Win 7 için "özel fiyat"!
6 Temmuz 2009, 00:03

Avrupa'ya özel Win 7 fiyat uygulaması mı?

Ümit Öncel
Windows 7 fiyatları açıklandı, kargaşa bitmedi: Şimdi de "özel fiyat" iddiaları ortalığı karıştırdı.
Avrupa'ya özel Win 7 fiyat uygulaması mı?
Windows 7, Avrupa'ya pahalı satılmayacak.
Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği ve Microsoft son zamanlarda pek iyi geçinemiyorlar. Internet Explorer'ın Windows ile birlikte dağıtılmasının tekelciliğe yol açtığından şikayet eden AB'nin gönlünü almak için Microsoft, Windows 7'nin Avrupa sürümünden tarayıcısını çıkartmıştı. Fakat AB'nin bu uygulamaya soğuk bir yanıt vermesinin ardından Microsoft bunu AB'ye danışmadan yaptığını itiraf etmişti.

Tüm bu çekişmeler akıllara Microsoft'un Avrupa'ya özel bir fiyat uygulayıp uygulamayacağını getirdi. Son zamanlarda Microsoft - AB çekişmesinin sonucu Windows 7 E sürümünün daha pahalı olması ihtimali sıkça konuşulur hale gelmişti. Sonunda bu dedikodulara Microsoft tarafından resmi bir açıklama geldi ve bilişim devi Avrupa'lı kullanıcılara daha yüksek bir fiyat politikası uygulanmayacağını açıkladı. Microsoft yaşanacak tek sorunun Avrupa'lı kullanıcıların yükseltme seçeneğini kullanamamaları olacağını söyledi. Internet Explorer'sız bir Windows 7 için temiz bir kurulum şart olacak.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Kurulum dosyalarina ihtiyac yok ki, tum programlarin portable halleri var nette. Ben yillardir firefox ve opera kurmadim. PortableApps'den indirdigim firefox kendini guncelliyor zaten. Bana kalan tek sey gittigim makinede cubugu takmak. Tum ayarlarim, gecmis, favorites, hatta cookieler ve sifreler bile hazir boyle iken. Niye IE ariyayim ki.
30 Tem 2009  15:03Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar macintosh hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mac M$ dan bin kat beter. Maliyet cok ama cok daha yuksek. Avantaji virus girme ihtimali cok daha dusuk. Program bulmak ( her firma uretmiyor ) zor. Oyun daha da zor. Donanim eklemek isterseniz ise bes kat pahali. Kullananlar "ama cok stabil" diyeceklerdir. Stabilite icin bu kadar seyler ugrasacaksam gider Linux kulalnirim, hem maliyet cok daha dusuk. Iki satir okuyan insan windows'u bile stabil olarak yillarca kullanabiliyor. Windows niye cokuyor. Gunde bes uygulama kurup dordunu kaldiriryorsun da ondan. Yazilim kotu ise regisrty'i sisiriyor, sistem dosyalarini degistiriyor v.s. Biraz dikkatle Win'de ise yarar, ama asil is Linux'da.
30 Tem 2009  15:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
AkyüzCan yazmış:
Çok basit açıklandı da zaten avrupada satılan windows 7 sürümü dvd lerde ek olarak internet explorer cd si de yer alacak kurulum bittiğinde browser(tarayıcı) cd si yüklenecek...
06 Tem 2009  23:35%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
StanOne yazmış:
benmkisi asLında bir soru değiLdi
demek istediğim bunu biz tüketiciLerin değiL üreticiLerin düşünmesi gerekLi.
bu duruma nasıL bir çare buLacakLar çok merak ediyorum doğrusu.

CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
"acaba internet expLorersız bi win7`de kuLLanıcıLar nasıL internete girecek?"

flash bellekde Opera 10 , Firefox 3,5 veya Google Chrome un kurulum dosyalarını bulundur... kur kullan...
Bugün 12:28
06 Tem 2009  18:36%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
infoman yazmış:
dert etmeyin arkadaşlar nasıl olsa windows 7 çıktıktan 1 ay geçmeden windows ie8 entegre edilmiş orjinal sürümlere bir şekilde ulaşırsınız. avrupa sürümü değilde diğer ülkelerin sürümlerine bile çok rahat bir şekilde ulaşırsınız. dert etmeyin dert edecek kişiler yeni bilgisayar sahibi fazla anlamayan kişiler olacaktır
06 Tem 2009  15:23Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu