Chrome OS ne getirecek?
14 Temmuz 2009

Chrome OS'la ilgili bilmeniz gereken 10 şey

Selim Öztürk
Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'u mercek altına aldık. İşte bilmeniz gereken her şey...
Chrome OS'la ilgili bilmeniz gereken 10 şey

Bu konuda okuyacaklarınız:

İnternetin bir numaralı arama motoru ve dünyanın en çok ziyaret edilen portalı olan Google, artık bilindiği gibi sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda sunduğu çok sayıda servisiyle de geniş kulvarlara ulaşabilen bir şirket.

Google Docs ile Microsoft'un Office paketinin güçlü bir alternatifi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve Microsoft'un yeni Office paketinin internet tabanlı olacak olmasının altındaki en büyük nedenlerden biri olan Google, bunun yanı sıra bir süre önce Beta sürecinden çıkardığı Gmail ile de kullanıcılarına e-posta hizmeti veriyor.

Bu iki servis dışında Google'ın pek çok servisi daha bulunuyor. Ancak Google, gözünü biraz daha yükseklere dikmiş olacak ki, şimdi de işletim sistemiyle adından söz ettirmeye başlamış durumda.

Bilindiği üzere işletim sistemi dendiğinde bilgisayarların neredeyse %90'ında kurulu bulunan Windows işletim sistemiyle Microsoft, hiç tartışmasız bu alanın lideri konumunda. Ancak Google'ın bu büyük farka pek aldırdığını söyleyemeyiz; zira web tarayıcı pazarının %70'ini elinde bulunduran Internet Explorer'a karşı Chrome isimli web tarayıcısıyla çıkan Google, bu alanda da rekabete açık olduğunu herkese ispatlamıştı.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 46 yorum
12345678910Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
chrome os , netbookları 11 inch ekranlı Android tabletlere çevirecek gibi bişeye benziyor...yani android tabletlerde yapılanlardan farklı ve fazla bişey beklememek gerek zannımca.windows uygulamalrının ve oyunlarının normal yollardan çalıştırılması hayal...zaten adı üstünde: "games for windows" xbox oyunları bile windows üzerinde oynamamazken kalkıpta bir linux sürümünde oynamayı beklemek abesle iştigal olur heralde.wine falan kurulabilir ama o da çok fazla ahım şahım bişe değil.chrome os eğer bir linux sürümü olacaksa vay halimize.zaten ortada onlarca linux sürümü dolaşıyor ve kapasiteleri belli.kalkıp bir tane daha linux sürümü çıkarmanın ne alemi varsa.ama bu google olacak denebilir, diğerleri de novell falan idi.bu linux muhabbeti kocaman bir "vaporware"den başka bişe değil.linuxun önünü tıkayan şey zannımca son kullanıcıya çok uzak ve çok kapalı olması.doğru dürüst donanım tanımıyor,her defasında bir sorun çıkarıyor,bir program yüklemek için yazılım uzmanı olmak gerekiyor heralde.bi program nasıl yükleniyomuş diye bi bakıyosun onlarca satır şunu ekle şunu kopyala yapıştır bilmem ne.yani anlamadığım şu: bakıyosun koca koca şirketler milyon dolarlar harcıyor belkide linux geliştiriyor ama son kullanıcıyla uzaktan yakından alakası yok.bir de geçenlerde okudum nasa bile çoğu bilgisayarındal linux kullanıyormuş.eğer linux son kullanıcıya daha hızlı ve etkin ulaşmak istiyorsa şu "apt get bilmem ne şu satırı yaz bekle sonra şunu yaz -şunu kopyala şu satırı şuraya ekle şu paketleri indir" sorunun bir an önce ekarte etmeli yoksa millet iki tane next tuşuna basmakla program kurmakla linuxa program kurmak arasında tercih yapacak olursa gider windows kullanır.windowsa program kurulduğu gibi linuxa da program kurulduğu günler gelir inşallah bir gün amaaa...bir de linuxa shockwave desteğinin gelmesi artık mecbur ama niyeyse adobe bi türlü shockwave desteği sunmuyor.belki google bunu değiştirebilir
15 Tem 2011  21:55Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
web tarayıcı üzerinden oyun oynuyabilirsin

shockwave eklentisini kurman yeterli

tabi linux desteği gelirse tadından yenmez
02 Haz 2010  14:42Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
chrome os ta örneğin fifa09 gta vice vb. oyunlar oynanabilinirmi.
24 Kas 2009  12:10%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
python linux'un visual basic idir
30 Eki 2009  19:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
exe. uzantısını kullanan programlar linux altında da çalışabilse exe. olarak program yazanlar linux formatınıda desteklese microsoft büyük kan kaybeder. tabiiki yardımcı programlarla (wine) çalıştırılanlar var ama çok yetersiz. özellikle oyunlar linux altında çalışsa windows la işim olmaz.
30 Eki 2009  17:14%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345678910Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu