 12:04%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
gelişmiş ses kayıt mı? zaten başları explorer ve mediaplayer ile dertte bi de bu mu :D
16 Mart 2008 Pazar, 23:41Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Arkadaşlar bende vista kullanıcısıyım , xp kullanıyordum , açıkcası göze daha hitap eden ve bazı performans aygıtlarını yükselttiğinizde tatmin edici bir performans veren bir pc ye sahip olmak güzel bir şey , bence yeni bir sürüm yerine vista nın sp lerini çıkarsalar ki yakında çıkacak yada çıktımı bilmiyorum :D yeterli olur diye düşünüyorum , iyi günler
16 Mart 2008 Pazar, 22:38%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Önceki1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Her telden 127 duvar kağıdı

Masaüstünüzün görüntüsünden sıkıldınız mı? Yepyeni duvar kağıtlarımız sizi bu sıkıntıdan kurtaracak.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs
Dinozorların Sonu: Buz Çağı devam ediyor. İkinci Fragman karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost