24 Nisan 2008
İşte yenilikler: Güvenlik ve ağ yapılandırması

Microsoft emektar işletim sistemine neredeyse hiçbir Vista özelliği eklemiyor. Hatta Internet Explorer 7'yi bile sonradan kendiniz indirmeniz gerekiyor. Bunun yerine Service Pack 3 güvenlik konusunda bazı yenilikler sunuyor.
Güvenlik seçenekleri için yardım
Sistem yöneticileri Service Pack 3'ü belli başlı güvenlik ilkeleri uygulamaya geçirmek için bir "kılavuz" niteliğinde kullanmak isteyecektir. İşte tam bu noktada tüm güvenlik seçeneklerini detaylı olarak açıklayan yeni yardım metinleri sunuluyor. Bu metinler sayesinde kullanıcılar yanlış güvenlik ayarları yapmaktan bir nebze olsun kurtulmuş olacaklar.
İstikrarlı ve güvenli bir ağ
Service Pack 3'ün XP'ye eklediği birkaç Vista fonksiyonundan birisi de Microsoft'un Network Access Protection özelliği (NAP). NAP ile sistem yöneticileri bir bilgisayar için gerekli güvenlik ilkelerini belirleyebiliyor. Böylece ağ içinde bulunan her bilgisayar ancak bu ilkeleri tam anlamıyla sağladığında erişim hakkı elde edebiliyor. NAP özelliğinin SP3'e eklenmesiyle Microsoft, Windows XP, Vista ve Windows Server 2008 yüklü bilgisayarların ağ ortamında sorunsuz bir şekilde birbirleriyle çalışmalarını garanti altına almak istiyor.

Bir diğer güncelleme ise Windows XP'nin "Black Hole Router" adındaki yönlendiricilere destek vermesini sağlıyor. Bu yönlendiriciler sayesinde büyük miktardaki veri yığınları doğrulamaya ihtiyaç duymaksızın geri çevrilebilecek.
Güvenlik seçenekleri için yardımSistem yöneticileri Service Pack 3'ü belli başlı güvenlik ilkeleri uygulamaya geçirmek için bir "kılavuz" niteliğinde kullanmak isteyecektir. İşte tam bu noktada tüm güvenlik seçeneklerini detaylı olarak açıklayan yeni yardım metinleri sunuluyor. Bu metinler sayesinde kullanıcılar yanlış güvenlik ayarları yapmaktan bir nebze olsun kurtulmuş olacaklar.
İstikrarlı ve güvenli bir ağ
Service Pack 3'ün XP'ye eklediği birkaç Vista fonksiyonundan birisi de Microsoft'un Network Access Protection özelliği (NAP). NAP ile sistem yöneticileri bir bilgisayar için gerekli güvenlik ilkelerini belirleyebiliyor. Böylece ağ içinde bulunan her bilgisayar ancak bu ilkeleri tam anlamıyla sağladığında erişim hakkı elde edebiliyor. NAP özelliğinin SP3'e eklenmesiyle Microsoft, Windows XP, Vista ve Windows Server 2008 yüklü bilgisayarların ağ ortamında sorunsuz bir şekilde birbirleriyle çalışmalarını garanti altına almak istiyor.

Bir diğer güncelleme ise Windows XP'nin "Black Hole Router" adındaki yönlendiricilere destek vermesini sağlıyor. Bu yönlendiriciler sayesinde büyük miktardaki veri yığınları doğrulamaya ihtiyaç duymaksızın geri çevrilebilecek.
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 34 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Vistasta mista hikaye bi yazılım geliştirici olarak vistadan nefret ediyorum xp taban olarak güzel ama aslında en güzel PARDUS :)
| 08 Mayıs 2008 Perşembe, 21:35 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Vista nın sonu bence Windows ME gibi olacak gibi görünüyor. Vista çokda kullanışlı bir işletim sistemi değil. Yaşasın APPLE
| 06 Mayıs 2008 Salı, 23:31 | %71 | ![]() | ![]() | %29 |
Beyler bırakın xpyi çok komik xp bitti o bitti YAŞASIN VİSTA
| 03 Mayıs 2008 Cumartesi, 20:57 | %10 | ![]() | ![]() | %90 |
sp 3 içinde directx 10 yoksa. sp3 hiç kurma daha iyi...adamlar vista satacam diye xpye directx 10 cıkartmıyo.....neyapıyım sp3ü ie 7 yok directx 10 yok .
| 01 Mayıs 2008 Perşembe, 00:44 | %75 | ![]() | ![]() | %25 |
garip garip ne gönderirlerse yüklüyoruz bir gün taşıyamayacak hale geleceğiz
| 29 Nisan 2008 Salı, 00:05 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
- Nick mi? Avatar mı? İmza mı?
- Bu da oldu Sperm şeklinde USB
- 512 mg ekran kartı var fifa 2009 ...
- Mavi Ekran !
- Bilgisayarım bazı DVD'leri okumuyor
- yazılım sahteciliği kurbanı ...
- Windows XP Ultimate 2009 PLUS
- ekle kaldırdan silemiyorum
- Üstteki Üyeyi Görünce Aklınıza Ne ...
- haydi fb liler 1907 ye kadar sayalım ...daha fazlası
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Windows XP SP2 desteğini bitirmiyor...
- Haber: DirectX 11 Win 7 ile gelecek mi?
- Haber: Microsoft ve Intel ile 7 sayısı üzerine…
- Haber: Internet Explorer 8'in takvimi netleşiyor
- Haber: Windows Vista baş ağrıtıyor
- Haber: Gizli Windows 7 özellikleri su yüzüne çıktı
- Haber: Intel'e "Vista kıyağı" mı?
- Haber: Rocket Dock: Windows'a Mac OS makyajı
- Haber: Windows 7 bulunduğunuz yere göre giyinecek
- Haber: Microsoft'tan 7 yıl geciken yama
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Android'in bilinmeyen kilit vukuatı
- Asrın deneyinde yeni bir hayal kırıklığı daha
- PayPal artık Türkçe platformuyla karşımızda!
- Wrath of the Lich King'den beklenen rekor
- iPhone'u için Flash desteği isteyenlere müjde
- DirectX 11 Win 7 ile gelecek mi?
- AVG'den Microsoft'a: Morro bizi bozmaz!
- Honda'dan yeni yüzyılın süper otomobili
- Çok gizli: En iyi cep telefonu kodları
- ABD: Açık webcam önünde intihar
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Windows Vista masaüstlerini şenlendirmek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli duvar kağıtları.
CHIP Online-Video
|
|
Uzay Yolu'nun geçmişi çözülüyor Kaptan Kirk ve Spock'un geçmişlerini anlatan yeni Star Trek yeni fragmanı ile karşınızda... |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Vista Transformation Pack: Yeni sürüm burada
- 2Rocket Dock: Windows'a Mac OS makyajı
- 3Ücretsiz Celestia ile uzay ayağınızın altında
- 4GTA 4'ün PC sürümü kötü bir sürprizle geliyor
- 5Windows Vista baş ağrıtıyor
- 6Gizli Windows 7 özellikleri su yüzüne çıktı
- 7Yepyeni Türkçe oyunlar geliyor!
- 8Zone Alarm Pro 2009 24 saatliğine bedava!
- 9Ben YouTube'a giriyorum; siz de girin!
- 10Morro: MS'ten ücretsiz anti-virüs yazılımı
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Windows'unuz hızlı açılsın!
- 2Linux'u denemek isteyenler için rehber
- 3Daha hızlı ve daha güvenli bir ağa sahip olun
- 4Spore: Dünyanın tartıştığı oyunu inceledik
- 5TOP 10: En iyi cepler kapışıyor
- 6Uygulama testi: Adobe Photoshop CS4
- 7Çok gizli: En iyi cep telefonu kodları
- 8Firefox'un gücüne güç katacak 25 eklenti
- 9Nokia E71: A'dan Z'ye inceledik...