8 Temmuz 2009

Bağlayın bağlayabildiğiniz kadar...

Bağlayın bağlayabildiğiniz kadar...
Büyük resmi görmek için tıklayınUSB 3.0'ın bus mimarisi
USB 3.0'ın avantajlarından biri de daha fazla cihaz bağlanabilinecek olması. Tam 127 tane! Gücü çok daha idareli kullanabildiği için bu mümkün. Peki bunu nasıl yapıyor? Paketleri asenkron yolluyor. Veri paketleri karşı tarafta birleştiriliyor. Yönlendirme zincirinde bağlantılar ancak ihtiyaç duyulduğunda kullanılıyor. USB 3.0'da hublar, routerlara benziyor.

hub


USB Flash belleğe dosya yollandığında artık paketler araçtan araca, veri paketinin başlığında kodlanmış yolu takip ederek gidecek. Yolculuk baştan planlanmış anlayacağınız. Böylece hangi paket nereden geliyor, nereye gidilecek belli oluyor. Host, zincirin daimi bir parçası olduğu için mesela bağlı bir kameradan Flash belleğe giden veri önce buraya, sonra belleğe gidiyor.

Paketler her hub tarafından tutuluyor. Bunlar artık port çoğaltıcı gibi değil, network router gibi çalışıyor. Her hub depola ve ilet şeklinde çalışıyor ve kullanmadığı bağlantıları kapıyor. Tabii ki sırada bir paket beklemiyorsa. USB 3.0 düşük frekans bir sinyal ile bunları gerekince uyandırıyor. Kullanılmayan araçların gücü kapatması sistemi verimli hale getiriyor. Bunu da cihazların tamamen kapanmasına izin vermeden önce kullanılmayan devre bölümlerini kapatarak, adım adım yapıyor.


Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




Sonraki Sayfada:

USB 3.0 ile video aktarımı
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 25 yorum
12345Sonraki
Miroğlu_80 yazmış:
Süper ama bizim donanım nolacak komple anakartı değiştirmemizmi gerekecek yoksa usb portlarınımı...?
04 Eki 2009  00:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
ogzblgnr yazmış:
tühh artık laptopa bi USB 3.0 Hub alıcaz...
22 Tem 2009  18:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
mavizaman yazmış:
ASUS usb 3.0 sata3.0 teknlojisini üzerinde barındıran anakrtını tanıttı.
p6x premium du sanırım.
Yani usb hızlıyken hdd yavaş kalacak derdini ortadan kaldıracak.
çünkü 2side aynı hızlarda yani 600megabyte larda gezinecek(son hızda cihazlar olduğunu varsayarsak)
21 Tem 2009  02:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Ordular mı daha iyidi, CIA mı derken bence en iyisi "biz daha marsa gidecez, ordular böyle" en iyisiydi bence. Peki hard diskimizin hızı bu USB^ye yetişir mi, yoksa boşuna mı satın almış oluruz, fiyatı en az ve en öok ne kadardır, bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
17 Tem 2009  07:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
scenic xV diyen arkadaşa selamlar olsun hiç kimse merak edip bakmadı mı bu nedir ne değildir diye???? Ben baktım şayet ancak hiçbir şey bulamadım :D kendisi C.I.A mensubuysa ve ordan öğrendiyse vs vs lafım yok AMA DEĞİLSE SALLAMASIN BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTURMASIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15 Tem 2009  18:37%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

 
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu