Koyunlar neden küçülüyor?
4 Temmuz 2009, 18:30

Bilim adamları koyunların sırrını çözdü!

Ümit Öncel
İskoçya'da yaşayan koyunlar giderek küçülüyor! Bu ilginç olayın bilimsel açıklaması da o çok ilginç.
Bilim adamları koyunların sırrını çözdü!
Koyunlar geçtiğimiz 25 yıl içerisinde küçülerek hayatta kalma şanslarını arttırdı!
İskoçya'nın Hirta adası oldukça sakin ve küçük bir ada. Oldukça düşük bir nüfusa sahip olan adanın asıl yerlileri ise koyunlar. Adanın halkı 1985 yılından sonra adada yaşayan koyunların küçülmeye başladığını fark ettiler. Bu ilginç konuyu araştıran bilim adamları ise küçülen koyunların çok ilginç bir sırrı olduğunu keşfettiler.

Bilim adamlarının çalışmalarına sonucunda ortaya çıkan sonuç boyutları küçülen koyunların hayatta kalma şansının arttığını ortaya koydu. Daha önceden 1 yaşına ulaşmadan hayatını kaybeden koyunların sayısının son 25 yıl içerisinde düştüğü gözlemlendi. Bunun sebebi ise değişen iklim koşullarının koyunların başlıca besin maddesi olan yeşilliklerin azalması ve daha küçük ebatlara sahip olan koyunların daha az gıda ile hayatta kalmayı başarabilmesi.

Normal şartlarda doğanın kanunu daha güçlü olanın hayatta kalma şansının daha yüksek olduğu yönünde ama değişen iklim koşulları görünüşe göre doğa kanunlarını da değiştirmeye başladı...

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
Önceki123
Ziyaretçi yazmış:
Doğal seleksiyonun kısa zamanlı bir örneği.
Bazı arkadaşların dünyadan, bilimden haberi yok. Çocukluktan itibaren masallarla, hikayelerle büyütüldükleri için gözünün önündeki gerçeği göremiyorlar.
Evrim bütün dünyanın kabul ettiği bilimsel bir gerçektir. Bunu inkar etmek abesle iştigaldir. Yaklaşık 4 milyar yıllık canlılık serüvenini, yok olmuş veya yaşayan 10 milyonlarca canlı türünün oluşumunun tek açıklaması evrimdir. Bunun başka açıklaması veya alternatifi de yoktur. Ki evrim teori değildir, tartışmasız bir gerçektir. Sadece evrimi açıklamaya çalışan çeşitli teoriler vardır. Bu teoriler içinde en kabul gören Darwin'in teorisidir.
Hala dünyadan, bilimden habersiz, evrimi anlayamayan (anlamazlıktan gelen) kişiler varsa Bilim ve Teknik dergisinin Haziran 2009 sayısını okusunlar, bilgilensinler.
04 Tem 2009  23:52%80Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%20
Ziyaretçi yazmış:
Darvini savunan zavallı kişilerden olmayalım lütfen. Darvinin yaptığı sahtekarlık ortaya çıktıktan sonra Avrupa ve Amerika onun teorisini terketti. Maymun kafatasına insan çene kemiği montajı ile eskileri altatmayı başardı ama bilimi asla. Lütfen biraz daha fazla kitap okumaya ve gelişmeleri takip etmeye çalışalım.
04 Tem 2009  22:49%30Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%70
Ziyaretçi yazmış:
Çok doğru burada yapay etkilerle değişim hızlanmıştır.
04 Tem 2009  21:36%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
alın size darwin !!!!
04 Tem 2009  21:04%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
Hayatta kalan, türlerin en güçlüsü değildir; en akıllısı da değildir; değişikliğe en iyi ayak uydurandır.
Charles Darwin
04 Tem 2009  18:56%83Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%17
Önceki123


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu