24 Nisan 2008

İşte yenilikler: Güvenlik ve ağ yapılandırması

İşte yenilikler: Güvenlik ve ağ yapılandırması
Microsoft emektar işletim sistemine neredeyse hiçbir Vista özelliği eklemiyor. Hatta Internet Explorer 7'yi bile sonradan kendiniz indirmeniz gerekiyor. Bunun yerine Service Pack 3 güvenlik konusunda bazı yenilikler sunuyor.

Güvenlik seçenekleri için yardım
Sistem yöneticileri Service Pack 3'ü belli başlı güvenlik ilkeleri uygulamaya geçirmek için bir "kılavuz" niteliğinde kullanmak isteyecektir. İşte tam bu noktada tüm güvenlik seçeneklerini detaylı olarak açıklayan yeni yardım metinleri sunuluyor. Bu metinler sayesinde kullanıcılar yanlış güvenlik ayarları yapmaktan bir nebze olsun kurtulmuş olacaklar.

İstikrarlı ve güvenli bir ağ
Service Pack 3'ün XP'ye eklediği birkaç Vista fonksiyonundan birisi de Microsoft'un Network Access Protection özelliği (NAP). NAP ile sistem yöneticileri bir bilgisayar için gerekli güvenlik ilkelerini belirleyebiliyor. Böylece ağ içinde bulunan her bilgisayar ancak bu ilkeleri tam anlamıyla sağladığında erişim hakkı elde edebiliyor. NAP özelliğinin SP3'e eklenmesiyle Microsoft, Windows XP, Vista ve Windows Server 2008 yüklü bilgisayarların ağ ortamında sorunsuz bir şekilde birbirleriyle çalışmalarını garanti altına almak istiyor.

Bir diğer güncelleme ise Windows XP'nin "Black Hole Router" adındaki yönlendiricilere destek vermesini sağlıyor. Bu yönlendiriciler sayesinde büyük miktardaki veri yığınları doğrulamaya ihtiyaç duymaksızın geri çevrilebilecek.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 34 yorum
Önceki1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
xp nin modası geçmiş bir kucak para ver vista al yok oda dandik windows 7 al lahana yaprağı ödemiyor millet bu işletim sistemlerine dolar la alıyor yazık , ha çin gibi olsak neyse adamlar milliyetçi elin amerikalısına kuruşunu kaptırmıyor , gerçi amerikada dünya zenginliklerini çevirmiş kendine yediği önünde yemediği ardında
28 Nisan 2008 Pazartesi, 04:55%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Aşağıdaki microsoft sitesindeki yazıda anlatıldığına göre , her service pack öcnekileride kapsamaktadır ve eğer sonuncusu elinizdeyse öncekileri yüklemenize gerek yok demektedir.

http://www.microsoft.com/windows/li...cepacks.mspx

"Microsoft continually works to improve its software. As part of this effort, we develop updates and fixes to recognized issues and release them for customers. On a regular basis, we combine many of these fixes into a single package and make the package available for installation. These packages are called Service Packs. Service Packs are cumulative, which means that each new service pack contains all of the fixes that are included with previous service packs and any new fixes, and you do not have to install a previous version of a service pack before you install the latest version"
26 Nisan 2008 Cumartesi, 07:28%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
arkadasim sp3 indireceginize gidin xp sp3 pro student edition var onu indirin zaten o da 600 mb civarinda ben notebookta kullaniyorum 20 gundur sorunsuz calisiyor...bu arada explorer konusunda katiliyorum sana, OPERA ile yaşasın temiz internet:)
26 Nisan 2008 Cumartesi, 01:25%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
"Microsoft, modası geçmekte olan ürününe yeniden elden geçirilmiş bir güvenlik duvarı veya standart olarak verilen kullanıcı haklarının yeniden düzenlenmesi gibi özellikler eklemek istemiyor."

Ne demek "modası geçmiş"? Profesyonel ortamda Vista mı kullanılıyor XP Pro mu? Aman aman yeni firewall'a ne gerek var, 3. parti harika firewall'lar varken kim kullanır MS'inkini!

"Üstüne üstlük Internet Explorer 7'nin bile kullanıcı tarafından elle indirilmesi gerekiyor."

Şükürler olsun ki, en büyük korkum SP3 ile IE6'mın MECBUREN IE7 olmasıydı. En akıllı hareketi bu olmuş SP3'ün.
25 Nisan 2008 Cuma, 09:40%71Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%29
"NAP özelliğinin SP3'e eklenmesiyle Microsoft, Windows XP, Vista ve Windows Server 2008 yüklü bilgisayarların ağ ortamında sorunsuz bir şekilde birbirleriyle çalışmalarını garanti altına almak istiyor."

Vista ile UYUMLU ağ iletişimi olacak diye XP'nin network-stack'i TCP-stack'ini b.k etmediler umarım.

Görülmüş şey midir bu!
Yeni bir Windows'tan sonra, MS tutup da bir önceki için yeni SP çıkaracak, hah!

Vista'nın ağ iletişimi tutarlı olduğu için iş istasyonlarında HALA XP Pro SP2 kullanılıyor değil mi?

Uzak tutun şu Vista'yı ve Vista yordamlarını XP'den.
25 Nisan 2008 Cuma, 09:35%80Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%20
Önceki1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Aero Duvarkağıtları

Aero için en güzel görüntüler olsa da, duvarkağıtlarını kullanmak için Vista'nız olması gerekmiyor.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Harry Potter ve Melez Prens
Harry Potter hayranları bu film için alıştıklarından fazla bekleyecekler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost