24 Nisan 2008

Sonuç: Yaşlı XP için yeni bir temel

Sonuç: Yaşlı XP için yeni bir temel
Service Pack 3 her şeyden önce sistem yöneticilerinin XP yüklü bilgisayarlarını güncellemelerine yardımcı olacak bir yama-topluluğu oluyor. Kullanıcılar gerçek anlamda yenilikler göremeyecek. Yine de güvenlik sebepleriyle bu güncellemenin kurulması şart.

Üçüncü Servis Paketi XP kullanıcıları için çok az yenilik getiriyor. Servis Paketi 2 kullanıcıya gerçek bir güvenlik duvarı ve güvenlik merkezi gibi yenilikler sunmuşken SP3 basit bir yama-toplama paketi olmuş. SP2'nin çıkışından bu yana 4 sene geçtiğini göz önüne bulundurursak bu tip klasik bir servis paketi sistem yöneticileri için olmazsa olmaz bir hale geldi diyebiliriz. Windows XP halen popülerliği elinde tutuyor ve SP3 ile XP kurulu sistemlerin günlük kullanıma hazır hale gelmesi ve bakımı çok daha kolaylaşacak.

XP güvenlik alanında yine problemli çocuk olarak kalıyor
Saf XP kullanıcılarının sevinmek için pek de bahanesi yok. Yeni güvenlik özellikleri son derece kıt tutulmuş. Microsoft, modası geçmekte olan ürününe yeniden elden geçirilmiş bir güvenlik duvarı veya standart olarak verilen kullanıcı haklarının yeniden düzenlenmesi gibi özellikler eklemek istemiyor. Üstüne üstlük Internet Explorer 7'nin bile kullanıcı tarafından elle indirilmesi gerekiyor.

Yine de kullanıcıların derhal bu Servis Paketine yükseltme yapmaları gerekiyor. Güncellemeden sonra günlük kullanımınızda herhangi bir değişiklik olmayacak. Yenilik olmamasına aldırmayanlar ise Servis Paketinin kurulumu ile XP sistemi için sağlam bir güncelleme tabanı elde etmiş olacaklar.

Dikkat: SP3'ün nihai sürümü 29.04.2008'den itibaren indirilmeye sunulacak. Öncelikli olarak 5 dillik malum paketin çıkacağını hatırlatalım. Buna müteakiben ise tüm dilleri destekleyen sürüm çıkacaktır.

Download: Windows XP Service Pack 3 (RC2 Refresh)

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 34 yorum
Önceki1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Yha arkadaşlar konuşmayın en iyisi windowsun dur tüm işletim sistemleri yani sadece windowsun olan işletim sistemleri, süperdir Vistasıyla Xp siyle neymiş cnm lınux,pardus berbat yhaaaa arkadaşlar kanmayın önceden bunşlar varmıydı yha tek iyisi windows bende memnunum o lınux mınux filan özenti.kanmayın windws bunları başaramasaydı codelerini çıkarmasaydı diğerleri oyun bile yapamazdı be....arkadaşlar en yiysi Windowsun malını alın size tavsiyem pc alırken bile size iki seçenek sunarlar Vistamı Xp mi diye...arkadaşlar kanmayın alın bir xp kurun görünümle kısayolla olmaz gerçek olacak gerçek...hiç tavsiye etmem...: (
18 Mayıs 2008 Pazar, 20:01%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
"Microsoft insanları kazıklıyor çünkü sattıgı işletim sistemlerini allayıp pullayıp görüntüsünü ve içinden birkaçını degiştirip içine casuslarınıda yerleştirip kullanıcılara kakalıyo.. mac gibi bi işletim sistemi yapıp müşterisini memnun edemiyor para verip alanlar enayi yerine konuyor milleti korsana teşvik ediyorlar ama artık insanlar uyandı, korsan kullanıyor çogu ben iki bilgisar için 500 milyon verdim fakat kendimi enayi gibi görmeye başladım piyasada korsanı varken..
17 Mayıs 2008 Cumartesi, 21:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
ben ce hiçbir windows linux ların eline su dökemez ben daima pardus linux öneririm
16 Mayıs 2008 Cuma, 21:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Vista asla XP'nin eline su dökemez. Vista kullanan çoluk çocuk kesimi, oyun oynayan kesim, sırf bu yüzden Vista yüklüyorlar. Zaten bunları bilgisayar kullanıcısı olarak saymak yanlış :)
16 Mayıs 2008 Cuma, 14:20%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
microsoft vista çıktığından beridir kullanıcılardan şikayetçi
çünkü dünya genelindeki kullanıcıların çoğu vistaya geçmek istemiyor
bunun en büyük nedeni yüksek donanım gereksinimi, performans sorunları, çoğu programlarla uyumsuzluklar vb vb sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum
microsoftta doğal olarak yeni ürünü satabilmek için pazarlama stratejisi geliştiriyor bana göre bu durumda işe directx giriyor
xp üzerinde directx 10 bunun için yok
şuanda oyunların büyük bir çoğunluğu directx 9 desteği ile çıkıyor
ancak yakında bu durum değişecek
bütün oyunlar directx 10 gerektiricek
işte microsoftun pazarlama stratejisi bu konumda çalışmaya başlıyacak
oyun oynamak isteyen kullanıcılar mecburen vista kullanmak zorunda kalıcaklar
kaldıki 200$ 300$ para verip ekran kartı alıcaksınız ve bu kartının sunduğu nimetlerden tam olarak faydalanamıyacaksınız
ben bu durumu microsoftun büyük bir ayıbı olarak görüyorum
bir süre önce sp3 ile directx desteği geleceğine dair bazı duyumlar almıştım eğerki microsoft sp3 ile directx 10 desteğini getirmiyorsa ki getirmedi şuanda bilgisayarımda kurulu bence xp de directx 10 olmamayacak demektir

son söz olarak bence vista amatör kullanıcılar için şuanda uygun olabilir. ancak bana kesinlikle hitap etmiyor sanırım sp2 ye kadarda hitap etmeyecek
139$ + kdv ödeyip aldığım xp yi bir kaç sene çöpe attırıp yenisini almamı istemelerini dolandırıcılık olarak görüyorum
microsoftun bu hareketi kullanıcıların işletim sistemini lisanssız olarak kullanmaya zorluyor
09 Mayıs 2008 Cuma, 17:21%88Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%12
Önceki1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Farklı tasarımlarıyla 80 web sitesi

2008'in web tasarım trendlerini ortaya koyan dikkat çekici onlarca web sitesini bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Harry Potter ve Melez Prens
Harry Potter hayranları bu film için alıştıklarından fazla bekleyecekler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost