DirectX 11'in üç yıldızı karşı karşıya!
2 Haziran 2010

GTX 470 / GTX 480 ve HD 5870 karşı karşıya!

Erkan Özer
DirectX 11 destekli üç ekran kartını bugüne kadar yapılmış en kapsamlı teste tabi tuttuk!
GTX 470 / GTX 480 ve HD 5870 karşı karşıya!

Bu konuda okuyacaklarınız:

AMD'nin Radeon HD 5000 serisi kartları DirectX 11'in kurallarını baştan yazdı, ardından Nvidia'nın Fermi'si yarışa katıldı. Peki DirectX 11 yarışında kim daha önde, kim daha performanslı, kim daha uygun? Tüm soruların yanıtları ve testlerin detayları makalemizde!

AMD, üst sınıf, orta sınıf ve giriş sınıfı olmak üzere piyasanın her seviyesine farklı modeller sunarak beğeni topladı ve ultra üst kartlarıyla da gövde gösterisi yaptı. Ayrıca Windows 7'nin ve DirectX 11'in kullanıcılara sunulmasının ardından ultra üst sınıf modeller Radeon HD 5850 ve HD 5870'in geliştirme aşaması tamamlandı ve kısa sürede raflardaki yerini aldı.

Uzun süren geliştirme aşaması ve beklenen final
Rakip firma Nvidia ise altı aylık bir gecikmenin ardından Fermi kod adıyla yeni modellerini duyurdu, fakat AMD'ye karşı devam eden yarışta treni çoktan kaçırdı diyebiliriz. Çünkü bu gecikmeyi modellerin raflardaki yerini alması konusunda bir dizi erteleme ve CeBIT fuarında Fermi kartlarının sunumu sırasında halkla ilişkiler departmanının yaşadığı fiyasko takip etti: Çünkü Fermi'yi görmeye hiçbir ziyaretçi gelmedi ve bu yeni kartları detaylı şekilde incelemek için gelen habercilerin kartlara dokunmasına bile izin verilmedi.

Fakat şimdi Nvidia'nın Fermi tabanlı ekran kartları, belirtilen resmi çıkış tarihinin üzerinden bir ay geçmesinin ardından nihayet piyasada. Bu gecikmenin sorumlusu ise modern 40 nm GPU'ları üreten Tayvan'daki TSMC firması gibi görünüyor. Çünkü tam performansta çalıştırılan yongalardan alınan verim korkunç derecede düşüktü. Aynı zamanda Nvidia'nın piyasada DirectX 11 uyumlu kartlara olan talebi yeterli bulmaması da zaman kaybına neden oldu.

Üçlü grafik savaşı başlıyor
Fakat tüm bu olanlar geçmişte kaldı. Şimdi iki yeni model Geforce GTX 470 ve Geforce GTX 480 bu kapsamlı testimizde AMD'nin amiral gemisi Radeon HD 5870 ile yarışacak. Bu nedenle doğru sonuçlara ulaşmak için oldukça titiz davrandık ve zorlu bir test prosedürü hazırladık. Ayrıca DirectX 11 performanslarına özellikle dikkat ederek güncel oyunlarlardaki performans seviyelerini ölçtük ve ardından benchmark testlerine tabi tuttuk.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 40 yorum
12345678Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Ati HD 5970 Aldım süper..
04 Tem 2010  23:34Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hellfire501 yazmış:
Neden 5770 Yok incelemede.
Tamam 5870 ile GTX 480 üst seviye kartlar fakat çok pahalılar şuan.Alabilecek kişi saysı bellidir zaten.Şuan için cüzdanı kabarık olan elit bir kesime hitap ediyorlar.
5770 ise şuan için bence DX11 ekran kartı konusunda en fazla kesime hitap eden kart.
O yüzden bence şuan için en iyi Fiyat/Performans lideri 5770 tir.Keşke buna da bir deyinseydiniz
--------------------------------------------------------------------------------
kesinlikle katılıyorum.HD5770 bende de var ve DX11 destekli mükemmel bir kart
17 Haz 2010  11:37Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hellfire501 yazmış:
Neden 5770 Yok incelemede.
Tamam 5870 ile GTX 480 üst seviye kartlar fakat çok pahalılar şuan.Alabilecek kişi saysı bellidir zaten.Şuan için cüzdanı kabarık olan elit bir kesime hitap ediyorlar.
5770 ise şuan için bence DX11 ekran kartı konusunda en fazla kesime hitap eden kart.
O yüzden bence şuan için en iyi Fiyat/Performans lideri 5770 tir.Keşke buna da bir deyinseydiniz
--------------------------------------------------------------------------------
kesinlikle katılıyorum.HD5770 bende de var ve DX11 destekli mükemmel bir kart
17 Haz 2010  11:29Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
5970 alayını sollar. Ati performansta en iyidir fanboyluk yapmayın ben sizin yaşınız kadar nvidia kart eskittim ama en son atiye geçtim çok memnunum , hayatımda ilk defa yüksek ayarlarda rahat bir oyun keyfi yaşadım ati de. Nvidia da ise aynı fiyat olan kartla orta ve yüksek arası zor oynanıyor :(
16 Haz 2010  01:06%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
GTX 480 guc tuketiminde HD 5970'dan bile daha fazla tuketim yapan bir kart. HD 5970 500watt a ihtiyac duyarken(cift gpu oldugu halde) gtx tek gpu ile 600watt ve yukarisi tuketim yapiyor. Eger GTX 480 e verecek 500dolariniz varsa 600 dolar verip hd 5970 alin cunku gtx 480 hd 5970'in fiyat/performans ve guc tuketimi oranlarina yaklasamaz bile. GTX480'in diger eksileri neredeyse 90 derece ve yukarisina cikan isi degerleri asiri yuksek sesli calismasi(35db ve uzeri neredeyse fanin sesini sokaktan duyuyorsunuz). Yok kulaklik takarim geri kalanlar beni ilgilendirmez onlarda fanin sesini dinler derseniz oda sizin tercihiniz artik.
15 Haz 2010  15:06%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345678Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu