Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Güvenlik

Yalancı anti-virüs!
12 Eylül 2008, 11:24

XP Protector 2009: Virüs tarayıcı tuzağı

Halil Mollaoğlu
Sahte tarayıcı güncellendi: Kullanıcıları anti-virüs olduğuna inandıran zararlıya dikkat!
XP Protector 2009: Virüs tarayıcı tuzağı
Büyük resmi görmek için tıklayınXP Protector 2009: Bu tip sahte güvenlik yazılımlarından uzak durun.
Antivirus XP 2008 programının yeni bir klonu güvenlik konusunda bilinçli kullanıcıların yardımı bekliyor. Kullanıcı XP Protector 2009 ile ücretsiz anti-virüs yerine müzmin bir kilit programını diskine yüklemiş oluyor.

Hemen ardından ise zararlı yazılım Online-Security-Systems.com, XPProtector.com ve AV-XP2008.net web sitelerinden yayılmaya başlıyor. Ne Microsoft Internet Explorer'ın ne de Firefox'un güncel sürümleri tehlikeyi tanımıyor. Bu yüzden her ihtimale karşı bu sitelere girmekten ve yazılımı indirmekten kaçının.

Aynı Antivirus XP 2008 gibi XP Protector 2009'da kurulumdan sonra sistemi taradığını ve yüzlerce zararlı yazılım bulduğunu iddia ediyor. Buna ek olarak yazılım kullanıcıyı bilgilendirme pencereleri ile sürekli rahatsız ediyor. Zararlıları silmek içinse yazılım ücret karşılığında kayıt olmanızı bekliyor. Kredi kartı ile kullanıcıdan tam sürüm için 34 Euro (1 yıllık lisans) ve 68 Euro (3 yıllık lisans) çalmaya teşebbüs ediyor.

CHIP Online Yorumu:
Size temel olarak üreticisi belli olmayan güvenlik yazılımlarından uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Bu tip durumlarda anılan web sitelerini ziyaret etmekten ve programı kurmaktan kesinlikle kaçının. Ücretsiz Avira AntiVir Personal Free bu zararlıyı TR/FakeAV.AM ismiyle tanıyor ve şüpheli durumlarda zararlıyı siliyor.

Download: AntiVir Personal Free

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
iyiymiş hemen indirip deneyeyim.Bakalım benim antivirüs ne tepki verecek.
28 Ekim 2008 Salı, 18:36Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
ellerine salık
28 Ekim 2008 Salı, 10:50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Anlamadigim olay neden bu siteler kapatilmaz yada neden iss ler tarafindan girisleri engellenmez.
18 Ekim 2008 Cumartesi, 00:54Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
yaw işimiz zor Avira kurdum. OLmadı.Fazla taramıyor.gıcıklık yapıyor süreli reklamı yüklüyor.KASPERSKY 2009 yükledim.FAZLA agır yaptı.sistem tehlike altınqa girdi.nabıım sürelilerden bıktım işimiz zor
05 Ekim 2008 Pazar, 20:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
demesi kolay, online işlem yapanlar banka -alışveriş vs, yada önemli evrakları barındıran ?
------------------------------------------------------------------------
xHellknightx yazmış:
o kadar sorun olursa at bi format ne uğraşacan antivirüsle
13 Eylül 2008 Cumartesi, 02:47%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Anı yakalamanın önemi

Fotoğrafçılar için anı yakalamanın ne kadar önemli olduğunu gösteren 27 harika fotoğraf.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Sony Ericsson MAS 100 - Hoparlör
Cep telefonunuzu için güvenli bir taşıma çantası görevini de gören MAS 100, dilediğiniz yerde müzik dinlemek için uygun.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost