20 Eylül 2007

Performans yönetimi ve performans araçları

Performans yönetimi ve performans araçları

Performans yönetimi ve performans araçlarına değinmeden önce Windows Server 2008'in donanımsal gereksinimlerine bir göz atalım;

Görüldüğü üzere Server 2008, sunmuş olduğu yüksek performans ve güvenlik eklentilerine karşılık çok yüksek sistem gereksinimi duymamaktadır. Server kurulumuna göre değişiklik gösteren bellek yapısı sayesinde yükleme seçeneklerini kendi ihtiyaçlarınıza ve yapınıza göre değerlendirebilirsiniz.
Server Core yapısı olarak adlandırılan yeni model ile Microsoft, arabirim ve bunun getirdiği performans düşüklüğünü ortadan kaldırmak amacıyla tamamen komut satırından yönetime imkan veren bir yapıyı gündeme getirdi. Bir başka performans gelişimi olarak multi-core desteği her bir sanal makine için 8 adet mantıksal işlemciyi imkanlı kılıyor. 32 ve 64 bit mimarisine sahip sanal serverların aynı fiziksel server üzerinde çalışabilmesi artık mümkün. Uygulamaların sanal serverlar üzerinde çok daha performanslı çalışacağına dikkat çeken bu gelişim sayesinde fiziklsel ve mantıksal bütünlük çok iyi koordine edilmiş gözüküyor.

Kolay Yönetim:
Server yönetimi dendiğinde; kullanışlı, hızlı ve çözüme yakın araçlara sahip olmak her zaman önce gelir. Bu yönüyle 2008 Server yöneticilerine önemli araçlar sunmaktadır. Bunlar içerisinde en çarpıcı olanı şüphesiz PowerShell. Yeni nesil komut satırı mimarisiyle çok daha esnek ve efektif sonuçlar alınabilmektedir. Yine vazgeçilmez bir konsol olan Microsoft Management Console 3.0 sayesinde Windows servisleri, araçları ve denetim ilkeleri çok daha uyumlu ve hızlı işlenebilmektedir. Micorosft System Center yapısıyla tam uyumluluk gösteren 2008, ileride güçlendirilmiş Microsoft Server araçlarıyla ciddi performans optimizasyonu sağlayacak gibi gözüküyor. Güçlendirilmiş Windows Management Instruments (WMI) ve Group Policy teknolojilerinin de desteğiyle server yönetimi konusunda çok önemli adımların atıldığı görebiliyoruz.
Microsoft Windows Server 2008'in yeni nesil yönetim konsolu Server Manager sayesinde tek bir konsoldan bütün server yapılandırmaları ve bakımları yapılabilmektedir. Server Manager ile serverin durumu, sürücü problemleri, güncelleştirmeler, yedekleme, felaket yönetimi gibi bir çok seçenek karşımıza çıkabilmektedir.
Microsoft Windows Server 2008, server üzerine yeni bir rol ekleme noktasında oldukça başarılı bir hale getirilmiş. Artık tek bir konsol üzerinden istediğiniz bütün rolleri bir kereye mahsus olmak kaydıyla seçip bir çırpıda yükleyebilir ve tek "restart" ile bütün kurulumlarınızı tamamlayabilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
ßazen Düşünüyorumda En İyisi ME < işletim Sistemi..! Kopyası Yoktu Crack Yoktu Paşalar Gibi Satılıyordu Microsoft Sanala Demo Sürüyor Hint,Rus,Alman,Türk,Amerika Vb. Ülkedeki 1. Sınıf Hackerlar Crack Yazıyor..Microsoft İstiyor Zaten Kopyadanda Para Kazanıyorlar..
28 Mar 2008  19:22%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Server 2008'i yaklasık 2 haftadır test ediyorum. Ne yalan söyleyim artık 2003 kullanmak bana garip geliyor. Çünkü 2008 gibi bir işletim sistemi varken 2003 kullanmaya gayret etmek çok mantıksız.

Rol olayı çok güzel ayarlanmış. Tanıtımda dedikleri gibi tüm management konsolu derli toplu şekilde ayaklarınızın önüne serilmiş. Aynı konsoldan hem kurulum yapabiliyor, hem servislerin durumlarını görebiliyor hemde event viewer ile sunucunuzda sorun yaşanıp yaşanmadığını görebiliyorsunuz.

Sistem kaynaklarını elbette 2003'e göre daha fazla kullanacak. Arkadaşlar 2003'ün 200 mb ram yerken, 2008'in 50 mb ram yemesini bekleyemezsiniz. Ya da ne bileyim şuan bir linux server 150 mb ram yerken, 10 yıl sonra 5 mb ram yemeyecek. Tam tersine, teknoloji ile yenilen bellek sayısı artacaktır. Neden insanların kafasında tam tersi düşünce var anlamıyorum. Hem zaten adamakıllı bir sunucuda en az 4 gb ram olur. Ben 1 gb ram takılmış olan makinelere server gözüyle bakmıyorum çünkü dizüstü bilgisayarımda bile 2 gb ram var.

Kullanım rahatlığı ve yaşanılacak sorunlarda bulunabilecek teknik destek ekibinin varlığı ile Server 2008, Linux sunuculara göre hep 1 adım önde olacaktır. Linux'u tercih edeceksem eğer bedava olması ve sürekli kod satırıyla çalışmanın daha fazla hoşuma gitmesinden kaynaklanır ki zaten 2008 core ile kod satırından daha çok hoşlanan kullanıcılar da düşünülmüş.

Server 2008'in tam olarak oturması ve gelişmesi için daha 1 yılı var diye düşünüyorum. Çünkü benim kullandığım Beta 3 galiba. DNS'im en az 3 kere patladı. İşlem yaptığınızda, sunucu diğer sunucuya replike etmek isterken işlemi, Not Responding diyor ve patlıyor. Gerçekten ilginç :) Servis kapanıyor, DNS disable oluyor. O konuda baya bir sorun yaşadım ama RC sürümü çıktı galiba, büyük ihtimalle bu sorunları düzeltiyorlardır.
20 Eki 2007  08:37%83Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%17
Ziyaretçi yazmış:
2003 ün ömrü daha bitmedi gibi . halen 2003 Server Edition da bile bazı problemler var. Yetki Problemleri gibi. 2008 de onun önüne geçilebilinmiştir umarım. 2008 in başka 1 devavantajı Sistemi çok fazla yoruyor olması. görselliğe çok fazla önem vererek firmaların server maliyetlerini arttırabilir. (donanımsal ve Yazılımsal olarak) Ms bu konuda biraz daha dikkat etse iyi olur. Bugunlerde Linux Server Patlaması yaşanabilir :)
25 Eyl 2007  17:43%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
korsan kopyalarla güvenliğin ne alakası var anlamıyorum ? Bide şunu düşünün Korsan kopyaların kullanılmasını Microsoft'un istemediğini nerden biliyorsunuz ?
evet genuine advantage ile korsan için baya zorluklar çıkardı ama bunun arkasında bir microsoft politikası olup olmadığını bilmeden "en güvenli vista diyorlardı ortalıkla korsan kopyalar dolaşıyor" diyemezsiniz güvenlik=cracked değildir zaten ikisi çok farklı olaylar.

Diğer yandan Server bir bilgisayar zaten en az 2 gb ram kapasiteli olması gerkeceğinden 512 mb en az istemesi pek sorun olmayacaktır zira Vista'da olduğu gibi 2008 server'dada 2003'den daha performanslı bir sistem ortaya çıkabilir.Sistem kaynaklarından cimri davranarak server olmaz zaten işletim sistemi kaynakları düzgün olarak sonuna kadar faydalanabilmelki daha performanslı bir sistem olsun.

Linux'un ortaya çıkmamasının sebebi Linux'un kurumsal olmaması kurumsal geliştirilen tek dağıtım var oda Redhat vede yeterince ön planda.. (Linux sunucuların %90 ı redhat kullanıyor)
21 Eyl 2007  19:33%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
merak etmeyin 2-3 ay içerisinde daha güvenlisi ve kalitelisi cıkar :D aynen vista'da olduğu gibi. MS "vista en güvenli işletim sistemi " diodu. noldu? korsan kopyalardan ortalık geçilmio :S
21 Eyl 2007  15:45%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu