Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

PMP

İddialar doğru mu?
13 Ekim 2008, 00:01

Xbox 360 ve Blu-Ray: İşte MS'in açıklaması

Halil Mollaoğlu
Microsoft, oyun konsolu Xbox 360'a Blu-ray desteği ekleneceği iddiaları için nihayet açıklama yaptı.
Xbox 360 ve Blu-Ray: İşte MS'in açıklaması
Xbox 360: Sadece DVD sürücü ile satışa sunuluyor.
Dedikodu kazanına yeni söylentiler ekleniyor: İddialara göre Microsoft, Toshiba-Samsung-Storage firmasını Xbox 360'a has bir Blu-ray sürücü üretmesi için görevlendirdi. Aynı zamanda yazılım devinin bu sürücüyü önümüzdeki senenin başında Consumer Electronics Show'da tanıtacağı iddia ediliyordu.

Nihayet firma açıklamada bulundu. Microsoft'un üst düzey çalışanlarından biri Reuters'a yaptığı açıklamamada bu dedikoduyu yalanladı. Bu sıralar ne Sony ile ne de Blu-ray organizasyonu ile herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi. Fakat yapılan açıklama farklı bir zamanda Blu-ray sürücü çıkarılmayacağı anlamına gelmiyor. Şimdiye kadar oyun konsolu için sadece HD-DVD sürücü çıkarıldı.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum
Sting_32 yazmış:
En büyük rakibi SONY'nin icadı olan Bluray'i kullanması zaten garip bir şey olurdu
01 Kasım 2008 Cumartesi, 14:49Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Kimsenin kabul etmek istemediği gerçek şu ki her iki iddialı oyun konsolu da istedikleri satış rakamlarına ulaşamadılar ve bu saatten sonra da ulaşamayacaklar. Xbox 360 zaten meşhur ve ''ölümcül'' hata ekranları ie ölü doğdu, PS3 ise yetersiz imalat rakamları ve bir türlü giderilemeyen üretim hataları sebebi ile Sony'e büyük paralar kaybettirdi.Oyun deseniz alınmayı hakeden 3 - bilemediniz 4 - tane oyun var. Harcadıkları elektrik, büyük ekran LCD'lerde asıl zevkine ulaşılması gibi ekstra maliyetleri de cabası.Belki Nintendo pazara wii gibi inanılmaz farklı bir ürün sunmamış olsa idi herşey farklı olurdu. Fakat wii oyun konsolu ismine yepyeni anlamlar getirdi. Sony ve Microsoft eminim yeni makinalarının planlarını şimdilerde bitirmek üzeredirler. Bana kalırsa illa oyun konsolu alacaksanız wii alın. Veya daha iyisi emektar PS2'niz ile idare edip bekleyin.
13 Ekim 2008 Pazartesi, 14:53%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Microsoft ve Toshiba nın desteklediği HD-DVD teknolojisi, sony'nin BLU-RAY'i karşısında kaybettikten sonra bence Microsoft tam bir çıkmaza girdi. Microsoft eğer Sony ile Blu-Ray lisans anlaşması yaparsa , ne kadar çok satarsa aynı zamanda Sony'e o kadar çok para kazandırmış olacak. Diğer taraftan anlaşma yapmazsa xbox360 grafik, yani görüntü kalitesi , oyun içeriği, ses kalitesi anlamında Playstation 2 standartlarında bir oyun konsolu olarak kalacak. Microsoft, 1080p HD oyunlara internet üzerinden stream medya olarak geçmeyi denese bile alt yapının oturması vs gibi nedenlerle yaklaşık 4-5 sene zaman kaybeder.
13 Ekim 2008 Pazartesi, 12:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
quzman yazmış:
Tam almayı düşünüyordum sıcaklık konusunda elden geçirildiği hakkında dedikodular çıktı vazgeçtim şimdi bi de blue-ray dedikodusu çıktı fiyatı fırlamadan alsam iyi olacak ...
13 Ekim 2008 Pazartesi, 00:09%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Her telden 127 duvar kağıdı

Masaüstünüzün görüntüsünden sıkıldınız mı? Yepyeni duvar kağıtlarımız sizi bu sıkıntıdan kurtaracak.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost