24 saatlik virüsler!
14 Ağustos 2009, 13:15

Bilgisayar virüslerinin ömrü sadece 24 saat!

Ali Güngör
Anti-virüsler virüslerle savaşıyor ama virüs yazanlar hep bir adım önde. Peki ama neden?
Bilgisayar virüslerinin ömrü sadece 24 saat!
Anti-virüs yazılımlarıyla hackerlar arasında bir yarşı sürüyor
PandaLabs'ın bulgularına göre bilgisayar virüslerinin yarısının ömrü 24 saati aşmıyor. Kelebekler gibi kısa ömürlü olan bu zararlı yazılımlar ne yazık ki anti-virüs yazılımları tarafından tespit edildikleri için değil, böyle programlandıkları için kısa ömürlüler.

Hackerlar hazırladıkları virüsün ilk haline ellerindeki herşeyi yerleştirip cephaneliklerini tüketmiyorlar. Virüsler yayılmaya başladıktan sadece 24 saat sonra değiştirilmiş koda sahip bir başka türevini internete salıyorlar. Devamlı değişen kod yüzünden de güvenlik yazılımlarının tespit şansı düşüyor. Bu virüs yazanlarla anti-virüs yazanlar arasında sonsuz bir yarış. PandaLabs Teknik Direktörü Luis Corrons da böyle diyor zaten: "Bu bitmeyen bir yarış ve ne yazık ki hackerlar hala kazanıyor. Biz inceleyip sınıflandırmak ve mücadele etmek için zararlı yazılımları ele geçirmek zorundayız."

Panda 2008 yılı boyunca 18 milyon zararlı yazılım örneği buldu. 2009 yılı henüz bitmemiş olmasına karşın Temmuz sonu itibariyle bu sayı 30 milyon. Her gün 37.000 yeni virüs, solucan ve trojan ortaya çıkıyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 13 yorum
123Sonraki
Umut_Pardus yazmış:
kaspersky en iyisi eset'in bulamadığını buluyor dehşet bir program ama kasmasa daha iyi olucak ama yüksek güvenlik istiyorsan katlanacağız
14 Eyl 2009  00:48Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Yaklaşık bir senedir Deep freeze bilgisayarımda çakılı ayda bir online taratıyorum ne nod 32 virus buluyor nede kaspersky.Ev içinde virus için kesin çözüm diskleri dondurmak ve virüse karşı biraz bilgili olmanız yeterlidir.Tabi ben sadece ''C'' diskini dondurdum no problem no many.
02 Eyl 2009  00:58Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
özkan_oktay yazmış:
bencede ya panda antivirüs mü ya en iyi si kaspersky :d
18 Ağu 2009  17:12%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
onlarda zaten oturup türevlerini yazmıyorlar onlar siz değilki, türev oluşturan otomatik yazılımlara sahipler sadece ne olması gerektiğini belirtiyorsunuz sonsuz konbinasyonda kod blokları oluşturup derliyor, koda extradan hiç bir işe yaramayan bir fonksiyon ekleyin, exe nin crc side size ida veri yapılarıda değişir işte bazen false alarm olarak nitelendirilen durumlarda bu yüzden meydana gelir :) sistem dosyalarının zararlı olarak nitelendirilmesi vs (G3.TR)
14 Ağu 2009  22:02%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
panda ne yaw kaspersky 1 numara
14 Ağu 2009  19:53%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

 
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu